Sääälen :D

 
Drog till Sälen i helgen för att hälsa på Maria! :) Vilken härlig helg!!! :D Det var tom kul att åka fram och tillbaka. Och va skönt det är när alla har körkort så man kan dra ett litet lass var.
 
 
Testade telemark nästan hela första dagen! Fasen, jag börjar ju nästan kunna nu. Åker svarta backar och det funkar. Och i lite lättare backar går det inte så långsamt längre. Det är tredje gången jag provar nu. Känns som att det går smidigare nu och jag måste inte tänka lika mycket. Sen tror jag att jag är starkare i benen än sist också, det underlättar nog. För er som inte testat så kan jag tala om att det är som att göra sjukt många utfall plus att man måste parera eftersom det är "halt" och man förflyttar sig. Mot slutet orkar man inte göra så många svängar innan man måste ställa sig upp och få bort mjölksyran. Men det är riktigt kul :D Trodde jag skulle ha världens träningsvärk dagen efter men kände knappt nåt!


 
Lunch i solen med korv med bröd och sen våfflor till fika är väääligt skönt när man är trött i benen efter telemarken. Solstol och en cider sitter inte helt fel som paus! Har inga kort på när vi slappar i solen för på alla kort så har tjejerna korv i munnen eller ser allmänt knäppa ut hahaha :P Så jag är snäll och skippar dom. :*
 
 
För att jag är så jävla cool så åkte jag ett åk i shorts, har alltid velat göra. Inte ett dugg kallt. Det var ju jättevarmt i luften och solen som brände på. Värsta friheltkänslan :D :D :D Love it!
 
 
Tack tjejjor för en superb helg! Så himla kul att vara iväg. trevligt sällskap, skid/snowboardåkning, gott att äta och dricka och massor av sol! Underbar helg! :D
 

Lax

Lax är ju så gott! Gårdagens mat bestod av färsk pasta med laxsås gjord på creme fraiche, röd stenbitsrom, peppar och dill. Till det så hade jag tomater, babyspenat och en sväll citronsaft. Det är inte jätteofta jag äter pasta längre men igår var jag sugen på det, så då fick det bli det :) Men det här med att pastan räcker till 2 portioner... hur mycket tror de att man äter egentligen. För mig räcker det till typ 4-5 portioner.
 
 
Idag gjorde jag enklaste och godaste laxen. Ugnsgrillad lax med sötpotatis och broccoli. Asså grönsaker och sötpotatis i ugn är ju såååå gott!!! Kan inte få nog av det. Serverades med minikeso, babyspenat och tomater. Supergod, lättlagad och nyttig mat :)
 
Det var två tips från mig. Efter ett kul HIT-pass så var det gott med mat och nu är det strax dag för sängen. Imorn är det liiiite kortare dag. Kram på er! :)

Planering löpning



Använder lunchen till att försöka planera hur jag ska lägga upp löpningen från och med nu. Det här går inte. Jag måste ha ett schema att gå efter. Och planera vilka dagar jag kan ha kvar min träning på Friskis. Problemet är att få in tillräckligt med vila. Efter intervaller så bör man vila i minst 48 timmar från högintensiv träning. Eftersom det är det enda jag gör på mina andra pass så måste jag försöka se så att de inte hamnar dumt till. Jag måste försöka få till två hela vilodagar så kroppen får ordentligt med vila. Jag inser ju att jag inte kommer att kunna ha kvar både lördag (Factor) och söndag, tisdag (HIT) om jag ska få till löpningen också.
 
Sen är ju frågan om jag ska sikta högt eller hålla mig till överkomligt :P För kroppens största chans till att hålla ihop så kanske det smarta är att ta mållet 3-3,5h. Där känns starten på en nivå som jag är på nu och det kan ju vara bra :P I det schemat så känns inte heller passen som en klump i magen utan lite lättare och det är nog bättre för psyket och ett vettigt sätt att ta mig igenom det här. Får klura lite till hur jag ska få ihop det på ett smart sätt med vila och de andra passen.

Knaaaaark :P

Endorfin är ett peptidhormon (opioidpeptid) som kroppen tillverkar själv av proopiomelanokortin, och som lindrar smärta. Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Endorfin utsöndras bland annat vid skratt, stress, motion, men även av sex och förälskelse.
 
Endorfinutsöndringen kan leda till "träningsnarkomani", vilket är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykiskt beroende. En studie har visat att effekten av endorfin, mätt i milligram morfin injicerat intravenöst, av 45 minuter högintensiv löpning gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin.[1]
 
Endorfin anses ofta vara kroppens eget morfin, av den anledningen att ämnena, precis som morfin, heroin och andra opiater, binder till så kallade opioidreceptorer<. Kemiskt är dock endorfin och morfin helt obesläktade. På samma sätt som effekten av morfin och heroin kan hämmas med hjälp av naloxon, har detta ämne samma hämmande effekt på de kroppsegna endorfinerna.
 
Källa: Wikipedia

Run biaaatch run!



Idag var jag inte så sugen på att springa långt alls. Men tog mig ut på en kortvända iallafall. Femman på Rocklunda och sen några vändor i denna goa backe. Det är nästan så man vill kräkas när man kommer upp, men det gick bra. Hade kunnat springa några fler ggr men det var så jävla kallt och jag frös. Blåste rakt igenom mig kändes det som.
 
Något trött i överkroppen idag. I morse kändes som mjölksyra låg kvar i armarna sen ringarna igår. Det gör liksom ont att räta ut armarna för träningsvärken sitter på underarmen, biceps och armvecket. Dessutom känns det i bröstmusklerna, axlarna och typ utsidan av skuldrorna nedmot revbenen. Skumt haha. Tror "båten" gör att det känns i magen också... För det kan ju inte vara söndagens temapass som fortfarande känns?!

Vardag


Jag gillar verkligen vardagen. De flesta längtar hela tiden till helgen. Från måndag morgon längtar folk redan till fredag. Jag tycker att det är synd att slösa bort så mycket tid på att vänta på något annat istället för att göra varje dag till en bra dag. Det har jag säkert sagt förut men jag menar det verkligen. Alla dagar kan inte vara top notch såklart. Men en dag ska ändå vara rätt bra. Jag gillar att äta vettig frukost, ta sig till jobbet och jobba och sen hem och oftast träna. Jag gillar rutinen att det är ordning på torpet. Jag gillar att göra rätt för mig på jobbet. Jag gillar att kroppen mår bra av vettig mat på vettiga tider. Jag gillar att träna och blir lycklig av att komma hem slut i kroppen.
 
Idag var det en jobbig dag på jobbet, har det varit ett par veckor för de håller på att bila golvet eller nåt på våningen över mig på och det låter fruktansvärt hela tiden. Jag blir jättirriterad och har kort stubin konstant. Jag är så himla känslig för ljud som är konstanta. Typ, borrljud, byggljud, snarkningar mm. För några veckor sen hade vi tinitusljud i ventilationen och jag håll på att gå i bitar. Säkert därför jag hatar blåst också, för att det tjuter så fasligt i öronen. hur som helst, nu kom jag off track. Det jag ville säga var att trots att dagen har varit jobbig så gillar jag ändå det. Jag tog mig ut en snabbis på luchen för att fylla på med lite energi i solen. Att komma hem från jobbet och sen direkt byta om och åka till träningen för att hinna. Snacka skit med vänner och slita på ett hårt pass. Känna kroppen brytas ned för att stärkas upp. Känna sig stark och glad. Idag på bonusen tryckte jag till och orkade göra riktiga burpees och trycka helt från botten direkt upp, vilket reulterade i 2 st extra per 20 sekunders intervall än tidigare. Sen gick vi upp och svingade lite i ringarna och baren. Vill lära mig att göra ordentliga pull ups, chins utan snöre och TTB. Kul med lite lekstuga och få tips som gör en bättre.

 
Känslan att komma hem, duscha, äta mat och sen är soffan så himla mysig. Slötitta på nåt program och insupa känslan av en skön dag. Känna lugnet infinna sig och känna hur bra man har det. Det krävs inte så mycket för att känna att vardagen är en fin del av livet. Att vänta känns bara dumt. Jag lever hellre, tar tillvara på det lilla. Noterar allt som är bra och lägger inte så mycket energi på det som är mindre bra. Lever en dag i taget och känner glädje i småsakerna som ger mig energi. Men det kommer inte gratis, det är en inställningsfråga, flera val och att skapa sina egna förutsättningar :) Ibland misslyckas man, men jag strävar efter att helt enkelt lyckas oftare än jag misslyckas.
 

Långfredagsbus

 
I fredags gjorde vi de tsom vi tycker är så himla kul, nämligen umgicks under svettandes former. Ett brutalt HIT-pass i stora salen men så mycket flås så man inte hade nå hjärta kvar sen haha. Det var ordenligt med puls under det passet. Men som vanligt, jag skulle ju inte göra det om jag inte tyckte att just det var så fruktansvärt skoj. Tillsammans med vänner och bra ledare är allt kul :D Självklart var vi utklädda till påskkärringar jag och Emma! :)
 
 
Innan passet busade vi lite med Robban också tihi. Vi tyckte att Robban skulle få en påskpresent. En dekal till sin tjänstebil :P
 

Vi har det bra!

 
Vi hade det rätt bra på gräsmattan idag. Mamma smygfotade tre livsnjutare. Nackdelen med att lätt få färg är också att man lätt får ränder efter kläder. Så jag har fina ränder nedanför rumpan efter shortsen :P Fiiiit. Tur att det går att sola bort!
 

11km tung kvällslöpning

 
Testade att springa norra sidan av Rocklundaspåret idag, alltså inte bara önsta utan norra önstaspåret eller vad man ska säga. Önstasidan och ut på 1,5milen. Notering 1: Jag trodde att den skulle vara relativt platt. Fel av mig :/ Det kändes som att det bara var uppåt. Och det var det, halva sträckan där. Resten av halva var rätt kuperad upp och ned. Positivt var att det var bra träning eftersom det var knöligt för fötterna och som sagt mer terräng än jag är van vid, blir en helt annan löpning. Lite kul också att se ny miljö :) Notering 2: Jag vill inte springa där igen ensam på kvällstid. Det är liksom mitt ute i ingenstans, och skulle någon stå i skogen där så är man ju körd. Det är inte jättemånga som springer där som i övriga milspåret, och så tänkte jag att INGEN skulle veta var jag var eftersom jag inte sagt till någon att jag sprang där. Sprang och var lite orolig, tittade bakåt en del. Om jag ska springa där igen så tänker jag meddela någon att jag springer där iallafall och när jag planerar att vara klar.
 
Idag var det tungt. Tunga ben som inte gjorde nåt gratis. Kanske grodhoppen sen igår. Sprang som en traktor. Matade på km efter km i kontrollerad långsam takt. Fram kom jag. 11 km, 66 minuter. Jag tycker jag var duktig som kämpade trots att jag bara ville stanna. Haha, kanske var tur att jag tog norra önsta, för DÄR ville jag ju inte stanna :P Riktigt stumma ben när jag kom fram, rätt ont i knäna. Tung i hela kroppen.
 
 
Lite nördigt med mina pulkurvor kanske ni tycker :P men jag tycker att det kan vara fascinerande. Den övre är idag. Jag hade inte alls nå hög puls. Faktiskt rätt låg. Det var jättejobbigt i kroppen fastän pulsen inte drog upp. Andra kurvan är ifrån förra onsdagen. Då låg jag mycket högre men hade mycket mer kraft. Skillnaden i fart var idag ca 6:01 min/km och förra onsdagen 5:42 min/km. Intressant hur dagsform spelar så stor roll! Hehe, kanske tog slut på hög puls under gårdagen ;o)
 
Puss på er! Imorn är det skärtorsdag och strax påsk! Hoppas att påskharen kommer till miiiig ;D

Myspromme



Idag var det riktigt mysigt att promenera till jobbet. Sol och härligt! Det tar drygt 30 min att gå till jobbet i rask takt. Jag tänkte försöka göra det de dagar jag får tid. Och när vädret är skönt. Jag kommer inte att gå i regn eller massor med blåst så jag blir arg av att gå till jobbet haha, nån måtta får det vara :P

HIT

 
Fin pulskurva idag på HIT:en. Toppade 90% (187 i puls) i 3 av 4 zoner. Vet inte vad som hände där vid 16 minuter dock haha. Dog en stund kanske :P Lite synd bara på bonusen i slutet då pulsen dalade. Kändes bra idag! Kul pass som alltid :D Tog 40kg på C&J eftersom jag fick skäll sist då jag hade "för lätt". Gick såklart inte lika snabbt. I den zonen fick jag "bara" 89% i topp-puls. Längtar redan till fredag :D Tyckte iallafall att jag levererade det jag skulle idag. Uppe och körde på 87-90% nästan hela tiden. Lite synd att inte alla kunde köra i samma grupp bara, men jag vet att alla kämpade på sjukt bra ändå!

Alla kan!

 
Klockrent! :D
 

Ny morgonrutin?



Tänkte bli en lite mer aktiv människa och inte så himla inaktiv. Även om jag tränar på kvällen så sitter jag så jäkla stilla hela dagarna så jag räknas som kategorin inaktiv tror jag. Ska försöka gå de dagar jag hinner och är okej väder. Och sen resa mig upp lite då och då på jobbet. Det blåste i morse :/ Men det var faktiskt väldigt skönt med prommenad på morgonen :)

Ett riktigt blogginlägg

Här kommer ett litet inlägg om helgen! Startade med sushifredag som förra fredagen. Haha skulle kunna bli ett beroende, det har ju hänt förr :P Sen kom Emma över och mös med mig och jag bjöd henne på chokladfondant som jag för första gången gjorde. Smakade gott men blev inte helt som jag önskade. Får göra nytt försök.
 
 
I lördags körde jag med Madde på partner workout på Factor på förmiddagen. Jag älskar mina lördagsträningar där. Bästa sättet att komma igång med helgen på! Däremot hatar ju egentligen FS (Front squat) Men eftersom jag nu går på det ibland så går det verkligen bättre och bättre och jag är inte så kass som jag trott. Vanligtvis brukar vi springa 200m, men idag skulle vi springa det med viktplatta på raka armar ovanför huvudet. Man tänker att det borde bli jobbigt för armarna. Och ja det blev det också, men problemet var att man liksom inte kunde springa utan wobblade fram lite som en pingvin. Det var jättesvårt att ta ut stegen helt eftersom man inte fick gung på kroppen när armarna var låsta uppåt. Blev riktigt jobbigt och tog dubbelt så lång tid som annars.
 
Passet såg ut såhär, först styrka FS 5+5+3+3+3. Kom upp i 45kg. Ville köra 50, men jag kan ju inte frivända det än :( Och då blir det ju lite svårt att gå ned i en squat om man liksom inte får upp grejerna till utgångsläget :P Måste hitta så jag kan ta 47,5 först för att få bort alla hjärnspöken! Stolt över Madde som tog nytt personbästa på både frivändning och FS!
 
Woden var AMRAP 25 min

40 FS
40 MB Push ups
20 FS
200m med viktplatta
 
Vi kom dryga tre varv. För två veckor sen startade jag med 35 kg och gjorde bara fem stycken innan jag upptäckte att det var överambitiöst, slängde av och körde passet på 30. I lördags körde jag hela passet på 35kg. Hejja mig! ;) Hann med 97 reps FS på 35kg, 60 MB pushups och tre varv löpning på dessa 25 minuter. Så fort man kör ett pass med någon man tycker om så blir det nästan alltid kul, oavsett vad man ska göra! :)
 
 
Sen var jag och Emma en väng på Erikslund och jag köpte de här godingarna :)
 
 
På kvällen var det dags för 30-årsfest igen. Denna gång Alexandra. Det var jättetrevlig kväll trots att jag var rätt trött. Trevligt att prata lite med tjejorna som jag inte träffar så ofta. Tog en liten sväng till Hatten på kvällen sen. Fasligt mycket folk ute och jag kände mig inte helt bekväm. Hade nog för lite alkohol innanför blusen för att klara av att det var så mycket. Hade ju bokat in och lovat mig på CGX på söndagen så jag höll mig i skinnet!
 
Söndagen startade med att jag vaknade av ett mess från Emma och så drog vi och Nicke till IKEA för frulle :D Mums, och alltid kul med utflykter och lite annat än bara vanligt. Lite besviken att jag inte fick pannkaka bara :P 
 
Sen hörrni, avverkade jag min andra dejt av innestående tre dejter. Jag har alltså bara en kvar som det är nu, yeheeey. Säkert snart två iallafall. Från att ha haft det lite jobbit på morgonen. Dels sovit för lite också. Men dejtande som innan gör en nervös, under dejten så är det onaturligt och sen efter så är man lite urtömd. Oftast lite smått depp också eftersom det kanske inte var en sån bra match. Man hoppas ju liiite iallafall att det kanske kan vara nåt intressant. Det är ju liksom inte riktigt jag att gå på dejt med en okänd människa. Nästa dejt tycker jag borde få vara lite lättare, alltså någon jag iallafall har träffat någon gång!
 
På eftermiddagen skulle jag sen på CGX och det var så himla skönt att komma till träningens trygga vrå igen. Där känner jag mig hemma och det är sånt som jag tycker är kul. Och OM det var kul :D :D :D Endorfinkick och lyckorus på mitten och kan kände mig så stark och det var så jädrans kul bara att vara där. Jag sket i att det gjorde ont i kroppen för glädjen överglänste liksom all smärta. Vid battleropen som är bland det jobbigaste på varvet så kom en jättepeppande låt som gjorde att jag liksom hamnade i lycka och bara körde på. Innan hade jag tagit tungt på både Thrusters och push press. 30kg är bra för att vara de stängerna. Ren GLÄDJE. Hela rummet var som en tropisk bur av svettiga människor och alla var så sjukt fokuserade och så jäkla starka, pushande och motiverade. Bästa partnern in crime, härliga medtränare, goa vänner och bra ledare. Tillsammans är vi starka. FY FAN VA JAG ÄLSKAR NÄR DET ÄR SÅ!!!!!!! Det ger mig verkligen så mycket mer än bara en trött kropp. Kärlek till alla som deltog! <3 
 
Fick energi över till att tanka bilen (som jag verkligen hatar), bära in mina sommardäck i bilen så jag skulle kunna byta dem, och sen komma hem och mysa ned mig i soffan.
 
Idag har jag lite smått ont i hela kroppen efter helgens aktiviteter. Mest sänkt är jag nog av sömnbristen inatt. Jag var ju hög på endorfiner så jag kunde inte riktigt slappna av och somna haha. Får nog bli vila idag, för det känns som att det kan vara smart för kroppen. Kanske hem och sova klockan sju ;-)

Outfit och tänk inte så mycket



Börjar med en bild från i lördags då det var vårfest på Cirkus. Jag älskar verkligen enkla kläder. Nog för att jag glittrade, men ändå, vanliga svarta jeans, ett linne och kavaj, då trivs jag :D
 
Sen känner jag att jag vill kommentera mitt förra inlägg. Det känns som att folk läser in mer i det än som är. Så därför måste jag ändå får göra en liten kommentar :) Haha, jag är alltså INTE desperat eller tänker på det JÄTTEMYCKET som en del har verkat tro, flera stycken har gett vibbar av de tankarna. Det är av den här anledningen som jag sällan väljer att skriva lite "tyngre" inlägg. För att så fort man skriver en fundering eller något man känner så är det som om det är ALLT man känner. Ni borde känna mig vid det här laget att jag inte alls vantrivs för att jag inte har någon :) Jag trivs ju rätt bra med mitt liv och är en glad människa. Men jag precis som alla andra får en släng och funderingar, sorg och avundsjuka ibland över det man kanske inte har. Det är verkligen inte en stor sak. Prata gärna med mig om det, jag tycker om att prata om sånt. Men den som antyder att jag skulle vara ensam och olycklig kan väl tänka till igen. Att hitta en partner är bara EN del av vad jag vill i framtiden. Jag får hela tiden stångas med att andra är mer upprörda att jag är singel än vad jag själv är. Det vet jag att jag också har skrivit om förr. Och att folk som har partners ibland ser en som ett ufo. Bara för att jag själv också har börjat känna att det skulle vara trevligt med en kille, så vantrivs jag absolut inte som singel, och är verkligen inte olyckig. Jag känner bara vissa gånger att det skulle vara trevligare att ha en partner att dela saker med, vissa tillfällen blir det bara mer påtagligt att jag kanske vill det. För mig är det däremot viktigt VEM det är. Det är DÄRFÖR jag är singel :P Det här med att ha någon bara för att ha någon, har aldrig varit mig grej, så viktigt är det inte. Då hade jag haft pojkvän nu. Så det är inte alls synd om mig, är mestadels självvalt. Det finns ju många vettiga killar i min närhet, men som sagt. Det krävs lite mer än så för att jag ska offra min frihet haha ;-)
 
Sen måste jag få citera en vän som så himla gulligt skrev till mig i veckan, det värmer så gott!
 
"En sak skall du veta. Du kommer att hitta den perfekta mannen för dig, eller så hittar han dig. Varför tror jag det då? Jo för du är en av få kvinnor/tjejer som jag har träffat som förtjänar det allra bästa. Du har en helt underbar personlighet och du har den unika förmågan att göra folk glada. Och hjälpa dom ur vad dom än går igenom. Du är en underbar människa, och det är inte bara jag som tycker det."
 
Trevlig fredag mina godingar! :* :* :*
 

Som en nödflotte på ett fartyg

 
Jag har verkligen underbara vänner. Jag skattar mig lycklig varje dag för allt bra jag har. Jag har så mycket. Lever på många sätt det liv jag vill och väljer. Ändå kan det bli lite jobbigt ibland. Tankarna slår till. Saker som är i livet som är nästan lite överväldigande. Idag var det så. Jag var på taklagsfest. Ett par kompisar som ska bygga hus och nu står stommen på plats. Det är verkligen så kul att se att det helt plötsligt står ett hus där det tidigare varit en dunge och liksom ingenting :D Massor av vänner, fyra hundar, en DRÖS ungar, större, mindre, ofödda. Vi är alla i ungefär samma ålder. Trots att jag var omgiven av fina vänner så kände jag mig på ett sätt så utanför. Alla har sin gemenskap i sin parsamhet eller familj. Alla bygger upp en framtid tillsammans med någon annan. Känns som att jag helt plötsligt inte har något att prata om. De lever en dröm som jag också har. Tanken att prata framtid med någon annan. Ha planer och projekt och samhörighet som en romantiskt komedi. Känns lite som att jag är en nödflotte på ett fartyg. Med varandra kan de prata barn, barnvagnar, husletande, husbyggen, nya jobb, giftemål, planer mm. Med mig så måste de liksom komma på nåt annat. "Eeeeh, så hur går träningen då?" Jag är min egna lilla ö. Det här är inget jag tänker på varje dag direkt, men ibland blir det som ett plakat framför ögonen. Alla har superbra jobb, de har sina familjer, stora som små, planer om framtiden tillsammans. Huset som står på plats hos mina vänner blev så tydlig symbol för vad jag tydligen saknar. Att få bygga livet med någon annan. Det är så fint. Får inte jag ta del av det? Börjar bli lite ensamt på ön.

I övrigt så är kroppen fylld med träningsvärk från gårdagens crossfitpass. Ben, rumpa, rygg, axlar. Så ja, det går bra med träningen ;-)
 

Burpees

Asså är det någon övning man ska göra här i livet så måste det ju vara burpees. Det är ju bra för hela kroppen. Flås, armar, axlar, bål, ben, rumpa. Sjukt bra helkroppsövning. Men fasen så jobbig den äääär! :P Dessutom verkar det ligga i tiden och vara himla trendigt. Det är tamefan med på varenda pass jag går på. HIT, cirkelfys, crossfitpass.
 
Idag ska jag försöka sova tidigt. Känns som att någon har tippat ned en skopa sand i ögonen och låtit ligga nu sen i går morse. Sommartiden drabbade hårt! Gå och lägga sig innan 22 idag, det händer nästan aldrig! ZzzZzzzzZzz

Klara färdiga squat! :D

 

RSS 2.0