Thrustershell



Idag var det ett redigt pass på Factor. Jag väljer att kalla det Thrusters hell! Passet var först en styrkedel av thrusters 5+5+3+3+3 (då bilden är tagen) och sen 25 min parner workout:
 
A)
400m löpning
 
B)
30 Trusters
30 Burpees
30 Thrusters
30 CTB (Chest to bar)
30 Thrusters
30 KB full swing.
 
Då kan man lätt tro att det är 400m löpning efter varje runda då båda springer ut som det brukar vara. Men inte då. Här skulle ena ut och springa 400m och den andra börja på thrusters och göra så många man hinner/orkar innan sin kompis kommer tillbaka från löpningen och då springer den andra ut och den som kommer in fortsätter där den andra var. Det här betyder INGEN vila what so ever under passet. Man kan alltså nästan säga att antingen springer man eller så gör man thrusters. Och man hinner springa ut några ggr på 25 minuter. Ändå känns det rätt länge att stå där inne innan kompisen kommer in igen.
 
Och som lite grädde på moset så var det där efter en 5 min after work- del med mage.Yey!
 
After Work Abs 3 varv
20s Sprinter situps höger
20s Sprinter situps vänster
20s russian twist
20s toe touch
20s vila
 
Haha jag kom precis in från löpning då och fik lägga mig direkt, jag hade faktiskt glömt bort den delen trots att jag ju såg klassen innan kämpa med det när jag kom. GÖTT mos var det idag!!! Thrusters har ju med hela kroppen så pulsen drar ju i taket, för inte tala om när man kom in från löpningen. Tror att det var ett rätt bra pass för min löpning :) Ut och springa efter 20 thrusters känns sådär i benen hahahaa.
 
 
Riktigt bra kämpat idag Madde. Det är så kul att köra parner workout! Kämpa och svettas tillsammans. Fasen va jag älskar när man blir som en liten pöl på golvet!

Gåpauser

Källa: Runners Wolrd
 
Man kanske inte ska vara så hård mot sig själv att man aldrig får gå. Det kanske visst kan vara bättre och mer energisparande att gå uppför vissa backar på Lidingö. Klicka på källan för att läsa hela artikeln. Spännande tycker jag. Finns så himla mycket intressant att läsa på Runners world. Det är ofta jag går in på artiklarna när de lägger upp på fb och jag ser dem!
 

Utomhusträning - Tabata!

 
Idag blev det tabata i lekparken utanför mig med 6 övningar. För er som inte vet så är tabata alltså ett träningsupplägg bestående av 8 varv av 20 sek träna och 10 sek vila. Körde på lite mer styrka än flås idag eftersom jag sprang igår. Dessa övningar gjorde vi.
 
Mountain climbers. Stå på alla fyra, alltinera med att hoppa in ena och andra foten så långt fram du kan.
 
Dips. Sänk ned kroppen så triceps får jobba.
 
Semi hand stand push ups. Jag kallar de semi eftersom hela egentligen är mot en vägg. Det här är den lite lättare varianten där man hamnar i nästan samma position men för mig som inte är tillräckligt stark för riktiga så är denna ruskigt jobbig.
 
Stjärnan. Ned i en armhävning och sedan upp i en stjärna. Ner igen i en armhävning och rotera kroppen åt andra hållet.
 
Liggande pull ups. Dra dig upp mot stången och håll emot tillbaka.
 
Strikta sit ups med kvastskaft. Sätt fötterna under något och ett exempelvis kvastskaft bakom skuldrorna. Använd magmusklerna för att ta dig upp. Denna är svinjobbig tycker jag.
 
Riktigt bra pass tycker jag att det blev. Så himla kul att man kan göra det så jobbigt med så få medel till hands. Älskar när man kan få bra träning bara av att hänga på en gräsmatta och i en lekpark! Risk för träningsvärk imorn! :)
 
Bara att säga till om man vill haka på någon dag! Detta är träning som alla kan vara med på och det är jobbig men kul. Oklart av Nickes min om det var kul eller inte hahah.
 

Kul man kan ha! :D

 

Motivationspriser! :D

 
Ni vet ju att jag ska springa Lidingöloppet i september igen. wiihooo, eller nåt, aj aj aj ;-) Och anledningen till att jag gör det är största delen att jag är så surskallig att jag vill ha REVANSCH från förra året. Då gjorde det såå ont i kroppen, vilket det visserligen kommer att göra nu med eftersom det är ett långt och jobbigt lopp, MEN jag vill kunna göra bättre på olika sätt. Dels så vill jag vara i bättre form helt enkelt, kunna träna ända in utan skador så det håller vi tummarna för, och dels vill jag kunna orka jogga hela vägen. Jag vill slå föregående års tid vilket jag borde kunna göra om jag inte blir skadad igen. Då "sprang" jag på 3:41:30. Och så tänkte jag att jag skulle ha lite olika mål för loppet. Alltså inte bara en tid och missar jag den så är jag sämst, det gör bara att man blir stressad och ledsen om man misslyckas. Det orakar jag inte med. Utan att jag ska kunna ta guld, silver eller brons. Och så ska jag ha egna priser för detta. Nu behöver jag hjälp med bra priser som man kan ge sig själv för olika nivåer. Jag tänkte mig typ följande:
 
Diamant: 3h - En resa utomlands eller en racercykel
(Asså, det är ju min drömtid nån stans i fjärran)
 
Guld: tid 03:15:00 - En weekend nån stans?
Silver: tid 03:22:30 - ?
Brons: tid 03:30:00 - Restaurangbesök på K9?
 
Löpstegspris: En manikyr?
Om jag har löpsteg hela vägen och aldrig går, utom depåer förstås. Tillägg till Guld, Silver och brons och övrig placering.
 
Guld och mitt egentliga mål är beräknat på en snitttid på 6min/km + 3 min i varje depå. Sen måste man ju komma ihåg också att det skulle innebära 26 minuter snabbare än förra året, det är mycket.
 
Det här är alltså bara förslag på priser och det är här jag behöver HJÄLP! :) Sånt som man annars inte unnar sig eller köper, kan både vara saker och upplevelser. Ge mig förslag, hit me! Så många ni kan så ska jag skapa mig en målbild och en stark vilja att nå dem! :)
 
Puss!

Dåligt träningsutbud - egenlek?! :D

Jag blir lite ledsen när jag ser att det helt plötsligt inte finns några pass att gå på! Jag tycker att det är dåligt av Friskis att inte ha så pass dåligt under sommaren, man betalar ju trots allt för att kunna gå på pass, då tycker jag att det iallafall borde finnas ett pass av varje slag varje vecka.
 
Jag hade tänkt säga upp mitt medlemsskap på Factor eftersom jag inte har hunnit gå där något, men nu är det ju tvärt om istället att jag får nog ha det kvar för att ha något att träna. Visserligen så måste jag ju spriga massor nu men nåt eller ett par roliga pass vill man ju ändå ha på en vecka. Och nej haha löpning är väl inte det som jag anser vara roligt :P
 
Jag har iofs inte något problem att skapa egna pass. Kan tänka mig att köra en del utomhuspass under semestern. Älska burpees och björngång haha, perfekt att göra ute ;-) Vi får väl se. Hehe, kan säkert hitta nåt stort däck man kan välta också :P Men det finns ju hur som helst vääälidgt mycket man kan träna ute med väldigt lite medel och mycket med bara egna kroppsvikten. Vi kan ha träningsläger ute på min gräsmatta, det skulle vara nåt! :D Så bli inte förvånade om ni blir överbjudna några mornar för lek på gräsmattan när jag har semester ;-) Vid 10.00. Bra start på dagen. Kan man brunsha efteråt om man vill! Man kan köra tabata, eller en AMRAP med nå kul...
 
Typ AMRAP 30 min eller 10 varv.
10 armhävningar
10 split jumps
10 full situps
10 squatjumps
10 burpees
10 sprint situps
1 sträcka björngång
200 m löpning
 
Fatta va kul! ;D Jag kan bjuda in till Helenas tematisdag nästa tisdag kl 18.15 istället för den uteblivna HITen?! Wihoo! :D Alla är välkomna och man kör efter egen förmåga! Och självklart har jag beställt sol! :D
 
Förresten så var jag på HIT igår, och det var SÅÅÅ rörigt. Enligt min mening ska HIT vara enkla övningar, inget knas och så man bara kan kötta. Man ska aldrig underskatta enkelhet i träningen.

RSS 2.0