Hemresan

För er som inte vet det så har det varit bloggtorka för att jag har varit bortrest i franska ALPERNA och kom hem igår :D Tänkte jag kunde börja bakifrån bara för att, så kommer alla bilder och roliga grejer sen;)
 
Startar med hemresan som var lite smådryg och närmast i tiden. Vi skulle bli upphämtade 01.00 på natten till igår, och då stod vi ute på gatan med all packning. Efter en halvtimme fanns inte skymt av bussen och ingen som hört av sig, och på transferkontoret var det ingen som svarade!!! Efter nästan en timme kom transfern och kom knappt upp till byn. För att förtydliga så var det alltså SNÖSTORM. Det hade snöat sjukt mycket hela dagen. Vi hade gett oss med åkningen vid lunch för att man inte såg något. Hur som helst så kom bussen och vi slängde in alla grejer, hoppade in i bussen och skulle åka. Då var ena snökettningen trasig plus att en till minibuss stod och blockerade vägen för oss genom att stå och sätta på sina kettingar (kedjor över hjulen för att kunna ta sig fram i all snö). För att inte göra en historia alltför lång så kan jag säga att det var TUR att jag satt i en buss med 13 grabbar! Grabbarna puttade bort bussen före åt sidan och alla hjälptes åt att sätta fast kettingen på vår buss så gått det gick. Den hade gått sönder så när vi åkte nedåt sedan slog kedjan som fan! Klockan 02.30 rullar vi. En 80årig gubbe till chaufför som är typ helt jävla handlingsförlamad och OKABABEL till nåt förutom att trycka på gasen och svänga. Nedför berget på slingriga vägar i snöstorm och kedjor som slår sönder hela underredet lät det som. Vi var överrens om att INGEN STRESSAR CHAUFFÖREN. Hellre missar flyget än köra av berget.
 
När vi kom ned en bit var det dags att ta av kettingarna och då fick vi inte AV skiten för att den trasiga hade liksom satt sig fast. Fanns INGA verktyg i bussen what so ever och en helt KASS chaufför som dessutom inte kunde ett enda jävla ord på engelska. En av oss hade nån form av multiverkyg bland sina skidgrejer och så småningom lyckades klippa sönder kettingen och vi förlorade en halvtimme till. Att åka nedför UTAN kettingarna var om möjligt ännu obehagligare. Vi hade redan så smått gett upp tanken på att komma med flyget alls som lyfte 6.45. Som grädde på moset regnade det IN på mig och de som satt närmast fönstret på ena sidan i bussen. Hela jävla benet var blött och det var kallt satan.
 
06.00 är vi utanför flygplatsen, 15 minuter efter att incheckningen stängt... Vi slänger ur all packning i rasande fart och Calle springer in och haffar första bästa och vi får tillåtelse att checka in oss. Jag kan säga att det var fart på oss då! 14 pers och man har liksom inte lite packning när man ska flyga på vintersemester.... Springa genom incheckning, tull, och bort till gaten som var typ längst bort i andra endan och VI HANN MED!!!!! :) Sjukt nöjda var vi. Det skulle ta ett tag för att få platser till 14 pers på senare flyg för att slussa hem oss alla och dessutom slapp betala en ny biljett. Det var ren tur för chauffören att vi hade så bråttom, annars hade det utdelats slag kan jag meddela. Inte så nöjda resenärer.
 
Hemma vid tolv igår på dagen, knappt nå sömn och hungrig som fan men fantastiskt nöjd att vara HEMMA hel och välbehållen!!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0