Kuriosa

En intressant fakta om vasaloppet är att i år är rekordhögt antal kvinnor i Vasaloppet (det lär ju vara nytt rekord för varje år), nästan 2000 av 15.800 deltagare. Dvs 14,4 procent kvinnor i spåret på söndag, det känns otroligt LITE tycker jag! 14% är ju inte speciellt mycket... Är tjejer för svaga? Eller är det bara killar som är tillräcklig dumma att göra det? :P Medelåldern i Vasaloppet 2013 är 41,6 år. Det betyder att jag både är rätt UNG och TJEJ som ska åka! Det är nästan så man känner sig lite speciell ;-)
 
Förresten, det vore väligt kul om ni ville bjuda på en låt varsin LÅT som ni tycker att jag ska lägga på spellistan för Vasaloppet, så blir jag lite extra peppad när jag hör just ert val :D

Backen vid Riskberg

 
Hahaha. jag döööör av skratt (och lite smått ångest)!!!! Jag vill inte alls åka den där backen!!! Om folk bara stod på skidorna i spåret, vågade släppa på och inte bromsade så borde det gå galant! Nicke, var det så här hemskt??!! :S

Dagen efter

Idag en dag sedare så har jag inte så ont i kroppen alls faktiskt :) känner av rätt mycket i höftböjjarn (träningsvärk) men inte så mycket mer :) Rygg och magträningsvärken kommer nog imorn. Vänster höftproblem som var innan loppet är tillbaka och värre än innan, vill bara skrika rakt ut när jag råkar vrida mig lite för fort och hostan blev ju inte direkt bättre av loppet. Nu blir det fortsatt kur så jag håller höften och förkylningen i schack tills måndag.

Halvvasan

Jag och Elina placerar ut våra skidor i startfältet och fixar med det sista. Startled 0, FÖRST, inte dåligt ;)
 
Toktaggade och redo för att ge oss ut på vår 4,5 mils längdskidåkningstur!
 
10.00 Upp upp and awaaaay...

Första biten var jätteskön. Jag bommade första vattenstationen efter 8km i Vasslan då det inte var en ordinarie och jag trodde Oxberg skulle komma efter 1mil. Meeen det var istället 1,7 mil dit. Så jag hade lite för lite vätska i kroppen sista biten fram till Oxberg. Sista biten upp dit var de omtalade Lundbäcksbackarna, regäla pissbackar där det sög regält i benen. Jobbigaste biten på hela loppet tycker jag. Hällde i mig 4-5 muggar med blåbärssoppa, vatten och energidryck. En liten snutt bulle och åkte vidare till nästa depå. Hit var det lugn och skön åkning.
 
Kommer in till kontrollen vid Hökberg efter 2,5 mil pigg som en lärka där Nicke står och väntar:)
 
Sen drar vi vidare mot Eldris.
 
Lugn vända till Eldris också, sista depån innan mål. Där har Elina fått oturen att både få ont i rygg och knän och jag känner att jag har mycket kraft kvar så vi delar på oss där och jag mosar sista 9km in till målet i Mora.
 
Jag visste att det var tajt med tid att hinna innan mitt uppsatta mål att hamna under 4 timmar. Dock hade jag inte fullt koll på hur mycket tid det var kvar så jag gav verkligen allt jag orkade hela sista 9. Hade inte kunnat pressa på mer än så. Vid 5km kvar började jag få kramp i vänster vad och resten av kroppen började också bli rätt trött. Jag är sjukt stolt över min egen förmåga att trycka på ordentligt just den biten, för normalt så brukar jag kunna ge upp när jag blir trött. PANNBEN utav bara helvete satte in och jag SKULLE under gränsen. Jag hade bett Nicke ringa mig en signal och lägga på om jag var på gränsen och vid 5km kvar ringde han, det sporrade mig massor. Vid 2km ringde han också en signal och de tolkade jag som att jag skulle lägga på ett extra kol för att jag var nära att inte hinna. När jag såg klockstapeln strax innan mål vara på 13.56 gasade jag igenom sista svängen, över bron och upp på målrakan...
 

Så fokuserad att jag till och med missade Nicke efter kanten trots att han tydligen skrek på mig. (haha, men han gjorde samma miss två dagar innan så det gör inget ;-))
 
 
In i mål på tiden 3.58.22. Klarade målet. Jag var lite trött i kroppen just efter sista satsningen, men annars inte speciellt trött alls. Jag hade jättebra vallat (Nicke är en ängel). Perfekt fäste när jag skulle ha det och bra glid när jag ville ha det. Spåren var jättefina och kroppen kändes bra hela vägen. Det enda som var jäkligt drygt var min hosta och att jag ibland fick lite svårt med andningen pga den. Jag tycker verkligen att hela upplevelsen var ROLIG och inte alls så jobbig som jag hade trott att jag skulle tycka :D Mycket är nog för att jag redan mentalt är inställd på att det där skulle vara ett test/träningspass till riktiga Vasaloppet. Jag är tacksam att kroppen inte gjorde ont någon stans. Känslan för Vasaloppet är jättebra och jag är toktaggad!!! Känner att det kommer ju vara riktigt jobbigt men ändå nåbart att klara. Här och här finns ett par till bilder från loppet som är tagna av tävlingsfotograferna. Här är tex målfotot. Jag är faktiskt den enda av oss fyra som är GLAD på målfotot haha :P

På Halvvasans startlinje

Hellu mina små godingar. Imorn kl 10.00 stårt jag på startlinjen på HalvVasan. Startar i första startled eftersom jag även ska åka Vasaloppet. Då hamnar man automatiskt först där. Sååå jag förbereder mig på att bli rejält omåkt haha. Mental förberedning ;) När vi åker HalvVasan har vi också möjligheten att seeda oss till bättre startgrupp i Vasaloppet.
 
De som vill följa mig och min möjliga framgång på HalvVasan ;-) kan göra det på webben här. Bara söka på namn. Jag har startnummer 759.

Packillera

 
Yrar runt lite i lägenheten för att packa ner lite grejs till imorn. Stavarna ligger i bilen och jag orkar inte hämta dem nu. Hoppas fan inte jag glömmer dem imorn, då blir jag arg! Utöver skidgrejer behöver man väl inte ha med så mycket mer antar jag. Andra skidkläder så man kan vara ute och hejja på grabbarna på söndag, myskläder till kvällarna och solbrillor för det ska ju bli sol. Vi får tyvärr inte plats med utförsgrejer så vi får fördriva tiden på annat. Lördag är slappardag, söndag ska vi skjutsa pojkarna och hejja på dem, måndag blir laddardag, valla och sånt och sen tisdag kör vi! Många dagar ladda blir det haha :P Har nu även påbörjat dunderkur för att få bort värsta smärtan i höften, kommer bli så jäkla bra på tisdag! ;-) Hoppas att vädret ändrar sig bara. Ska vara för varmt och inte jättefint. Grabbarna däremot är jag avundsjuk på. Fan dem om de får jättefina förutsättningar på sin och vi får skit på vår hela nästa helg ;-) Just precis nu ser det inte så lovande ut för oss, men det hinner ju ändra dig :)

Besök hos Kiropraktorn

Det va då FAAAN! Nu är det mycket gnäll från fröken Johansson, det vet jag :( Flåt... Men fuck va trött jag blir på saker ibland. Speciellt att saker i kroppen ska gå sönder!!! Och nu måste jag få gnälla av mig, kanske få lite medlidande:´(
 
Problemet den sista veckan är att jag nu har haft en låsning i HÖFTEN som antagligen har utvecklat sig till en inflamation. I början gjorde det bara ont och högg till när jag rörde mig åt sidan eller la benet åt sidan eller liknande. Nu värker det även när jag sitter still. Nu vette fan var det är. Tänkte att det skulle ge med sig eller "ploppa till" av sig själv, men det gör det inte och nu känns det som att det sitter nåt fel i höften som har växt fast. VILL BARA GRÅTA. Jag är ingen svag människa, jag är ingen klenis :( Jag har svårt att sova då jag bara får ligga rakt eller i fosterställning åt nåt håll. Vänster ben/knä får inte avvika så mycket från kroppen för då hugger det till och smärtar som fan. Jag försöker då och då att tvinga till en "upplåsning" men det sitter stenhårt fast och typ svartnar framför ögonen när jag försöker bända till. Började fundera på om kroppen kanske kompenserade för onda vänsterknät på nåt sätt eftersom det var samma sida.
 
Till slut ringde jag en kiropraktor för att jag tänkte att han kunde fixa smärtan och låsningen i höften, jag vågar inte försöka knäcka mer. Hade tur och fick tid redan idag. Han knäckte till halva kroppen, gjorde mina kroppshalvor lika långa (skiljde tydligen 1,5cm) och konstaterade att jag hade jättestela lårmuskler och sätesmuskeln (inte nåt nytt, sjukt ovig). Han sa att jag har snebelastat väldigt länge. Att ena kroppshalvan fått mycket mer tyngd eftersom den varit kortare. Det kan vara orsaken till alla smärtor på vänster sida, knä och höft. Defekt tjej. Han kunde inte knäcka ut höften utan den fortsätter att göra jävligt ont nu och jag är asrädd att jag kommer få svårt att ta mig upp för backar på skidor så jag då tvingas till en utåtrotation. Kände mig som en trotsig fyraåring när jag sa att det är HÖFTEN som är problemet, knäck till bara det, resten skiter jag i. Han menade på att jag skulle ha tålamod eftersom det andra skulle lösa detta... En fyraåring HAR inte tålamod. Arg tjej, ville ju fixa NU! Läk NU rå! :´( Jag vill bara lägga mig ner och skita i allt men det tänker jag inte! Jag rekomenderades även att INTE träna tufft för låren och det som kan skada knät just nu (förutom vasan) så jag bara får läka ihop först.
 
Någon förkylning har inte brutit ut än iallafall förutom hosta. Stanna så tack!

Kur

Haha, ikväll tog jag en riktig drink-kur. Typ en liter te med honung, riven ingefära och riven vitlök! Haha kommer stinka helvete imorn antagligen, men det får jag ta :P För imorn kommer jag vara helt pigg och kry! :D Då ska jag försöka få till lite skidåkning :) Och sen blir det till att packa ner allt som jag måste ha med mig.
 
6 dagar till Halvvasan. 11 dagar till VASALOPPET!!! Come ooooon! Bring it! Igår var jag ute och joggade. Ni som känner till att jag har lite småsvårt för att just jogga/springa sen Vasastafetten förra året, psykiskt jobbigt snarare än fysiskt. Men igår var jag iallafall ut en vända. 8,3km blev det. Det haglade mot pannan och det var sådär småkul, men jag tänkte. "Jag behöver bara lite pannben och fortsätta, Vasan kommer inte vara annat än just det, så MOOOVE YOUR AAAS!!!" Hahaa, ungefär så gick tankarna när jag blev uttråkad :P Jag är orolig för om jag verkligen klarar Vasan, på riktigt, sjukt jobbigt och sjukt långt. En träningsvän sa till mig, att även om jag kanske inte har åkt så mycket så menar hon att jag har en jävla vilja. Är det så folk ser mig, att jag har mycket pannben och vilja? Jag hoppas att det är så i det här fallet, för jag kommer behöva ha hjälp av ett sjujäkla pannben!!!

Krig

 
Nu är det KRIG!!! Kroppen är inte i balans. Jag är inte sjuk än, men jag känner att saker inte är som det ska i kroppen, jag fått hosta och är öm i nacken/halsen och svider i ögonen. Jag har klarat mig hela hösten/vintern när andra har fallit som käglor. Jag tänker INTE ge mig utan en fajt, jag tänker inte bli sjuk, inte ens lite. Jag kan ta att bli sängliggande om ett par veckor men inte nu. Därför dricker jag te med hunung och ingefära, knaprar ingefärabitar så det svider i munnen. Dunkar på med lite Kan Jang och Actimel. Bostar energi och vitaminer med Kiwi, passionsfrukt, jordgubbar, Mivototal, Berocca. Trycker antioxidanter i blåbär. Köote upp halva Hemköps energiförråd tror jag.
 
Nu funderar jag på vad som är smartast. Vila eller fortsätta träna, ignorera och så kanske det fattar att det inte är någon idé att krypa på mig nu. Eller om man ska vila och det är det vinnande konceptet. OM jag blir sjuk så brukar jag bli det när jag är ledig, just därför vill jag inte heller slappna av och ta det lugnt. Hmm undrar vad som är bäst. Kanske något mellanting. Träna lugnt varannan dag. Jag hoppas på att det är falskt alarm. Att det kanske är ett påhitt av mitt huvud för att jag är så rädd att bli sjuk nu. Kanske är ren inbillning, vem vet. Eller så hoppas jag på att jag kan "mota Olle i grind", så det inte bryter ut. Det är mitt mål!

Vandringsäventyret i Alperna

 
Bästa upplevelsen på väldigt länge var vär vi vandrade och åkte ned på en annan sida. Gick vi upp en bit längre än liften tog oss och över en kam. Sen skråade vi en bit ut som ni ser här på bilden. Ett från detta är med i Alpeninlägget men här kommer ett par bilder från en annan kamera!
 
 
Här vandrar vi uppåt, brant var det kan jag lova! Jag syns en bit upp. Själva vandringen var nästan det roligaste. Lite läskigt för det var så brant, det brände skönt i benen, FANTASTISK utsikt när man vände sig om och bara en annan upplevelse att göra nåt lite extra! :)
 
 
Här har vi kommit upp på toppen. Åh va jag ÄLSKAR den här bilden!!! Har väntat på att jag ska få den. Så jäkla skön bild. Underbart var det på toppen!!!
 
 
Sen åkte vi ned här! Ni ser mina spår från vänster och mig en bit där nere. Fattar ni hur jävla underbart?!! Många superlativ är använda i inlägget, men fan det VAR helt fantastiskt! :D

Förlåt

Jag vill passa på att be om ursäkt till mina vänner att jag just nu är lite insnöad i träning. Jag VET att jag är dryg som tränar en del och kanske prioriterar det först ibland, men det är viktigt för mig nu. Vasaloppet är strax och jag vill kunna få den lilla chans som finns till att kunna ta mig igenom. 9 mil på skidor är inte att leka med för mig och jag försöker få åtminstone LITE förutsättningar för det. Jag har dåligt samvete för att jag inte hinner med allt som jag borde och vill. Jag vill be om lite förståelse för att det KOMMER bli mycket träning detta år och kanske extra mycket inför varje lopp. Jag hoppas att ni är med och stöttar mig i det här och hejjar fram mig i de olika loppen för jag behöver ert stöd. Jag tycker om och bryr mig jättemycket, ni får inte tro något annat!!! Men just nu är vardagskvällar kanske inte alltid optimalt för att leka, men fråga hemskt gärna så kanske jag kan få ihop det iallafall, men bua inte ut mig om jag inte kan :( Inte tidigt på kvällen iallafall. Efter åtta, kan jag nästan jämt om jag inte kör långpass! :D Helgkvällar umgås jag hemskt gärna för jag vill träffa er!!! Så jag säger redan nu, om jag är omöjligt och säger nej för att jag "bara" ska träna. Så är det en prio för mig och alltså inte "bara" träning som kan puttas undan :)
 
Pussar till er! Tack för att ni finns i mitt liv! <3

Nojjig

Nu är jag nojjig. Jag hatar alltid tiden innan lopp för man vill verkligen INTE bli sjuk. Igår började jag hosta och det sitter kvar idag också. JAG VILL INTE. Det är kass tajming. Och igår när jag åkte bussen hem så fick jag lust att gå av den för att jag fick en sån panikkänsla av alla äckliga människor som satt där. Hostade, nös och tog på allt. Fick känslan av att jag aldrig mer ville åka buss! Gubben som satt framför mig hade värsta snoret hängde och så torkade han bort det med handsken och satte tillbaka den mot handdtaget på sätet. Jag ville bara kräkas och kliva av!!! USCH!
 
 
Så idag blev det cykel till jobbet. Med risk för att man istället åkter omkull på isen och slår ihjäl sig. Haha nä nu överdrev jag, men det är inte så kul att cykla på gatorna nu, tycker det är läskigt. Har åkt omkull en gång rejält för några år sen och det vill jag INTE göra om.
 
Igår sket jag dessutom i träningen för att jag var så sjukt trött och de var varmt i halsen. Så jag sov (med lite dåligt samvete)! Somnade vid åtta om inte ännu tidigare. Gick och la mig i sängen innan nio. Trött tjej. Kroppen är trött, jag är trött, ändå sover jag inte så bra. Var/är öm i axlar/armar/rygg sen i söndags. Haha jobbigt när det gör ont att ta av sig BH:n på kvällen. Inte tokmycket träningsvärk, snarare väldigt trött i musklerna. Hade ju ändå inte tränat så himla mycket förra veckan tyckte jag, bara typ tre dagar. Visserligen lyckades jag ändå knåpa ihop nästan 7 timmar ändå. Men jag vilade ju nästan hela 4 dagar!!! Plus igår!

Socs nya!!!! :D

 
Socs nya löparset har kommit. Som ett barn på julafton. Jag vill ha ALLT! Så sjukt snygga!!! De är alltid så snygga tycker jag! Allla tre byxor va jättesnygga. De hade i klarblått. De vill jag ha och de grårosa och de grönrosa. Och den korallrosa vindjackan, ååh GE MIG DEN!!! :D

Craft skidoooooutfit

 
Guu va bra det är ibland att de tror att folk har köpt skidgrejer redan. Ja okej, det borde man ha gjort ;-) Men bra för mig som inte har gjort det så var det bra! Craft skidbyxa 350kr 50% på intersport. Craft vind/skidjacka 999kr Stadium. Ej rea :( Men har sprungit runt som en idiot på alla sportaffärer efter en bra jacka och jag ville helst ha en som var till byxan så nu blev det den. Jätteskön och snygg tycker jag! Vattenflaska i midjebälte också införskaffat! Nu ska jag bara träna till det sista. Om exakt TVÅ VECKOR blir det åka av!!! Och det är bara en veckan och två dagar tills HALVA är. Då blir det också åka av! :) Hoppas att vädret inte ändrar sig, just nu visar de SOL tisdagen den 26 feb.

Långt hår

 
God morgon vänner. Nu börjar mitt hår bli långt, det är knappt så jag känner igen mig själv ;-) Strax ska det av, inte riktigt jag längre. Kanske dags att bry sig om sig själv lite igen, var ett tag sen. Ska först åka vasan sen ska jag klippa mig. Skönt att kunna ha håret ordentligt uppsatt då!

Assååå

Asså kommentaren "Du ser trött ut" får man aldrig ur något bra ur. Det är som att säga "fan va sliten du ser ut?!" Antagligen vet man redan att man ser trött ut... JA jag ÄR trött idag och dessutom har jag knappt smink och då SER jag trött ut även om jag inte skulle vara det.... Och så sjukt godissugen! Måste bli av med sötsuget!!! En annan dag....;-) Idag är det fredag och jag längtar hem till nåt gott! :) Och få sova! Så länge får det bli keso med apelsin- mellis och en värmande kopp te.

Kärlek

 
Glömde en vilktig bild i bildbomben vad som är kärlek för mig. MUSIK, DET är KÄRLEK det!!! Skulle inte kunna leva utan musik.

Hjärtekväll :)

 
Spenderade min "kärleksdag" tillsammans med Emma och Jannica och massor av andra roliga människor med lite träning :) Först blev det en sväng i skidspåret. 12km längd. Fuck satan va halt det var!!! Snabba spår det gjorde att det gick snabbt utför... men verkligen inget fäste alls uppör eller plant! Då det var hänga på stavarna som gällde och staka staka staka!!! Bra för armar och bål iofs :P Lyckades tom sätta mig på arslet två gånger. Man skulle kunna tro att det var i nedförsbacken för där var jag lite smårädd, men nej ena var uppför när skidan bara försvann och andra var också uppför när jag skulle skejta lite och var okoncentrerad och satte staven på fel sida om ena skidan så det tog tvärstopp och jag åkte på näsan. Sånt som hör till :P
 
Sen blev det cirkelfys med bröderna Eriksson. Sista varvet stod Kristoffer och skrek på mig vid boxhoppen att jag skulle göra 20 stycken på de 45 sekunderna. Satan, jag han knappt landa innan jag var tvungen att hoppa igen. Hade 4 kvar när tiden var slut men de slapp jag inte utan fick göra i 10sek-pausen. Brände på rätt bra kan jag säga mot slutet och pulsen var i halsen. Sen hängde han med till stationen efter för att tvinga mig att fortsätta. Fan va jag älskar sånt!!! När någon skriker på en och tvingar en att göra extra så man vill kräkas. Det är kärlek!!! Dessutom fick vi 3 min bonus med Squats, situps och pushups. Bonus är bäst, vi älskar bonus! :)

Dagens Födelsedagsbarn

 
Idag säger vi GRATTIS till min älskade vän!!! :D GRATTIS på födelsedagen NICKE!!! <3
Hugs, kisses and a lots of love!!! :) Ett riktigt kärleksbarn ;)

Kärlek och Alla miiiina hjärtan














 
Tusen kramar till alla er som förgyller mitt liv! Vad vore jag utan er. Det här är bilder huller om buller som på ett eller annat sätt visar vad KÄRLEK är för MIG, i mina ögon. Familj, vänner, ÖGONBLICK, att göra det som gör mig glad och att få vara frisk. (Oservera att det är random bilder så alla som jag vill kanske inte är med) Jag är egentligen ingen fan av alla hjärtans dag då jag tycker att det har blivit en komersiell dag som bara gynnar alla affärer. MEN därför tänker jag ta tillbaka den riktiga betydelsen, att se det som en dag då man skänker en extra tanke till allt som är kärt i ens liv. Jag har så fantastiskt mycket som jag håller kärt och DET är alla MINA hjärtan. Jag älskar MYCKET... minnen, människor, färger, årstider, träning, sol, snö, värme, choklad, skratt och oändligt mycket mer....! Tusen extra kramar speciellt till min mamma och pappa (som jag inte hade bra bilder på) som alltid finns där i vått och tort. Det är obegränsad kärlek. Jag har sån tur att jag har så fina föräldrar. JAG ÄLSKAR DEM!!
 

Ledig dag

Ytterligare en "ledig dag" idag. Skulle träffa tjejorna på Ikea så träningen fick tyvärr stryka på foten. Känns lite jobbigt de veckor som blir såhär, men får se det som att jag satsar på uppbyggnad då istället ;-) Idag var en snurrig dag på jobbet. Fick knappt nåt av det vanliga gjort kändes det som. Bara massor av frågor och uppstrukturerande av nya ibladningssystemet. Dubbla känslor, tidvis jävligt frustrerande och tidvis väldigt roligt och utvecklande! Älskar nya projekt! :)
 
Frågorna kring flytten på jobbet är sjukt frustrerande, som en blandning av valkampanj och dagisnivå. Jag har tagit ställning och framfört alla mina åikter i frågan. När saker skiftar och blir annorlunda märks det så himla tydligt hur folk reagerar på just förändringar. Ganska intressant faktikst. Kanske har jag fått en barnslig tilltro till att saker och ting kommer lösa sig till det bästa?! :) Positivism?!

Vasaloppstränar

 
Idag tog jag mig ut i det Rocklundaspåret för lite Vasaträning. Satan va det snöade!!! Man såg knappt nåt och fick blinka konstant. Försökte åka med glasögon ett varv, men de bara immade igen så jag åkte utan sen ändå. Var ute i 2h och knåpade ihop 21km. Det värsta med skidåkning precis som cykling är att det tar så lång tid. Iallafall för mig som inte åker så himla snabbt. Men jag måste ändå säga att det verkligen går bättre och bättre :) Kände mig stark i kroppen trots träningsvärken i rumpan och länden. Min lilla blå var helt igensnöad när jag var klar... Haha, jag använder inte mycket smink om dagarna men det jag hade låg inte kvar på fransarna efter ett par timmar i snön iallafall :P Och när jag kom hem upptäckte jag att jag blodat igenom strumpan. Tyckte att det gjorde lite ont när jag åkte. Måste ha varit nåt som låg och skavde. Så kan det va ibland! 1200cal brända, då kan man nästan äta en till semla ;-)

Seeeemla

 
Måste ju lägga upp en bild på en semla, det hör ju liksom till en tisdag som denna. Vi fick till jobbet till eftermiddagsfikat. Mums var det! Gillar inte semlor så jättemycket och jag har inte fuskat som alla andra och ätit i förskott flera tisdagar ;-) En gång om året funkar det. Och just nu är jag inne i en period då jag är väldigt sötsugen så det var gott. Blev in i en sockerperiod sen Alperna då det blev en del sötsaker och coca cola (jag dricker ju inte öl så mycket som de andra)

Muskelryckningar

Haha, ni vet muskelryckningar som man kan få ibland. Jag brukar kunna få i tummen periodvis. Annars brukar man kunna få i småmuskler, ögonlock mm. Jag har haft i höger LÅRMUSKEL till och från hela natten och fortfarande nu. Man kan se hur hela muskeln spritter. Smått irriterande.

Träningsfri dag igår

Jag vet minsan hur man tar till vara på en träningsfri dag jag! Jag SOV från klockan sju på soffan! Vaknade klockan nio och ville inte veta av min kropp så jag gick och la mig och sov till morgonen! Jag skulle egentligen ha åkt skidor igår, men jag kände att det bara skulle bli hanvdant så jag fick avboka. Klart jag hade kunnat åka, men det var bättre att låta kroppen få återhämta sig och bygga upp sig lite och sen köra på idag istället, moget val. Dessutom är det bra för mig att inte träna någon dag, passa på de dagar jag inte känner för att träna, till att vila. Och så måste jag göra så för att jag nu börjar känna att det är svårt att ha en träningsfri dag. Det får inte bli för mycket. Det får inte bli för kul, för då blir det ett beroende för mig. Krasst men sant. Jag skulle lätt kunna träna varje dag jämt för jag tycker ju att det är så kul!!! :) Men när man börjar känna styng av misslyckande för att man INTE tränar en dag, då är man farligt ute och där vill jag inte hamna. Balansen är viktigt! :) Även för att kroppen faktiskt också ska få bygga upp sig och kunna få nytta av träningen alls. Vila är lika viktigt som att träna.
 
I morse var jag vaken innan klockan (det händer typ ALDRIG) inte så konstigt idag dock haha:P Hann både äta frukost och dricka te (astörstig i morse med) och komma tidigt till jobbet! :) Hade hoppats att kroppen skulle vara lika utvilad som sinnet, men nää, den känns idag med. HOLY CRAP ON A CRACKER, haha satans rumpa (sätesmuskel) att göra ONT!!!
 
Idag är jag kluven. Eller egentligen inte alls. Jag MÅSTE åka skidor. Jag vill gå på Factor Tabatapass också, men skidor måste prioriteras ett par veckor nu. Så är det. Kommer inte hinna träna imorn så jag bör skida både idag och torsdag. Och i helgen måste jag nog välja bort Boot Camp eller CGX till förmån för skidor och så vill jag få till ett factorpass. Hmm what to dooo what to doooo??! Inte lätt när det finns för mycket kul! ;D

Sviter efter gårdagen

Haha, japp, det är skönt att känna att man lever! :P Inatt vaknade jag för första gången ever av att jag var törstig! Klockan tre fick jag gå upp och dricka lite vatten, lika så på morgonen när jag vaknade var jag sjukt törstig. Måste ha svettats ut massor igår. På tal om det flickor, så sa ena tjejen "det syns att du tagit i". Haha, jag svettades som ett as och var tokröd i ansiktet efter passet. Vi som pratade om "vem som blir rödast av träning" ;-) Sen MINA SKINKOR, satan va det känns att man har rumpa idag iallafall. Och rygg... och axlar... Man kan säga att magen och framsida lår har klarat sig bra. Resten....känns ;).....  Mestadels är nog från Factor-passet gissar jag. Alla marklyft, burpees och splitjumps! Funderar lite på hur jag ska göra idag, vilket som är smartast. Åka skidor som jag behöver. Eller kanske vila. Får se hur det utvecklar sig :) Tur att man är van vid träningsvärk.

Söööndag

 
Startade morgonen med att göra kesolättar med kvarg bär. Asagot!!! :D Nyttigt dessutom! Kom isäng rätt tidigt så jag var utvilad när jag vaknade och kunde göra lite "extra". Mumsigt!
 
 
Började dagen på asskönt sätt med ett 45 min pass på Factor kl 11. Vi startade med att göra 5-5-3-3-3 Marklyft. På helger är det parövningar och idag skulle vi tillsammans göra detta.
 
- 50 Deadlift (Marklyft)
- 60 Splitjumps (killerjumps m knät i golvet)
- 100 Lateral jumps (hoppa över skivstången)
* 8 burpees on every other minute.
 
Man håller på i 20 min så alla gör så många kvarv man hinner på de 20. Varannan minut så övbröt man där man var och gjorde 8 burpees var. Blev alltså 80 burpees och det va de som gjorde passet jobbigt. Älska burpees, NOT! ;) Det är nästan så man sista gångerna låtsades att man inte hörde att han sa ropade ut burpees haha :P Vi hann lite drygt två varv.
 
 
Tog mig även ut en sväng på skiiidor. Blev bara 8km (50 min), för det kändes tungt och jag var hungrig och törstig. Helger är inte den bästa tiden egentligen att åka i ett så centralt spår som Rocklunda eftersom det då är rätt många barfamiljer där. Och lite småtrött efter Factor-passet. Åkte hem till mamma och fick mat (bil alltså, inte skidor)! Jag har det bra jag! :)
 
Sen föll min köplats på X-passet in (som jag aldrig trodde jag skulle få) så det blev det en timme Cirkelgym X-pass också klockan fem:P Lite dum planering, hade jag inte räknat med men jag älskar ju det passet så jag kunde inte låta bli. Dessutom jobbar man i par och jag ville inte svika Emma, även om hon klarar sig bra själv såklart så är det mest att det är en jätterolig sak som vi gör tillsammans så jag ville! Vet inte vad det var, men satan va jag kände mig STARK och sjukt fokuserad idag! Kanske för att jag gissade på att kroppen skulle vara lite trött. Pannben och vilja på från första station!!! :D Om man får säga så så är jag faktiskt riktigt nöjd över det passet idag:D Kände att jag höll högt tempo och som sagt bra fokus. Bästa X-passet på väldigt länge! Så ska det vara att träna! SÅ ska det kännas, fullt ÖS och man känner hur man går fullt in i det man gör! Enda gången jag slackade lite var på maskinen till tuckjumpsen, det var ett val att ta lättare där för att hinna få ned pulsen något innan det var dags igen. Och starthoppen var lite jobbiga för benen efter alla killerjumps tidigare idag. Annars kan jag fan inte klaga på nåt. Bra jobbat kroppen! :D
 
Min lägenhet ser ut som fan, verkligen efter resan och julen (ja julen är undanplockad, nja hänvisad till köket iallafall ;)) Så när jag kom hem och hade duschat gav jag mig 1h till att hinna så mycket jag hann, så skulle jag få vila i soffan sen. Haha, gör man det till en "tävling" så blir det så mycket lättare ;)) Nej, det var mest för att jag skulle få till vilotid i soffan sen också :) Hann få ner snowboarden och de grejerna i ena förrådet, bära ner julgrejerna (ÄNTLIGEN) till andra förrådet. Plocka undan allt som legat sen resan. Städa undan och göra rent köket, vardagsrummet och badrummet. Har egentligen bara kvar att damsuga överallt och plocka undan rena tvätten som jag tvättade igår (och rena tvätten som ligger sen förra gången) Klockan slog åtta och jag slog ned arslet i soffan och planerar inte att flytta mig därifrån än på ett tag. Kanske tar tag i tvätten under pausen på femmanfilmen, men det är allt. Haha, jag har trissat upp så jag har massor av energi idag. Vill att den ska lägga sig tills jag ska sova bara, då vill jag inte ha den längre :P

Mer Boot Camp




 
Här är några fler bilder från morgonen snöbus! Fan va roligt det ser ut! och det var också fantastiskt kul! Tack Claes! Jag lånar några! ;D

Boot Camp

 
Startade morgonen kl 10.00 med 75 min Boot Camp ute i det FINA vädret;) med att springa, hoppa, bära, krypa, lyfta, åla, kräla med näsan i snön! Det är inte lite snö heller nu mina vänner! Det var burees, upphopp, armhävningar, situps, backträning, grodhopp, kräla mellan varandras ben, hoppa över varandra, bära varandra, förflytta stockar mm. ASKUL!!! Lite för mycket löpning för min smak, men det kanske var bara för att det var svinjobbigt i djup snö haha :P Friskis testkör detta pass och jag tycker absolut att v ska få det. Kom hem genomblöt om fötterna specielt, resten var helt okej med tanke på vad vi hade gjort. 12 pers, HÄRLIG gruppkänska! Två grymma ledare! Notera även den otroligt fina mössan som kom väl till användning. (Vi fick varsin av Peter i Alperna för att vi skulle få teamkänsla och synas bra tror jag ;) Nu blir det extrafrukost och nån timme värme i OnePiece! :)

Airborn


Staka staka staka

 
Lite stolt över mig själv, tog mig ut i spåret idag! Det är verkligen så att varje gång jag tar mig ut så är det klapp på axeln och bra gjort! För jag tycker att det är lite motigt, mest för att det är massa grejer man måste liksom packa med sig och så. Skidor och stavar in i bilen. Idag blev det 16km (1h 30min) med mina lår som kändes som cement efter gårdagens squat-pass på Faktor (kan säga att alla trappor på jobbet var sådär kul idag;). Känner mig nöjd, tvingade mig till mycket stakning. Bra vardagspass. Spåren var riktigt bra på Rocklunda idag faktiskt! Det gjorde att det var lite extra kul:) Dock dog telefonen efter halva så jag vågade inte åka ett tredje varv in i Rönnbyskogen helt själv och utan tele. Man vet inte om man spårar ur och ligger i en snödriva med brutet ben rätt som det är. Lite ensamt att åka utan musik också, men jag fick hjälp av pannbenet som sa att jag iallafall skulle åka två varv hur som helst.
 
Idag känns knät bättre, känns knappt alls! Eller så är det bara det att det gör mycket ondare i låret när jag ska vika ihop benet så det tar stopp innan det hinner göra ont i knät. Haha, ni vet sådär som när man har slagit i tån i stolen så bankar man huvet i väggen för att få bort smärtan i tån! Undanmanörver! ;)
 
Försöker sova tidigit(are) idag tror jag, skidåkning gör att man blir sovtrött, gäpade som en tok i duschen. Det märks att det förbränns rätt mycket. Imorn fm ska jag till Örebro för möte på tryckeriet där angående ibladningar. Och så är det fredag. Nice :)

Vinter


Oh squats

Det här är helt sjukt! Var på Factor idag och körde ett pass med OH squats, squat jumps och HR push ups. Over Head squats är när du låser fast en stång över huvudet med brett grepp och sedan ska du sätta dig ner så långt du kan och upp igen. Kände redan på uppvärmning/ styrkedelen att låren började stelna till. Ni vet sådär som när det kommer träningsvärkstelhet i musklerna på en gång! Mina LÅR!!! :S nu två timmar senare så känns det redan som att jag har dagenefterträningsvärk efter ett hårt benpass. Lårvärken kan vara från i går också när jag var på HIT och lekte björn, men det känns som att det kom NU. Dessutom efter halva tiden börjar jag domna till som fan i två fingrar och upp längs hela armen på höger sida, jag klämde väl ihop och tog i så jag flick blodstopp. Domningarna försvann först ett par timmar efter passet, men känns fortfarade lite konstigt. Måste träna på de.
 
På tal om HITen igår. Fy satan vad jag HATAR BJÖRNGÅNG, det är inte naturligt någon stans!!! Det är inte meningen att man ska springa på alla fyra. Det ser så lätt ut, men det är nå sjukt jobbigt. Ni som inte provat - GÖRT!!! ;) För övrigt så är Johan en grymt bra ledare på dessa pass. Han har bytt ut öppningsfrasen från att "drick inte vatten pausen, då kommer ni kräkas" till "enda orsaken till ok vila i 4s extra under passet, är om man har svimmat" Haha älskart!
 
Så jäkla arg på mitt knä bara att jag inte kunde hoppa boxhoppen utan var tvungen att GÅ upp, det sög:( Det gjorde mig lite arg under hela passet. Önskar att inflamationen kan förvinna snart så jag kan böja helt, och sen önskar jag mig även att ploppljudet i knät när jag går, skulle försvinna, det är lite irriterande! (Jag hamnade fel och knäckte till knät en vända i backen i Alperna så jag behövde ha hjälp varje gång jag skulle ställa mig upp i backen de sista två dagarna för att det gjorde ont) I måndags när jag va ute och joggade testade jag att sätta knälinda för att stabilisera och dölja lnäppandet, men kändes som att jag skulle fick blodstopp istället. Defekt tjej. Kom när jag fyllde 29 ;) Hahaha, nej men mina knän har alltid varit ett jäkla satyg (HATAR) och likaså mina vader. Annars är jag rätt frisk förutom typ ständig träningsvärk någonstans ;D

Alperna 2013

 
Här kommer lite bilder från min grymma semestervecka i franska Alperna, Tinges strax utanför Val D'Isére!!! Såhär såg alla dagar utom sista ut! :) Vi hade det asbra! Mulnade på lite på eftermiddagarna men annars var det strålande solsken. Har man inte varit i Alperna kan man inte förstå hur obeskrivligt det är uppe på topparna. Det är verkligen fantastiskt vackert! Man bara smälter i kroppen och hjärtat öppnar sig på vid gavel!

Från lften i Tinges
 
Boysen i backen! :)
 
Dessa skyltar stod lite överalt, men det betyder bara att det är utanför pisten. Inte att man inte får åka där ;) Just här höll vi faktiskt oss innanför pisten dock.
 
Jag ville bara ta med mg hela känslan hem. Man önskar ju att man kunde fota allt precis som man kände det, men det som är absolut bäst är minnet. Känslan, och vyerna i minnet.
 
Måste bara säga att jag älskar Peppes byxor, de orangea längst till vänster, så jävla snygga!!!
 
Jag som njuter av solliften :)

Bergek gör sig redo för vandring.
 
Det här var det BÄSTA jag gjorde på hela tiden tror jag. Vi var 5st som gav oss iväg på äventyr! :) Vi vandrade upp över en kam på berget från liften, skråade bort en bit och sen satte de fast skidorna på ryggen och så vandrade vi uppåt till toppen av en bergstopp. Man kunde lätt konstatera att pizzan vi åt innan till lunch iallafall försvann ganska snabbt :P Svårt att visa hur brant det var, men på bilden syns det att Bergek nästan står paralellt med backen. Och på andra bilden nedanför vandrar de nästan på alla fyra. Sög bra i benen ganska tidigt, efter ett tag funderade man lite på vad fan man gjorde egentligen haha. Men jag kände ändå mig rätt bra tränad :)


Här har jag precis kommit upp på toppen.
 
Tur att de sa åt mig att plocka av mig jackan innan branten, för det blev rätt varmt. Brädan fick jag säkra i rämmen på armen eftersom jag inte hade en ryggsäck, men det gick bra ändå. Så jäkla KUL!!! :)

Oslagbar utsikt på toppen. Den här utsikten hade jag hela tiden bakom ryggen när vi klättrade!
 
Peppe och Bergek kom också upp! Även om en av oss var lite räddare än andra över stenarna ;)
 
Dags att klä på sig igen och ta sig nedför berget på andra sidan!
 
På nedfarten var det lite brant och jag gjorde två snöbollar av mig själv haha! Inte bara jag som gjorde måste jag påpeka. Tappar man balansen och fästet så faller man liksom handlöst ner, tumlar runt ett par varv och sen är det bara att ta sig upp på benen igen. Finns ju inget som löser ut sig på bräda så det är bara att fortsätta. Här hade jag lite problem mot slutet. Det var lite flackare och det hade blivit skugga på den sidan berget och därför hade det bildats lite skare på snön. Är det då inte så brant så är det inte så himla lätt med bräda. Jag åkte omkull mot slutet och hamnade typ tre meter nedanför där jag skulle vara. Försökte så många gånger att komma upp igen men händerna bara försvann i snön under mig och jag kunde inte trycka ifrån så jag kom upp. Tiillslut kröp jag upp till där de andra hade åkt i hopp om att de hade blivit hårdare snö där så jag kunde ta mig upp och tackar gud för att det hade det. Svettig och trött som aldrig förr när jag kom ner till de andra. FY FAN va man måste kämpa om man trillar omkull på fel ställe!!! :P
 
 
Livet i backen denna vecka i Tinges och Val D'Isére var underbart bra!!! 13 goa grabbar och gubbar som alla har samma intresse som mig, att åka på snön! Att vädret var så fantastiskt är ju bara att tacka och ta emot! :D Ännu en vecka i Alperna är förbi och jag är tacksam för att jag fick följa med och dela upplevelsen med alla andra! Det kommer nog lite fler inlägg om redan och även födelsedagen senare när jag får skramla ihop lite fler bilder. Det finns även några från nån after ski, men saken är att vi var alla där för att åka. Uppe när liftarna öppnade och åkte så länge vi orkade, så nå festande och röj var det inte. Det var bara ren aplnjutning för hela slanten :)

Trampa snö

 
Så här var det sista dagen vi åkte. Haha, man såg inte långt direkt. Helt igensnöad blev man så fort man satte sig i liften. Det hade snöat hela natten så det var jättemycket lössnö. Älskar verkligen lössnö, så himla roligt att åka i, men SATAN va JOBBIGT det är för benen att trampa runt då. 13 pers var ut på morgonen. Efter ett åk var vi 11 och efter fikat var vi 6 stycken kvar som drog ut och åkte lite utanför (vi ville inte ge upp än). Älskart! :D Men man hade önskat att man hade sett lite mer. Nu såg man inte om det gick nedåt eller uppåt ens. Rätt som det var försvann marken under och det blev ett dropp, och rätt som det var så gick det uppåt och man satt fast. Hihi, det är rätt kul, men hade ju såklart varit klockrent om man hade sett konturer och kunnat åka lössnö och tryckt på. Vid lunch var vi alla rätt slut! Jobbigt att parera och vara förberedd för allt hela tiden.

Hemresan

För er som inte vet det så har det varit bloggtorka för att jag har varit bortrest i franska ALPERNA och kom hem igår :D Tänkte jag kunde börja bakifrån bara för att, så kommer alla bilder och roliga grejer sen;)
 
Startar med hemresan som var lite smådryg och närmast i tiden. Vi skulle bli upphämtade 01.00 på natten till igår, och då stod vi ute på gatan med all packning. Efter en halvtimme fanns inte skymt av bussen och ingen som hört av sig, och på transferkontoret var det ingen som svarade!!! Efter nästan en timme kom transfern och kom knappt upp till byn. För att förtydliga så var det alltså SNÖSTORM. Det hade snöat sjukt mycket hela dagen. Vi hade gett oss med åkningen vid lunch för att man inte såg något. Hur som helst så kom bussen och vi slängde in alla grejer, hoppade in i bussen och skulle åka. Då var ena snökettningen trasig plus att en till minibuss stod och blockerade vägen för oss genom att stå och sätta på sina kettingar (kedjor över hjulen för att kunna ta sig fram i all snö). För att inte göra en historia alltför lång så kan jag säga att det var TUR att jag satt i en buss med 13 grabbar! Grabbarna puttade bort bussen före åt sidan och alla hjälptes åt att sätta fast kettingen på vår buss så gått det gick. Den hade gått sönder så när vi åkte nedåt sedan slog kedjan som fan! Klockan 02.30 rullar vi. En 80årig gubbe till chaufför som är typ helt jävla handlingsförlamad och OKABABEL till nåt förutom att trycka på gasen och svänga. Nedför berget på slingriga vägar i snöstorm och kedjor som slår sönder hela underredet lät det som. Vi var överrens om att INGEN STRESSAR CHAUFFÖREN. Hellre missar flyget än köra av berget.
 
När vi kom ned en bit var det dags att ta av kettingarna och då fick vi inte AV skiten för att den trasiga hade liksom satt sig fast. Fanns INGA verktyg i bussen what so ever och en helt KASS chaufför som dessutom inte kunde ett enda jävla ord på engelska. En av oss hade nån form av multiverkyg bland sina skidgrejer och så småningom lyckades klippa sönder kettingen och vi förlorade en halvtimme till. Att åka nedför UTAN kettingarna var om möjligt ännu obehagligare. Vi hade redan så smått gett upp tanken på att komma med flyget alls som lyfte 6.45. Som grädde på moset regnade det IN på mig och de som satt närmast fönstret på ena sidan i bussen. Hela jävla benet var blött och det var kallt satan.
 
06.00 är vi utanför flygplatsen, 15 minuter efter att incheckningen stängt... Vi slänger ur all packning i rasande fart och Calle springer in och haffar första bästa och vi får tillåtelse att checka in oss. Jag kan säga att det var fart på oss då! 14 pers och man har liksom inte lite packning när man ska flyga på vintersemester.... Springa genom incheckning, tull, och bort till gaten som var typ längst bort i andra endan och VI HANN MED!!!!! :) Sjukt nöjda var vi. Det skulle ta ett tag för att få platser till 14 pers på senare flyg för att slussa hem oss alla och dessutom slapp betala en ny biljett. Det var ren tur för chauffören att vi hade så bråttom, annars hade det utdelats slag kan jag meddela. Inte så nöjda resenärer.
 
Hemma vid tolv igår på dagen, knappt nå sömn och hungrig som fan men fantastiskt nöjd att vara HEMMA hel och välbehållen!!! :)

RSS 2.0