Aj

Förstår inte hur jag ska ta mig till jobbet imorn. Jag kan knappt gå!!! :( Jordens träningsvärk i högra sidan och köttsåret på foten som gör att jag inte kan stå på den och få på en sko är ju bara att glömma. Som kroppen känns nu så är det värre än efter något av de andra loppen! Jag vill främst kapa av mig foten! Resten av kroppen borde ju lugna sig om ett par dagar iallafall...

Lidingöloppet!

 
Igår tamefan så gjorde jag min SISTA DEL i En Svensk Klassiker, LIDINGÖLOPPET! Den del som har varit min största fasa och ångestladdat hela året. Jag är ingen löpare! Men efter att jag kunde springa 2 mil innan jag blev skadad så försvann mesta av ångesten. Jag vill också säga att jag är en av 4.970 kvinnor som sprang. Mot tredubbelt 15.010 män som sprang.
 
Såhär beskriver Lidingöloppet själv sin bana och urklipp från wiki.
 
"Lidingöloppet är ett terränglopp som arrangeras på Lidingö varje år sedan 1965. Lidingöloppet är idag världens största terränglopp. Den hårda backiga, men vackra banan, har sedan starten varit en riktig uthållighetsprövning för löparna i loppet. För de flesta normalmotionärer är Lidingöloppets 30-kilometersbana med många backar alltför påfrestande med stor risk för skador om man inte är mycket vältränad eller väljer att gå uppför alla brantare backar.

Lidingöloppet 30 km är ett lopp med tradition och har genom åren blivit en av de största löparutmaningarna i landet. Eliten i täten kanske kämpar om seger 30 km brukar inte vilken otränad tjomme som helst klarar av. De löpare som ger sig ut på den kuperade banan rekommenderas att vara tränad i kropp och själ, fullt friskt och besitta en rejäl dos envishet för att palla av antalet backar (speciellt de sista 15km)"
 
 
Jag, Nicke och Calle i starten. Haha jag har precis stoppat en stor energitablett i munnen, ser lite ut som en hamster :P And of we went! :D
 
 
 
Banprofilen är liksom bakvänd och visar antal km man har kvar. Det gick bra fram till mitten ungeffär, då höll jag det tempot jag skulle. Sen ser man även vad som händer på kartan mellan 16 och till 2. Då var det tungt. Backar HELA tiden. Efter 10km börjde skavsår kännas i fötterna och från där var det en plåga att springa, sen lades smärtorna bara på. Ni ska veta att det är inte en lätt match att spriga ett Lidingölopp. Smärtor får man räkna med. Vid typ 8km kvar smärtade hela nedre delen av kroppen. Vid 5km kvar var krampen i vaderna så dryg att tårna krullade sig och jag fick kämpa med att springa med spretande tår för att de inte skulle krampa ihop helt. Gick en hel del efter 15km då kroppen liksom inte helt ville. Jag sprang absolut inte på en tid jag är stolt över men med tanke på mina förutsättningar så är jag nöjd :) Jag sprang trots att varje jävla steg smärtade och gick när det krampade för mycket. Efter sista depån vid 5km kvar skrek jag nästan när jag skulle börja springa igen, man är så jävla trött i kroppen och det var så mycket smärta överallt. Fötterna, vaderna, knäna, låren, ryggen. Känns just då liksom som att springa skulle vara det mest onaturliga för kroppen. Knappt så den fattade vad jag ville att den skulle göra. Tror jag grimacherade hela upploppet för att klara av att springa. Gråten satt i halsen sista 5 km.
 
 
Trots det jag nyss skrivit så går 3 mil ändå relativt snabbt. Man har vant sig vid längre sträckor så det mentala är helt med på noterna. När det stod 13 så tänkte man verkligen att snart är man i mål :D Så på så sätt var det ett roligt lopp. Lite bättre tränad och i bättre dagsform så skulle det fortfarande vara sjukt jobbigt men ändå överkomligt känner jag. Jag ville ju mycket och kände att det mentala fanns. Lite synd bara att kroppen som sagt inte tyckte riktigt som jag :P Tiden blev 3:41:30 och hamnade på placering 3144 av 4970. Sprang förresten förbi Anders Gyhlnenius från en svensk klassiker-programmet på tv, sån inspriation i den mannen! Man får perspektiv på sin lilla smärta.
 
 
Asså, det här är fan det västa jag haft ever i skavsårsväg om man bortser från varbölden efter Vätternrundan, men det är typ i samma nivå. Kan ni förstå att varje löpsteg inte var så skönt. Andra foten är lite bättre men uppskav där med. Så himla svårt att sova inatt eftersom jag inte kunde ligga på nåt sätt där foten tog i nåt. Varken täcket på eller med foten mot madrassen. Att dra bort tejpen som låg över detta var inte så kul kan jag säga.
 
 
Hehe inte heller att dra bort hela tejpen över knäna var speciellt skönt. Vaxning delux! Tur att man inte är så hårig åtminstone ;)
 
 
Den här medaljen mina vänner har jag KRIGAT för med ALLT som fanns i min kropp! Sjukt mycket VILJA och PANNBEN tog mig i mål!!!! Så jag är faktiskt stolt över min prestation trots att inte tiden visar det. Men tiden är inte allt. Det är vad man presterar med sin egen kapasitet, sina förutsättningar som är måttet på hur stark man är! Och jag är stark! Japp, just nu tänker jag vara självgod och stolt! :) Kroppen idag känns vill jag lova. Foten skulle jag vilja kapa av mig och träningsvärk delux som bara växer och växer. Det är tydligt att jag spang med ont igår då jag har jättemycket värre träningsvärk och ont i högra sidan av kroppen än vänstra. Det blir inte mycket gjort idag då det är jobbigt bara att halta mellan kök och vardagsrum haha :P
 
 
Grymt jobbat på Lidingöloppet mina tappra medkäpar!!! Jag skulle vilja rikta ett STORT GRATTIS och säga att jag är SÅ STOLT över min vän NICKE (t.v) som sprang på hela 2.44!!! Hatten av för honom! Så GLAD för hans skull att det räcker till mig också! :D
 
 
 

Lycka till till mig! :)

 
Strax redo att åka! Madlådan packad, startbeviset i väskan, grötfrulle i magen. Hoppas på fint väder och lagom temp för klädvalet! Hejja hejja! :D Och hejja Calle, Elina, Nicke, Robban, Therese, Wennberg, Bergek, Modde och alla andra som också ska springa!!! :D Ska kriga i backarna på Lidingö!
 
 
Woop woop!!! :D
 

Tejp

I onsdags hade jag turen att vara hos en tredje "sjukgymnast" för detta år. Min sjukgymnast sa att det egentligen inte skulle ha så stor betydelse om jag tejpade när jag skulle springa eller inte. Och så är han på semester nu och kan ändå inte hjälpa mig. Jag kände att det ju inte kunde skada att tejpa och kände att jag faktiskt ville ha hjälp med det så jag kontaktade en NY (eller ja nygammal, jag har varit där en gång för ett par år sen) sjukgymnast/specialist för att se vad hans åsikt var. Han tyckte definitivt att det skulle vara till fördel att tejpa, dessutom tyckte han att jag hade blivit FELBEDÖMD tidigare:( Tungt att höra. Han suckade när jag sa att jag hade blivit orinerad helvila från benträning. Kollade upp massor av saker på kroppen och kunde som de andra konstatera att jag fortfarande var sne, alltså att låsningen i bäckenet/höften. Han tyckte att det var dåligt att de inte löst låsningen än och inte gett bättre behandling av knän mm. Och vad jag kunde läsa mellan raderna så verkar det som om jag hade fått RÄTT HJÄLP OCH REHAB från början så hade jag kanske kunnat springa enda fram tills nu. DET SUGER att veta att jag kanske hade kunnat få vara i bättre form och inte sumpat fem veckor av löpträning och istället stå på noll uppladdning! Om jag nu får bättre hjälp av den här snubben så är det såklart GULD för jag kan fortsätta träna och må bra, men det känns förjävligt att jag nu i princip missar en av grenarna pga dålig kunskap från de som sägs ska kunna. Aja, det kan jag inte ta tillbaka! Nu hoppas jag bara att jag kan göra det bästa möjliga av situationen imorn. Att jag kan springa något, att det inte gör för ont och att jag har något av flåset kvar. Massor har ju tyvärr försvunnit då det är en färskvara.
 
Han knäckte ryggen på mig, tejpade mig och sa åt mig att ta mig ut och springa, testa tejpen och sen ska han tejpa om idag. Så jag sprang 5km. Apjobbigt var det eftersom jag inte har sprungit på länge, men positivt var att det inte gjorde jätteont i knäna, jippie! Vaderna höll på att krampar dock, inge bra. De är väl shockade :P Med en snittpuls på 188 och en maxpuls på 204 slag/minut under 5 km löpning så kan man tycka att det var lite jobbigt haha.
 
Idag var jag där och blev tejpad inför loppet imorn, så såhär ser jag ut nu:
 
 
I onsdags blev jag tejpad på båda enligt högerbenet (vänster benet från detta håll sett). Men eftersom jag fick ont i vänstra så säkrade han upp hela nu. Fötterna är tejpade så jag trampar lite stabilare (därav alla skavsår tydligen). Dessutom har jag tejpat fyra compeed så de täcker hela insidan så jag ska klara mig så bra som möjligt från värsta skav.
 
Nu hoppas jag att den här personen VET vad han pratar om och hans behandling faktiskt passar mig så jag kan bli bra nån gång. Börjar närma mig ett år av trasig kropp, känns som ett en lösning av alla problem verkligen skulle uppskattas :) Men först ska jag igenom morgondagen! :D
 
 

Följa Lidingöloppet

Om man känner för att följa någon som springer på lördag kan man följa via sms :) Då skickar man LL<mellanslag><startnumret> ex. LL72263 till 72456 (kostar 25kr) Då får man meddelande vid start mål och efter var femte km. Man kan registrera redan nu om man vill. Kanske kommer ångra detta, men jag har startnummer 72263 om man skulle vilja spåra mig :P
 
Jag startar i startgrupp 7 som är kl 13.30. Jättesvårt att tippa en tid eftersom jag inte riktigt vet hur benen, knäna, benhinnorna kommer att reagera när jag inte sprungit på 5 veckor. Och flåset som ligger rejält efter. Men jag hoppas på något mellan 3 och 3,5h om jag är i löpande form. Kommer nog bli runt 3,5h.
 
Man kan lätt söka upp personer på Lidingöloppets hemsida under loppet och anmälda löpare för att få veta deras startnummer. Finns ju ett par fler som jag och då säker ni känner som ska springa ;) 
 

Magic

 
Alla måste ha lite känsla av att de har magi i sig, det tycker iallafall jag :) Med tron på sig själv, sin förmåga, mycket glädje och kärlek till livet, kan man leva på bästa sätt!

Borgen

 
Nu till nåt roligare! :) NA-Borgen är verkligen så himla vacker! Var dit idag på förberedande styrelsemötet. Så mycket siffror, strategiska planer och företagsstrukturer man ska förstå. Ska läsa igenom luntan med papper ikväll och imorn, typ 130 sidor. Kul :P Men riktigt spännande att få se hur företaget ser ut från loket och inte en av vagnarna. På tal om vagnarna så var ju såklart tåget till Örebro försenat med en halvtimme både dit och hem. Så nu förstår man hur pendlare känner sig. Tog tillfället i akt och passa på att käka där innan jag åkte hem i väntan på tåget, annars skulle jag inte ha hunnit få nån lunch alls. Blev ändå senare än jag tänkt till jobbet. Ska bli intressant att höra alla diskussioner på torsdag. Och hoppas det blir bra mat där, måste ju kolhydratsladda för lördag ju! :)
 
Kvällen spenderades en sväng på Friskis med en omgång biceps/triceps. Lyckades göra många dips utan hjälpband. Det är ett mål att kunna göra vettiga såna. Jag och Freddan har bestämt att göra en kul grej av det och köra en gång i veckan och se om det blir nåt resultat fram till jul. MINIGUNS, here we come! ;o)
 
 

Attans

När jag såg brevet från Landstinget Västmanland på hallmattan så trodde jag att jag hade fått op-tid, men det var det inte, det svaret på cellprovet jag tog när jag var där. Det är ett prov varje kvinna över 23 tar med tre års mellanrum, så jag tog det när jag ändå var där sist. Man hade ju hoppats på ett kort brev med ett negativt svar i positiv bemärkelse, alltså att allt var grönt. Men så stod det:
 
"Provet var lite svårvärderat så man har svårt att säga om det var normlalt eller om det finns några cellförändringar. Du kommer därför att bli kallad inom tre månader för en ny kontroll där man tittar lite närmre och tar prov från din livmodertapp."
 
I vanliga fall kanske man inte skulle ha brytt sig lika mycket, men när man redan har en systa i magen så känns det ju sådär bra. Det är säkert helt normalt, men såklart finns ju lite rädsla... Att behöva ta sig dit igen för att "titta närmre" är ju inte bästa omdömet. Allt är säkert bra, vi håller iallafall alla tummar! :)

Päpplemoooos

 
TADAA! Igår gjorde jag äppelmos! Jag har ju lärt mig att äta havregrynsgröt nu, och då MÅSTE man ha massor av äppelmos att dränka den med ;-) Innan jag har lärt mig äta den ordenligt. Och bästa är ju egengjord där man slipper allt socker och tillsatser :) Men SATAN va MÅNGA ÄLLPEN man måste skala för att få till lite äppelmos! Kan ha blivit nån liten paj också :P
 

Utmaningar och läskigheter

Den här veckan är det lite mycket sånt som jag tycker är läskigt och ger mig lite typ ångest. Men det är ju bara för att det är nytt och jag är lite rädd. Idag styrde jag upp massor på jobbet som var lite utanför mitt kunskapsområde och jag hoppas för guds skull att det blir rätt så jag inte blir strypt :P Man hoppas liksom att man inte misat nåt.
 
Imorn ska jag till Örebro för ett förmöte till Bolagsstyrelsen. Och på torsdag ska jag på heldagsmöte med Bolagsstyrelsen i Stockholm. Ja det kanske jag inte har sagt men jag har blivit invald i styrelsen för bolaget som arbetarrepresentant. Nu ingår jag alltså i styrelsen och ska mötas med de som äger företaget och de allra högsta hönsen. Det är ju inte så litet företag heller utan ca 750 anstälda. Känns lite läskigt, men efter att ha blivit pushad så tackade jag ja till det och det ska bli intressant och lärorikt att vara med. Just nu när jag är helt ny, detta blir mitt första möte, så känner jag mig verkligen som "lilla jag" leker med de stora barnen, de som man liksom bara har hört namnen på och aldrig sett. Men nu i början är det ju mest att sitta och lyssna, antar att de andra är ganska pratglada :)
 
Och på lördag, ja då vet ni vad som händer, då ska jag springa. Iiiiih :O
 
Så det är lite mycket läskigt några dagar, men det ska nog gå bra. Anledningen till att jag är lite rädd är att jag helt enkelt inte har full kontroll på läget. Men jag älskar att jag alltid försätter mig i situationer som pushar och utvecklar mig både personligen, arbetsmässigt och fysiskt! :) Hejja mig!
 
Kom att tänka på att min sjukgymnast faktiskt frågade mig om jag var en sån som ständigt behövde utmaningar, haha kan nog stämma lite. Han läste nog av mig rätt bra :P

Handstand

 
Bjuder på en handstand på Gäddeholms mysiga strand! :)
 

Endorfinknarkar - Tema högintensivt

 
 
Sprint sit ups   100 st        
Armböjshopp fötter på pilates  15 st        
Armböjshopp på knä  10 st        
Axellyft m band   40 st        
ryggdrag   40 st 30 kg      
Raka marklyft   20 st 60 kg      
Full sit ups   50 st        
Push press   10 st 35 kg 10 st 30 kg  
KB halvsving   10 st 24 kg 20 st 20 kg  
MB push ups   20 st        
HS push ups   10 st        
HR push ups Straff/vila 50 st      
 
Igår fick jag vara med på ett pass igen. Ett pass som funkade utan att använda benen direkt. Älskar när jag kan vara med och busa. YEY! :D Tungt var det. Men kom ca 1,5 varv. Man kommer längre och längre för varje gång. Full fokus! :) Raka marklyft tycker jag är lite svårt, gör hellre vanliga, men det går ju inte för knäna. De känns lite ömma idag men det ger sig nog. Hade tänkt testa lite löpsteg idag men jag är så rädd för att det ska göra ont så då kommer jag liksom att tappa allt mitt menala också. Så jag väljer att inte testa för att ha full tilltro till lördag istället :D
 
HS push ups kan jag ju inte göra helt, men jag gjorde de ändå hellre och gick ner så långt jag orkade mot väggen, istället för att ta boxen. Kanske kan kallas fusk, eller så väljer man som jag att se det som att man försöker på det riktiga och övar för att man till slut ska kunna göra riktigt!
 
Armböjshopp var ju ett jävla satyg:P en riktig utmaning som jag inte gjort förut och som när jag testade innan passet inte kunde göra en enda haha. Man skulle stå som en armvävning med fötterna uppe på en pilatespoll och en 15-kilos medicinboll liggandes på golvet rakt under huvudet. Sen skulle man göra en armvävning och hoppa med händerna upp på bollen och sen ner igen. Det som krävdes var att man gick ner så man satte pannan i bollen för att kunna få kraften med sig upp så man fick schwung i kroppen och kunna lyfta sig själv. Träffa medicinbollen rakt på och utan att trilla av pilatesbollen med benen också (då blev det 10 straff hr push ups). Till det här hör att man kommer från att ha gjort 50 sit ups på övningen innan så bålen är ju lite småtrött. Helt sjukt ändå och STOLT, men första varvet var det ren FOKUS och jag lyckades att göra ALLA 10 st utan att trilla av eller misslyckas. MAN KAN OM MAN VILL!!!! :D Andra varvet var jag så trött så då kunde jag göra endas fem st. Sjätte testade jag 2 ggr och föll av båda, fick bara upp ena handen för jag kunde inte längre ta i för att få kroppen att lyfta. Så då gjorde jag straffet och sen gjorde 10 arböjshopp till på knän istället. Riktigt rolig övning faktiskt! Svår men jag ska öva! :)
 
DAGENS MISS: Hahaha skrattar lite åt det fortfarande. Hjälpte till att plocka undan lite efter passet och så när Tobbe skulle rulla in vagnen med uppradade vikter till stängerna så satte jag mig på vikterna på vagnen (ni ser den i mitten av bilden oven) och åkte med så det skulle vara lite tyngre att skjuta på och han skulle få träna lite ;-) Men när vi kom fram till tröskeln så tvärnitar han ju. Vikterna ändrar riktning, trycks ihop och nyper tag som fan i skinnet precis under rumpan. Så nu har jag klämmärken under rumpan så man ser exakt hur bred en 20-kilos vikt är ;D
 
 
Älskar att träna med mina vänner! De som känner mig vet ju att jag dessutom älskar Red Bull Jäger! :D
 

Träning och gemenskap

 
När man är på ett riktigt roligt träningspass, eller hänger på träningsanläggningen. Tanke. Är det TRÄNINGEN som är kul och en bonus att man har härliga vänner med sig? Eller är det VÄNNERNA som är roliga och träningen som är en bonus??? Jag tror att det beror på hur mycket man gillar träning egentligen.
 
För mig är det en stor bonus men samtidigt en nödvändighet att jag får dela det med sköna männisor. Enligt mig är det verkligen en perfekt combo! Lite som Jägermeister och Red Bull, det ena ger styrka och det andra piggar upp. Tillsammans blir det en utsökt, magisk blandning som som försätter mig i lyckorus! =) Jag är beroende.

Lyssna och njut!


GLAD

 
Den här gör mig bara så GLAD! Kan se den tysen ggr och den gör mig alltid lika glad! Måste dela med mig av den!!! :D

Superman



Den här låten är för mig rakt igenom FEST, eller iallafall VAR. Jag lyssnade på den jättemycket på gymnasiet och alla gymnasiefester vi hade och man blir så himla glad av den :D Till idag!!! När jag faktiskt lyssnade på TEXTEN på den och insåg hur jävla träffande den var för mig precis just nu, när det känns som att man har en vilja av stål men att kroppen faller sönder. Då blir den inte lika party :P Här är ett utdrag ur texten!


Två veckor kvar

 
Nu är det bara två veckor kvar till Lidingö. Det är sjukt störande att jag inte får/bör springa fortfarande. Känns liksom som att förutsättningarna bara rinner ur händerna på mig. Att inte konditionsträna på typ fem veckor känns jobbigt. Och att inte kunna träna annat heller riktigt gör mig frustrerad. Får typ visualisera loppet eller nåt. Förbereda mig mentalt. Det är inte så att jag gnäller, meeen att springa 3 mil i terräng med ont i knäna, otränad och med hugg i magen. Haha, hade ju hoppats på lite bättre förutsättningar bara :P
 
Igår var jag på en bra föreläsning på Friskis om hälsa, sånt är alltid kul! :) Havregrynsgröt är tydligen bra! Det visste jag ju iofs redan och har försökt att äta det hela sen jag var liten, men har alltid fått kvällningar. Kanske dags att testa igen! :)
 
Efter föreläsningen stod jag och ett par träningsvänner och snackade lite och så fick jag en kram. Tack det värmde jättemycket. Tänk så många fina människor det finns!!!
 

bröllopspresent - Survival kit

 
Här kommer ett tips på bröllopspresent som jag gjorde för ett tag sen till ett par vänners bröllop :) Det är ett Marriage Survival Kit (ja jag tyckte att det lät bättre på engelska) med lite allt möjligt som kan tänkas behövas för att hålla ett ett äktenskap vid liv och "klara av varandra". Med tanke och kärlek till dem så är den gjord med en dos humor och en stor dos värme.
 
 
Du behöver lite olika symboliska grejer. Jag tänkte ut vilka ord jag ville symbolisera och sätta ord på i ett äktenskap, och sedan hitta små saker som passade till.
 
Tags gjorda i Adobe InDesign och sedan utskrivna på hårt papper.
 

Tagsen är utskurna, hålade och ihopparade med varsin sak.
 
Sedan satte jag ihop dem med vit tråd.
 
Nedan kommer lite fler trycksaker som jag gjorde som fanns med i korgen. Ett kort, ett visitkort, och ett värdehäfte. Allt är gjort i InDesign och egendesignat.

Kort

Visitkort
 
Visitkortet knåpade jag ihop så att de alltid skulle ha någon att ringa om de behövde hjälp, råd eller bara prata. Våra namn inbakat i namnet Nicke-"Niclas" Helena-"H" Jonas-"Olsson". Våra telefonnummer stod skrivna på varsin telefonplats (bytte ut dem här för att jag inte ville visa dem här) Loggan och äktenskapsakuten är helt påhittat, men det är precis vad jag tycker att vänner är. Äktenskapsaktuen=vänner som finns där som stöttning.  Till och med designad logga för ändamålet :P Som vänner är man ju alltid olegitimerade spykologer till sina vänner :) Och notera också att jag också lånat "svenska psykologförbundets" logga för att göra att det ska kännas äkta ;-) Jag älskar ju att göra såna här fyndiga roliga grejer! Och och få göra grafiska grejer till sånt är ju svinkul :D
 
värdecheckar
 
Värdecheckar där de kan lämna bort man, fru eller barn för att få lite avlastning i äktenskapet :) Det kan behövas ibland.
 
Jag tror och hoppas att det blev en uppskattad present! Jag är iallafall stolt över den! :D

Sova

Igår när jag kom hem från jobbet satte jag mig på sängen lite efter att jag klätt av mig och skulle byta till träningskläder. La mig ned på rygg med fötterna benen utanför för att pusta ut lite. Va SKÖNT det var tänkte jag efter ett par minuter och tog upp fötterna, la mig på sidan som en liten boll i fotändan, drog täcket över kroppen. Bara vila en stund och fy satan va skönt det var, bara få blunda och sväva bort i några minuter, ta en PAUS i livet liksom. Blev kanske en kvart, innan man tog sig i kragen och skuttade till gymmet. Bara biceps och triceps och sen 80% rehab rolla ben /stretch, blev gårdagens pass. Det gör ju verkligen så ont, man vill bara gråta, men jag tycker ändå att det gör lite mindre ont för varje gång med 25kg rollandes på låren.
 
I morse sov jag också gott hehe:P Glömde ställa klockan igår så jag vaknade 8.15. (Börjar kl 8, men brukar vara där någon stans mellan 8 och 8.30 (flex;)) Helt okej att komma till 8.45 om man vaknar 8.15 tycker jag.
 
Sova är skönt. Man kanske borde göra det lite mer! Men det finns ju så mycket annat kul man kan göra istället för att sova :)
 
 

Äppelkaka

 
Vila idag. Blir mycket mer sånt när inte benen vill vara med. Mamma sa, "men kan du inte baka eller nåt då, det tycker du ju är kul?!" (känns som ett hån) Men bättre än att sticka eller virka iallafall. Så jag gjorde det! Fortfrande lite bitter... ;)
 
 

Fuck

Testade försiktigt att vara med på ett cirkelfyspass igår efter att ha avstått och vilat i två veckor! Stolt! Jag plockade bort typ alla benövningar och tyckte att jag var duktig. I bakhuvudet var det ändå något som gnagde att det inte var så smart. Det gjorde ont när jag skulle göra marklyft så jag fick se till att verkligen inte böja benen något alls. Mer rygglyft. Var lite osäker till att göra benböj på Bosu men gjorde den ändå, superförsiktigt...
 
Jag ville kolla formen och se om det hade blivit nå bättre, det måste man ju kunna göra efter två veckor. Men idag har jag ondare igen, damn. Fick bannor av min sjukgymnast att jag hade gjort benböj trots att det var utan vikt. Han menade på att det var bara utan vikt om jag var i viktlöst tillstånd (vilket jag ju inte var, känner inte till några vakuumhål i Västerås) Så 65kg*ca30 st är nästan två ton på senorna. Okej jag fattar poängen, men blir som en fyraåring som inte får leka. Jag är ju för fan asduktig på att för en gångs skull faktiskt VILA. Testade en gång och nu får jag fortsätta att inte vara med på ett enda pass då.. Det suger. Forhoppningsvis gör det bara lite ont idag och sen lägger sig igen.
 
Jag har börjat bli riktigt orolig för Lidingöloppet. Kommer jag ens kunna springa alls??! Jag ska ta mig igenom om jag så ska GÅ hela (och hoppas att inte repet tar mig). Jag har haft ont i knäna till och från tidigare också, det är inget nytt för mig. Och jag var ju så glad att det faktiskt gick så bra att springa som det gjorde! .. Tills det inte gjorde längre. Hade det inte varit för Lidingöloppet så hade jag kört på, förr eller senare släpper det ju, men jag vill verkligen inte ha SÅ ont när jag ska springa tre mil. BER TILL HÖGRE MAKTER OCH HOPPAS ATT NÅGON HÖR!
 
Är det så här det kommer bli när man blir äldre? Mer och mer krämpor, fler och fler fel och mindre och mindre man kan göra??! Jag som alltid varit frisk från typ allt, känns som att en del skit har kommit i år. Just idag är jag bitter. Sa jag att svaret för om jag får lämna blod har kommit också, och det får jag INTE. För dåliga järnvärden tydligen. Slår ihop det på bitterdagen. Imorn tar jag mig i kragen igen, för ingen vill ju vara bitter för länge, det gör ju inte livet roligare! :)
 

Två filmrekommendationer

 
Såg The Heat på bio med Sara i fredags. Den kan jag varmt rekommendera om man vill ha skrattfest. Lättsam och rolig film! :) Härligt att sitta i en biograf och typ alla i salonngen skrattar och kan inte sluta. I mitten var det en sån vända. Fan va härligt det är att skratta sådär asmycket! :D
 
 
Igår kväll såg jag sen här med Nicke, Now you see me. Också väldigt bra tycker jag! Gillar filmer som är välskriva och med en poäng och twist. Rekommenderas också! :D
 
 

Hugg i magen - cysta på äggstocken :(

I tisdags var jag på kvinnokliniken. Vet inte om jag sagt det förut men jag har haft problem med hugg i magen, ena sidan med känsla av att det varit höger äggstock i några månader nu... Ibland så man vikt sig i smärta och ibland "bara" kortare knivkugg eller småvärk. Mot slutet har det varit flera ggr i timmen. Så jag tänkte att det var bäst att kolla upp. När jag pratade med dem i telefonen trodde de att det kunde ha varit bara spiralen som satt lite på sniskan och de bad mig ta alvedon (??!), att de tyckte det lät normalt. Men jag fick kämpa lite och sen fick jag en tid, då jag faktiskt INTE tyckte att det alls kändes normat med så mycket hugg jämt (och det visade sig att jag hade rätt).
 
Det var inte spiralen som satt snett utan jag har tydligen en cysta size tennisboll på höger äggstock :( Den verkar också ha trashat hela ena äggstocken, tack för det... Ev finns halva kvar, det får vi se. Otäckt med cystor och tumörer. Så nu är det bara att invänta operationstid :( Man ska klara sig bra med en äggstock sägs det, men jag hade gärna haft två. Faktiskt. Känslan av 50% bortfall känns ju hur som helst inte så kul.
 
Det som gör att det hugger är antagligen att den snor sig runt sitt eget fäste och om den är större och tyngre så trycker den ibland lite mot nåt organ också som gör att det värker. Osäkert hur länge jag haft den. Oftast är det ofarligt och jag hoppas att det är fallet hos mig också, (förutom att jag förlorar en äggstock:( ) Läste lite på internet och jag som inte har åldersnojja alls fick det nästan när det stod att den som jag har "upptäcks vanligtvis i 30 års åldern" ;-)
 
Idag när jag tränade var det lite jobbigt eftersom de så har börjat hugga rätt mycket. Och även nu. Det hugger och strålar i magen nästan hela tiden. Hoppas att jag får en op-tid ganska snart. Dock har jag faktiskt bett om att om möjligt få opereras efter Lidingöloppet så att jag kan få slutföra min klasiker. Det har varit många saker som stoppat mig under hela året, men skam den som ger sig. Ska de karva så får de göra det efteråt! Ingen sätter kniven i mig innan dess!!! Jag förstår om man tycker att jag är dum som sätter loppet framför op, men har man inte kämpat för något som jag har gjort för detta så förstår man inte heller min sida. Jag har självklart kollat upp så att det inte är någon fara, jag hade säkert ändå inte fått op-tid förrän efter pga väntetider. Skulle den snurra fast sig och inte släppa igen så kommer det att göra så ont, så får jag åka till akuten och operera då, men fram tills dess är målet Lidingö :)

Pyramid

Idag blev det pryamidträning. Får man inte konditionsträna med löpning så får man hitta andra pulspass.  Upplägget såg ut såhär:
 
Military Press  20 st
ryggdrag  40 st
KB halvsving  60 st
Sprint sit ups  80 st
Push ups 100 st
Full sit ups  80 st
KB halvsving  60 st
ryggdrag  40 st
Military Press  20 st
 
Det tog ca 35 min att göra. Ja, vi var kanske inte jättesnabba, men man var inte så kaxig på de sista armhävningarna kan jag säga. Kul pass! :) Ska göras om och och pressa ner både tid och pressa upp vikt!

Lite depp

Lite ur form idag. Dels så tycker jag att det är svårt att äta. Vet inte varför, bara en sån period några dagar. Sen blir jag så ledsen när jag inte kan vara med och leka med de andra barnen på träningen. Försöker träna smart. Vila ordentligt så kroppen får bygga upp sig ordentligt efter hårda pass, så man får ordentligt med "vinning" av träningen. Men idag var det tungt att gå upp och köra lite lugnt istället för att vara med på fysen som jag ansåg hade lite för mycket anstängande för knäna och så ville jag ge resten av kroppen lite mer uppbyggnad efter i lördags. Tänkte köra lite puls där uppe, för att försöka få igång musklerna igen och få bort träningsvärken. Men kände av knät ändå så jag gav upp efter ett tag och rollade låren istället. Gör så satans ont att rolla. Djupa andetag och kör. Pausa. Ljupa andetag och kör. Pausa. Vill gråta. Aj.

Tävlingskvalificering

Nordic Showdown 2013 qualifier workout
 
16 minute AMRAP:

6 Toes to Bar
8 Burpees
10 Wall balls (9/6kg to 3,05/2,75m)
12 Russian Kettlebell Swings (24/16kg)


Fasen att jag ar ont i knäna, annars hade jag velat testa för att se hur långt man skulle orka. Inte för att jag skulle vara med och tävla utan bara testa kvalificeringsmomentet.


RSS 2.0