Lopp 2012

Vill komma igång igen. När jag kommer igång så ska jag cykla, spinna, springa, simma och gå på alla roliga pass! :) Nu ska jag rikta in mig på att få bättre kondis, mer löpning och cykling och lite mindre styrka. Och håller tummarna för att benhinnorna och vaderna håller. Måste ju klara mina lopp som jag har! :) För er som inte visste så ska jag delta i dessa lopp i år:

Maj
21/5 Vårruset

Juni
10/6 Halvvätten - Anmäld

Juli
6/7 Vansbro halvsim - Anmäld

Augusti
18/8 Vasastafetten - Anmäld
29/8 Blodomloppet

September
29/9 Lidingöloppet 15 - Anmäld


Sugen

Det som är drygt när man inte tränar är att jag blir sugen på precis allt!!! Sötsugen, saltsugen, törstig. GE mig nåt att stoppa i munnen!!! Vilar idag. Hoppas att jag blir frisk fortare då! :)

Bra!



Gooolf



Som jag längtar! Jag vill spela nu! Så fint väder, det bara rycker i alla golfnerver! Jag vill spela och bli asbra! Det är något visst med n'r våren kommer för man vill bara ut och lufta klubborna. Ja, nu tror jag inte att våren har kommit ännu iofs, men längtar tills man får ut iallafall. Frågan är ju bara vart man ska bli medlem :O

Skåååål!


Bojaaaaa!

I crackt my jeans! :´(



Nu ska jag våga mig ut lite tänkte jag :) Ska hänga med Emma till Erikslund. Jag spräckte mina brallor i Val Thorens haha! Buhuuu, mina favvorsar! Tänkte passa på att köpa mig ett par nya om jag hittar! :)

The sky is the limit



Idag när jag tittade ut och solen höll på att gå ner så var himlen så jäkla snygg. Älskar när det blir så. Vackert! Önskar alla en mysig fredagskväll, själv ska jag spendera den i mitt egna fångenskap. Wooop woop! Imorn då jävklar ska jag ta mig ut i verkligheten och försöka umgås med andra människor som inte enbart finns i tv:n haha.

Längtar efter



Att få göra mig lite fin. Komma ur sjukträsket, ta en god drink, kanske dansa lite. Längtar lite efter att få gå barbent, bli brun om benen. Längtar efter en mysig sommarkväll. Jag har inte varit ute sen nyår tror jag. Börjar rycka lite i en partypinglas ben! ;) Men främst att få snygga till sig lite och inte se ut som ett mähä haha...:P

Puss på er!

A black dress



Hittade bilder på när jag provade en svart söt klänning innan nyår. Tänkt som nyårsklänning eventuellt, men sen så valde jag ju den andra klänningen istället för jag hade ingen lust att vara "söt". Just nu känner min kropp för att dra på sig något fint åtsittande, mitt ansikte vill bli fint sminkat och mina fötter vill kliva i ett par sexiga pumps och göra stan. Känner för snyggbus! :)

Sova sova soooova



Jahopp, då var man vaken 10 minuter igen, lagom så man kan få lite mat i sig. Jag gör på riktigt inget annat än sover just nu. I flera dagar. Och jag som verkligen aldrig prioriterar sömn haha. I morse när jag "vaknade" hade jag redan då 39 graders feber. Tur att jag har snälla föräldrar som kommer hit med lite grejer, snart kommer hostmedicin, honung och lite apelsin. I morgon hoppas jag att jag orkar gå själv till affären, men idag skulle jag på riktigt faktiskt inte orka. Ikväll är det HIT. Ledsen att jag inte kan gå... :( Men jag tänker sova bort den här skiten så kan jag börja träna fullt ut snart igen! Då jääävlar! Måste nog träna cykling eftersom det är först ut av delarna i Halvklassikern:)

suuuuk

Jahopp, då blev man sjuk då, har ändå klarat mig rätt länge. Var helt yr i morse och hade balanssvårigheter, och sen efter halva dagen på jobbet kände jag att febern hade blvit för hög och jag tog mig hem, och så känns det som att jag ska hosta sönder mina lungor. så nu har jag sovit massor. Ska äta och sova snart igen. Har sovit mest hela lördagen och söndagen också så nåt är väl inte helt rätt. Ger det ett par dagar sen vill jag bli frisk så jag kan träna igen!

Val Thorens

Här kommer lite bilder från veckan som gått och VAL THORENS!!! :D Vi har haft såå bra väder som ni ser;) Bara en och en halv dag som det snöade och det var asbra för då fick vi åka puder i två dagar :D Alltså det är MAGISKT att glida runt offpist och surfa fram i pudret! Tyvärr fick jag inte jättemånga bilder eftersom min kamera la av redan första dagen så jag hade bara min mobil. Många kort när vi sitter och njuter i solen blev det, trots att vi egentligen inte gjorde det så mycket, men det är då man kan ta fram kameran lättast!:)




Lite ölpaus på eftermiddagen behöver man för att återfå vätskebalansen i kroppen ;) Här är gänget vid en bar i backen. Mys mys!!!



Nedan kommer ett par bilder på när vi är ovanför molen och åker, så fantastiskt vackert naturfenomen. Det var ena dagen då man knappt såg någonting och vi tänke nästan ge upp, men så kom vi upp på ett ställe där vi hamnade ovanför molnen och kunde åka i solsken och puder! Jag och Calle tog oss ut på en extra avsats där och åkte ner där det var bara lössnö, Helt underbart. Jonas har en film på det som kanske kommer sen! :)




Jättesköna människor som var med, vissa galnare än andra och alla var riktigt duktiga på att åka! Det var det som var helt klart bäst, att alla var så jäkla duktiga och tyckte att det var så kul att åka. Ingen väntan, bara åka åka åka! Vi åkte mellan 9 och 17 nästan varje dag. Så jäkla skönt att benen måste vara lite vältränande ändå, för jag fick inte så ont alls :) Styrka! :D

De sista dagarna där var helt fantastiska, så jäkla mycket bra åkning så det finns inte ord för det. Kan inte ens göra ett bra inlägg om hur bra det var som återspeglar verkligheten! Tack alla godingar som var med och tackar så mycket för att jag fick följa med. Kärlek till härliga människor, vänner, snö och solsken! Idag.... trött tjej :P

Fall, skador och annat:
Calle sträckte ryggen redan på resdagen sedan han i handleden. Nicke hade trasiga revben och dök på huvet. Kajjan var paj i knät. Bergek körde så bindningen nästan släppte. Jag körde så bindningen blev lös. Lagge körde upp en stor repa i ena skidan. Jonas sträckte ljumsken. Janne gjore ordentliga vurpor.

Jag lyckades med ett par skador fast inte så farligt :) Första dagen lyckades jag med två krockar med andra människor, idioterna svängde in precis framför mig och då smällde det till och man flög! Jag tumlade runt några gånger offpist och som tur var är det så mjukt så man sällan gör illa sig :D Men en gång slog jag i axeln ganska hårt. Sen "puttade mina vänner av mig" från liften precis när jag skulle sätta mig så jag fick den i huvet och sen åkte med huvudet i backen:P Så jag har haft ont i nacken och halsmusklerna ett par dagar. Tur att det var sista dagen det hände:) Ryggskydd och hjälm, en billig livförsäkring! ;)

Det ska kännas i kroppen och på utrustningen att man varit ute och busat hihi! :)

Halvklassikern :D

Nu ni! Nu har jag anmält mig till tre av loppen! Nu ska här en HALVKLASSIKER göras! Wiiie! :)
15 mil Cykling, 1500m Simning, 15km löpning, 4.5 mil skidåkning!









Så nu får ni hejja på mig och min kompanjon ELINA! En klassiker går ut på att man ska genomföra dessa 4 tävlingar under ett år. En halvklassiker och det innebär att man ska göra halva dessa lopp. Något år ska jag göra EN SVENSK KLASSIKER. Men det får vänta tills jag helt enkelt är bättre tränad för det. 30 mil cykling åker man liksom inte helt otränad, inte heller löpa 3 mil eller åka skidor i 9 mil, det är bara att konstatera att jag bör börja med att göra halvklassikern. Många har ju genomfört en tjejklasiker som är tjejvarianterna av dessa lopp, så det känns inte som en utmaning (även om jag inte vill ta ifrån de som har gjort det, den bragden) Men för MIG så känns det för lite utmaning. Vi kommer avsluta nästa år med Halvvasan! Hejja hejja oss!!!:D

SPORTSCHEMA 2012

Såhär ser mitt schema ut när det gäller sportevenemang i år! :)


Juni
10 juni, Halvvättern, Motala. 15 mil Cykling.

Juli
6 juli, Vansbro Halvsim, Vansbro. 1,5 km Simning.

Augusti:
18 augusti Vasastafetten, Tillsammans ska vi springa 9 mil från start till Mora.
26 augusti Stockholm triathlon
29 augusti Blodomloppet. 10km löpning i Västerås.

September

29 september, Lidingö 15 km, Lidingö. 15 km löpning.

2013
26 februari, Halvvasan 4,5 Mil skidåkning.

Svart eller vitt = färg i min värld :)

Jag är en människa som är lite antingen eller! Det kan jag erkänna. Maxa eller skita i det;) Kämpa eller låta bli. Oftast är skita i det och låta bli inte ett alternativ. Men efter att inte tränat på tre TRE dagar, så skulle jag lätt kunna skita i det idag också. Det har jag pratat om tidigare att jag älskar när mitt liv är fullsmockat och jag är HÖG på stress och saker att göra. Minutplanerar varje dag för att den ska gå ihop. Adrenalin. Då trivs jag som bäst! :) Sen vet jag också vad det medföljer, det är inte bra för kroppen och hjärtat och allt sånt. Men jag pallar inte att göra för lite. Jag blir grinig och irriterad. Och måttet "för lite" är ett mått som jag själv bestämmer, som kanske inte är jämförbart med alla andra. Men... jo måste passa mig lite.



Jag och LM har skickat iväg förfrågan till potentiella samarbetspartners i vårt projekt, så nu är den bollen i rullning också! :D Nu håller vi tummarna! Så har jag flängt runt lite för att hitta det sista för resan.

Idag gick startskottet för nästa utmaning också. På jobbet ska vi tillsammans gå runt Europa. Jag har fixat stegräknare till oss. Okej, jag har inte köpt, men hittat och bestämt! :) Så i morse gick jag till jobbet. Mitt mål är att hålla mig över 10.000/dag som är rekommenderat. Som lagledare måste jag ju föregå med gott exempel!;) Jag vet hur det här kommer att trigga mig:P jag kommer att jaga steg nu i typ 8 veckor så det blir nog som att vara tillbaka i januari igen haha. Men som sagt, även här måste jag tänka lite på att inte jaga för mycket. Måste sätta en normalnivå att det räcker när det räcker.


All luft

Gick ur mig igår...

Så det är tur att det finns mer luft att hämta :)

Grattis Sara!!!



Idag fyller goa Sara år! Stort GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!:D Vi blir äldre, men det är bara en siffra;) sen kan man bestämma precis vem man ska vara ändå:D Jag känner mig då inte äldre än det här kortet! Puss puss puss! :*

Träna eller inte

Idag är det frågan. Det är ju måndag och jag vill träna. Men jag är öm i kroppen och den känns inte helt 100. Säkert bara falskt alarm men jag är asrädd för att bli sjuk nu! Så frågan är om jag ska ta det lugnt idag och säkerställa att kroppen är okej efter igår och isf köra imorn? Hmm... Först ska jag iallafall hem och ut till Erikslund en sväng!

Jag måste erkänna att jag har svårt att inte träna en dag. Det är lite som en drog att träna varje dag. Det känns skönt och är roligt. Man saknar det ju liksom om man hoppar en dag och det känns som att något är fel då.

Ja, jag säger då det

STJÄRNPAX för att hitta någon utifrån! ;) På festen förra helgen var där en kille hade sin exflickvän, sin nya flickvän och minst ett ligg. På samma fest. Gäller att LIGGA i;) och om man tänker efter längre så var det fler där som har legat med fler än en på stället. En hade ett ligg + ett ex där, en annan hade sitt ex + sin nya där osv. I det fallet är glad att jag bara hade mitt ex där, visserligen hans nya och hans ligg (men det har ju inte jag "orsakat") Och jag är glad att jag var FÖRST där och att det varade ett tag därför sätter jag mig utanför denna soppa! Gäller att inte sätta exen brevid varandra, inte sätta ett ex och en ny bredvis varandra, ligg och buksvågrar, inte sätta några bredvid varandra som inte är så smart och ändå försöka SPRIDA så mycket som möjligt för att det ska bli en bra blandning. Kul för de som gjorde bordsplaceringen.

Ändå slutade det med att två som ännu INTE har legat med varandra gjorde det!

Helgen

Ibland så (rätt ofta) så består mitt huvud av väldigt många olika tankar, och då blir det en spridd skur! :P Såsom jag kan prata ibland, är jag liksom hoppar från en tråd till en annan, för att jag fredan är på nästa punkt innan den innan. I fredags var jag hemma hos C&E och käkade tacos och såg film. Contagion. Hehe, nu kan man inte låta bli att tänka på alla baciller som finns överallt.



I lördags var vi iväg och kikade lite skidgrejer och jag köpe mig ett ryggskydd äntligen! Och så köpte jag mig en jacka. Problemet är att den inte alls passar till mina byxor! Morr! Och knappt till mina andra svarta byxor heller, så jag måtste lämna tillbaka alternativt köpa nya byxor IGEN! Och det har jag typ inte råd till. Sen blev det träning och sen hem igen till C&E och sen till Hatt.

Igår var jag på HIT. Jag har en policy att man inte tränar om man har truckit dagen innan. Men jag var rastlös och kände mig inte så jättebakis och tyckte inte att jag hade druckit så mycket. Hade väl ätit och druckit lite dåligt under dagen också. Efter tredje zonen så var jag helt färdig. Efter sista så såg jag stjärnor och mådde illa, jag var jätteära att gå ut och kräkas. Kunde knappt genomföra bonusövningen som jag annars älskar! Hahaha, aldrig mer HIT bakis! Inte en hit! Och nu är jag rädd att jag blir sjuk, för att jag mosade slut på kroppen.

Ser fram emot HIT imorn igen, då ska jag mosa mera! Ska förresten ev träffa LM för mitt projekt imorn också. Och så måste jag fixa lite för resan. Växa pengar och köpa lite grejer. Woop Woop på lördag åker vi! :)

Passade på jobbet


Puss godnatt



I brist på annat så får jag väl pussa god natt till bloggen. Natti natti alla goa! ;) En jättemysig middag hemma hos Calle och Elina och sen tog vi oss ner och kikade på nya hatt! Trevlig kväll! Men nu ska jag sova. Lite kallt och tomt i sängen dock. Ibland skulle det vara mysigt med sällis! Men blir lyxfrulle imorn istället ;) PUSS! :*

Yey! ;)


Klantigt

Igår efter träningen så käkade jag mat och sen efter ett tag så tänkte jag att jag kunde få ta lite glass. Ur en sån pappförbapckning från GB. Så jag skulle skära en bit och när den låg på diskbänken var det så hårt att skära så på nåt sätt för att få mer kraft så tog jag upp paketet i handen. Vips så åkte kniven genom glassen, genom pappret och in i handen/fingret. Tänkte lägga upp en bild, men det såg så äckligt ut :S Nu har jag problem idag med snabbkommandon på datorn för så fort jag särar på pekfingret och långfingret så går såret upp eftersom det ligger på sidan i fingret och ner mot "sinhuden" mellan fingrarna. Smart som jag var så tänkte jag att jag skulle ha rent innan jag satte på plåster, men hade ingen alsolsprit så jag tog handsprit... kan säga att det sved liiite :P

Typiskt mig att vara oförsiktig! När jag bodde med mitt ex vet jag inte hur många gånger han sa åt mig att sluta vara så oförsiktig. Vet en gång när jag skulle skruva uppe i lamputtaget i köket och ställde mig på bordet. Då gnällde han både på att jag ställde mig där det kunde braka ihop när som helst och att jag inte drar ur proppen först. Men å andra sidan tyckte jag han var töntigt försiktig så det tog väl ut varandra haha:P Living live easy! ;)

Tanken slog mig senare att om jag hade tagit en vass kniv och inte en vanlig bestickkniv så hade nog fingret inte varit kvar, och typ vem jag skulle ha ringt isf.... "Ursäkta, skulle du kunna köra mig till akuten, jag har skurit av mig ett finger." Och så han jag fundera på hur jag skulle kunna byta kläder med en asblodig handduk firad runt ena handen. hahaha, ibland spinner tankarna iväg. Tur att det inte gick så illa :D

4 små krigare

Idag dök vår tränare inte upp till vårt pass! jag hade bokat in cirkelfys på fria ytan på bv. Man blev lite less, men sen tyckte jag att vi skulle köra ändå så det gjorde vi. Vi gjorde upp ett eget HIT-pass!

4-minuters intervaller med:
1. Varva 10 Hängande rodd, 8 burpies, 10 upphopp
2. Varva 10 axelpress, 10 benböj med hopp med kettlebell, 10 benlyft
3. Varva 10 kettlebellsving, 8 burpies, 10 sneda situps
4. Varva 10 uppliv på bänk m vikt, utfallssteg, kasta 10kilosboll i golvet.

8,5 minuters bonusövning parvis. Varva:
pers 1: 5 armhävningar, 5 situps, 5 upphopp
pers 2: stå i planka

Hejja hejja! Riktigt kul! :)

Bra start! :)

Mål fastställda, utmaningen avklarad, 30-årsfest, Romme mm. Det har varit en jäkligt bra start på året 2012! :)

Mål för 2012

  • Klara Runners worlds Utmaning, träna varje dag i 31 dagar - CKECK!
  • Fortsätta träna, men inte bli träningsnarkoman
  • Byta jobb om inte jag får något nytt att göra på nuvarande.
  • Gå på en konsert
  • Säga de komplimanger som jag tänker, högt
  • Spela en paintballmatch (och vinna ;))
  • Spela en runda på en golfbana som jag inte spelat på förut
  • Vara minst en gång på spa
  • Åka snowboard i Aplerna
  • Pussas
  • Värna om mig själv
  • Springa Lidingöloppet 15. Gärna på bättre tid än 2011.
  • Sova under bar himmel
  • Baka något som jag inte bakat förut
  • Åka på solsemester
  • Springa Blodomloppet 10k
  • Visa mina vänner hur mycket de betyder
  • Åka motorcykel
  • Få massage
  • Lära mig något som jag inte kan
  • Genommföra de idéer jag har
  • Fixa rosten på min bil
  • Annordna en mumsmum-ätar-tävling och delta
  • Ha en fotoshoot med en person jag inte fotat tidigare
  • Åka på roadtrip till någon ny spännande plats
  • Köpa nya gympadojjor
  • Dejta
  • Nakenbada
  • Genomföra ett Triathlon
  • Dricka vin med mina vänner
  • Dyka från höga klippor
  • Dansa i regnet
  • Äta glassbuffé
  • Spela en fotbollsmatch
  • Göra en obekväm utmaning varje månad tex, flirta, skicka iväg ett CV eller liknande.
  • Rensa ur källarförrådet från skit
  • Besöka Arosfortet
  • Bjuda mina vänner på mat
  • Bjuda över min familj på mat
  • Bli bättre på att ta ögonkontakt med folk fastän jag tycker det är obekvämt.
  • Genomföra en Halvklassiker

 


Nu är de fastställda! Såhär blev målen för 2012! :) Nu ska jag börja bocka av! Har redan klarat ett ju :) Så nu är det bara resten kvar! Vem vet, kanske kommer in en joker lite senare ändå :) För mål är till för att uppfyllas, och då har man alltid chans att lägga till nya mål om man känner att man vill uppnå mer! Let's GOOOO! :D Känner att 2012 kommer bli ett galet bra år! Vet ni varför? Jo för att jag har bestämt det, jag håller taktpinnen, jag kommer skapa mig ett jävligt bra år helt enkelt. Glöm aldrig det! DUhar SJÄLV väldigt stor makt över ditt eget liv. Självklart kan du inte påverka allt. Men jäkligt mycket faktiskt! Så lev ditt liv som DU vill leva! :)

Utmaningen avslutad - Check!



Dag 1 Söndag: 2 h 20 min powerwalk i snön. Nyårsdagen!

Dag 2 Måndag: 90 min styrketräning på gymmet. Ben/armar/mage/rygg
Dag 3 Tisdag: 15 min jogg + 70 min HIT-pass.
Dag 4 Onsdag: 10 km cross + 5 km löpning+ styrka rygg/mage.
Dag 5 Torsdag: 6 km cross + 15 min rodd + styrka axlar/bröst/rygg.
Dag 6 Fredag: 75 min power walk + 10 min cross + 90 min Skivstång/Spinning
Dag 7 Lördag: 60 min powerwalk + 60 min styrka mage/axlar/triceps/biceps
Dag 8 Söndag: 20 min cross + 60 min HIT-insprierat Cirkelfys

Dag 9 Måndag: 10,5 km utomhuslöpning i ett halkigt och kallt Västerås.
Dag 10 Tisdag: 60 min HIT
Dag 11 Onsdag: 5km cross + 60 styrka mage/axlar/triceps/biceps
Dag 12 Torsdag: 5km cross + 60 min Cirkelfys
Dag 13 Fredag: 15 min rodd, 15 min pressa på spinningcykel, 15 min benstyrka
Dag 14 Lördag: 60 min powerwalk + 6km cross + 45 min styrka
Dag 15 Söndag: 60 min Cirkelfys

Dag 16
Måndag: 80 min powerwalk ute i friska luften
Dag 17 Tisdag: 60 min HIT
Dag 18
Onsdag: 20 min cross + 60 min Cirkelfys + 10 min snabb löpning
Dag 19 Torsdag: 70 min Cirkelfys med bonusövning
Dag 20 fredag: 50 min powerwalk + 30 min styrka för triceps, biceps, mage
Dag 21 Lördag: 70 min promme + magträning
Dag 22 Söndag: 5 timmar benträning på Snowboard.

Dag 23
Måndag: 60 min Cirkelfys
Dag 24
Tisdag: 60 min HIT
Dag 25
Onsdag: 6km cross + 10 km cykel + 2km på löpbandet + styrka
Dag 26
Torsdag: 7km cross + styrka
Dag 27
Fredag: 8km cykel + 15 min rodd + 30 min styrka
Dag 28
Lördag: 35 min löpning i snömodd + 100 utfallssteg + burpies/armhävningar/situps
Dag 29 Söndag: 75 min powerwalk

Dag 30
Måndag: 60 min Cirkelfys
Dag 31 Tisdag: 60 min HIT


För er som inte vet så gick utmaningen ut på att träna något varje dag hela januaria måndag, alltså 31 dagar. Kriterierna var att det skulle göras ombytt. Jag hade även som sidutmaning att inte äta någon skräpmat, inte dricka någon alkohol och inte äta knappt något annat som klassas som onyttigt, godis mm.


GRATTIS och STOR ELOGE TILL:
MIIIIIIG, EMMA SUNDVALL, SOFIA AHLM, GABRIELLA ÅKESSON, YLVA HAGLUND! :D

RSS 2.0