Klantskalle

Haha just ja, det måste jag berätta, ni som inte redan har sett det på fb, bjuder på den! :P
 
Idag på kafferasten när vi skulle åka hissen ner så råkade vi ut för ett litet missöde. Eller ja de andra på grund av mig skulle man kunna säga. I hissen stod redan 5 pers och så skulle jag gå in. Jag vet inte om det var dörrarna som började åka igen lite, eller vad som hände, kanske bara missbedömning av utrymmet hahaha (inte omöjligt)! Hur som helst så KROCKAR jag med ena sidan av hissöppningen med ena axeln så jag SNUBBLAR IN I HISSEN och koppen med halvdrucken choklad flög ur handen på mig och ned på golvet. Upp stutsar vad som känns som en liter choklad och tapetserar mina kollegor och HELA HISSEN!!!!...... SURPRIIIIISE!!!!!
 
TYPISKT haha ;-) Som Elin sa efteråt, snacka om överraskning, det där hade jag inte väntat mig skulle hända när jag stod i hissen. Hon hade choklad till och med upp på halsen :( SURPRIIIIISE!!!!! ;) Roligaste kommentaren kom lite senare av Åsa. "Har inte något liknande hänt förut, när du också har gått in i dörrposten?!" JOO, det har ju det hahaha. Då gick jag in i min två meter breda dörrpost, tallriken kvar i handen och fil&müssli studsade ut och la sig över hela vardagsrumsgolvet! Sån är jag! Vanligtvis brukar jag BARA vara mitt klantiga jag utanför jobbet ;)

Uppskattning

 
Det är härligt att vara uppskattad, så himla gulligt. Jag vet många som jobbar hårt också på jobbet och inte får uppskattning och det är synd :( men för det tänker inte jag skämmas över att vara uppskattad, så här kommer en bild från idag :) Jag gör alltid det där extra, även efter arbetstid. Från gårdagens strulpelle fick jag en liten present som stod på mitt bord när jag kom tillbaka från lunchen. Han var tacksam för att jag hade räddat hans skinn helt enkelt. Jag kunde lika gärna ha sett problemet, noterat att det var fel och att det var för sent, och sen gått hem. Tänkt att "Det är ju bara ett jobb", det är inte jag som har gjort fel och jag har slutat för dagen. Men mitt jobb är som min lilla bebis, jag vill att allt ska vara så bra det bara kan och framför allt rätt. Det gör ju också att jag gör ALLT för den och för mina kollegor. Jag går iofs alltid in 100% i allt jag gör, till för och nackdel. Jag hoppas att jag får samma behandling om jag missar något, att någon hjälper mig, då och det är jag säker på att de skulle :) Vi jobbar alla för samma sak och mot samma mål, att det ska bli så bra som möjligt! :)

Två dagar kvar

 
Morgon på väg till jobbet och påpylsad som fan. Två jobbdagar kvar till avfärd! :) Glad och lite lugnare idag! Jag har haft två dagar då jag har varit sjukt arg (som ni kanske sett i tidigare inlägg) Jag är fortfarande arg men frustrationen har gått ur kroppen lite iallafall. Fan va jag hatar den känslan av frustration. Det är inte jag. Jag är en lugn människa ju. Men jag tänker ändå skriva nåt som man kanske inte borde :P Så som jag har kännt i två dagar känner jag igen, känslan av total frustration i hela kroppen. Som att man skulle vilja sticka hål på sig själv för att få ut den. Ja, jag var jättearg för allt som jag skrev. Men sen känns det som att tre hemska bokstäver gjorde att allt späddes på så det vällde ut över alla kanter. Just den dagen det hände var jag bara arg. Men dagen efter när känslan satt kvar förstod jag att det var något mer också. Jag tycker fortfarande att folk kör som idioter, det står jag för, men känslan i kroppen är annorlunda nu. Sen vill jag också passa på att säga att MÄNNISKORNA på Friskis som jag tränar med och tycker om, ÄR trevliga och jag gillar dem jättemycket. När jag strev att det var trevliga människor på Factor så betydde det INTE att det INTE fanns trevliga människor på Friskis. Bara för att förtydliga :)

Mysiga morgon


Hehe

 
Hehe, här Sara, kommer en jätteenkel illustration som jag gjorde nu som du får av mig för att pigga upp tillvaron ;D Adobe Illustrator används för att rita allt möjligt kul :)

Remember this


Jag ser svart

Just nu ser jag verkligen svart! SVART! Nu har jag ändå lugnat ner mig lite men jag är så satans arg fortfarande. Jag HATAR Friskis skitparkering! HATAR HATAR HATAR!!!!! Folk beter sig som idioter, kör som IDIOTER!!!!! Så jävla lång tid ska det inte ta att få en parkeringsplatshelvete! Hur svårt ska det vara dels att fatta att man åker in på ena stället och ut på andra. Nu gjorde två idiotförare att jag blev inboxad och kunde inte köra vidare. Vissa håll kommer man bara inte ifrån. Och för i helvete, sluta åt UT på den närmst vägen, det är ju logiskt en infart. Kan de inte styra upp så idioter fattar, sätta upp nån infart och utfarts-skylt kanske. Nu fick jag inte gå på passet, som jag hade sett fram emot så att gå på. Johan brukar ha så bra pass och jag VILLE VERKLIGEN SÅ GÄRNA gå!!! Jag kom in två minuter efter man skulle ha loggat in sig och då var passet fullt såklart. Var upp och kikade lite snabbt vad det var för övningar. Jag hade kanske kunnat tränga mig på men jag vågade inte :( Ville inte förstöra för nån... :( Satte jag mig på rodden en stund istättet och sedan var det lika bra att jag avlägsnade mig från platsen för att inte klappa till nån. ALLA DESSA JÄVLA NYÅRSLÖFTEN som är ÖVERALLT, det kryllar av dem i lokalen och utanför på parkeringen. Man ska fan inte behöva vara där en halvtimme innan passet för att kunna få parkering och kunna logga in sig tio minuter innan det börjar. Jag vägrar lägga den tiden på att vänta, lägga tiden på INGENTING, för att på nåt sätt göra tid för att idioter ska kunna vara i vägen. Är det något här i världen som gör mig riktigt arg och frustrerad så är det sega människor och korkade människor.
 
 
Inte nog med att jag inte fick gå på passet så är jag nu blockerad från att boka ALLS. De två första tar jag på mig, det var mitt fel för länge sen, då hade jag bokat och helt missat. Inte kommit från jobbet ena gången. Men denna gång var det FAN inte mitt fel. Jag var inte sen, jag blev inparkerad av två idioter! Jag förtjänade inte denna miss! Visst, man kan alltid säga att det var mitt fel och att jag skulle ha varit där tidigare... visst. En halvtimme för tidig och jag hade inte missat passet. Och sen som grädde på moset blev jag väl bortbokad från passet imorn med antar jag. Jag skulle gå på Synrgy-passet imorn och ville gå på ett kul pass innan jag skulle åka iväg en vecka. Men NEJ, nu kan jag inte göra det heller. Jag som egentligen gillar så mycket på Frikis är ledsen att skriva detta men nu känns det som Spiken i kistan för Friskis. Idiotparkeringen och idiotmatcherna har varit till grund för min frustration tidigare och nu är det fan NOG, jag orkar inte mer. Det står mig upp i halsen! Jag vill bara få gå och träna, ska det vara så svårt?! Jag kan ta fullbokade pass, det är rättvist, så är det ibland. Men idiotmänniskor, parkeringen, matcherna, och nyårslöfterna gör mig galen!!! Jag är normalt en glad människa men idiotmänniskor och blåst, det är som att trycka på en knapp och jag vill skrika rakt ut.
 
Jag drog till Factor och tränade Tabata istället. Där var det iallafall inga knussel. Plats, parkering och trevliga människor. Tur att jag fick träna bort lite frustration iallafall, annars vet jag inte vart jag hade tagot vägen. Men jag är så besviken över att jag missade/missar det jag ville och hade planerat. Fuck this. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med te och kladdkaka och se och jag hittar nå glass. Träning och sötsaker, jävligt bra för att lugna sig om man är i upplösningstillstånd!

Illustrationer



 
Åh, Va sugen jag blev på att illustrera igen när jag hittade den här. Kanske skulle ta lite tid till det. Vad vill ni se, vad vill ni att jag ska illustrera? Någon som har ett önskemål? :) Här kan ni se några fler illustrationer jag gjort tidigare om ni vill!

Emelie hjärtat!



sport idrott träning

Jag skulle bara vilja skriva en grej såhär nu i början av året och klargöra det på en gång. JA, det kommer att bli många träningsinlägg antagligen i år. Men det är min satsning 2013. Det kommer att vara lite mitt liv detta år. Jag tänker inte be om ursäkt för det. Det får ni alltså antigen stå ut med eller inte läsa :) Jag ska försöka blanda ut med en massa annat också, men ni som inte tycker om träning och tycker jag är dryg som skriver massor om det, ja ni har ju ett val. Men det vore jättekul om ni gjorde denna resa med mig också. Jag behöver allt stöd jag kan få! Puss på er :)

träna ute

 
Hoppade på Friskis utejogg medel idag. Vi sprang 8km jogg inklusive lite olika fartlekar. Fan va skönt att slippa springa själv, tänka själv! Så mycket lättare mentalt då! Bara jogga och följa efter. Trevligt folk gör också att det blir väldigt roligt. Knarrade härligt under skorna av snön, skärnklar kväll och bet mysigt i kinderna. Kan jag varmt rekomendera om man som mig vill komma ut och komma igång igen. Mitt mål är att kunna byta grupp i vår/sommar och kunna haka på löpgruppen för att komma i ordentlig form. Skön kväll! :)
 
Mitt mål är att kunna hänga på på deras distanspass den 30 juni. 30km. Kommer bli asjobbigt, men med pusch och bra sällskap kan det kanske gå! Någon som är på? :)
 

Plåstertejp

 
Nu har jag laddat upp! Det här är grejer det! Plåstertejp är guds gåva till klena fötter! Mot skavsår funkar endast detta! Tejpa tejpa teeeejpa! Mest av allt önskar jag mig ju såklart skor som funkar!

Nedräkning

 
En vecka kvaaaaaar!!! :D :D :D :D

gosöndag


 
Började söndagen med ett par varv i spåret. Men träningsvärken från helvetet i ryggen pallade jag inte mer än 1mil. Jag tänkte hela tiden "äsch, det här är inget, du kommer känna så här i 8 timmar på vasaloppet när ryggen pajjar". Haha, jag bet ihop och körde lite iallafall. Bättre än inget, men efter milen gav jag efter för det onda faktiskt... FANTASTISK vackert väder ute idag, Perfekt för skidåkning. Önskar mig detta väder den 3:e mars!
 
Lite mellanlandning för dusch och mat hos mina föräldrar. Sen drog jag iväg på ett Xpass på Friskis. Älskar det passet och det var grymt kul idag trots ryggen. Vi körde passet i Synrgy idag. Bättre och jobbigare än i maskinerna. Ogillar egentligen maskiner öht, men de kommer ju med på köpet på vanliga X-passen. Marklyften var hemska och jag ville bara gråta, ryggdragen gick sådär eftersom jag inte orkade hålla ryggen i läge mer än 5 sek, men i övrigt gick det bra:D Jag och Emma var båda starka och vi har så sjukt kul när vi tränar ihop! Just idag var vi inte ihop-parade men kunde skrika på varandra ändå :P Älskart!
 
Kvällen avslutades med ett besök, te och skitsnack med Catta. Länge sen vi träffades nu. Myspys myspys <3 Tänkte hinna med några rader i Fifty innan måste sova. Imorn blir det ett möte på tryckeriet och sen ska jag lära mig ibladningsbokningar och boka in alla sånt. Ska bli kul att lära sig nåt nytt! :)

Need to

 
Hittade en bild från i somras måste det vara. Asså, jag måste verkligen klippa mig, jag kan inte se ut som jag gör nu. Kan inte skita i det helt ju... Klipp och färg! Får bli efter resan.

Aj. min. rygg.

Haha, vaknade varje gång jag skulle vända mig i natt. Skööönt. Typ. :S Träningsvärken är ett faktum. Känns som att gårdagens Power Cleans är boven i dramat! Haha, kommer bli grymt skönt i skidspåret idag! Och ett inbokat Synrgypass. Grymt skönt ska det bli. Jag peppar mig själv till att tycka det iallafall :P

Lördagsnöje

 
Idag blev det ett pass på Facor följt av lite jogg och lite rygg/bålträning på friskis. Väldigt likt min torsdag. Idag körde man dock 20 min hit på Factor. Partnerträning. Tot blev det 139 Power Cleans, 75 Chins, 75 Lat jumps. m MB. 30 burpees, 30 squats. skön start på dagen :)
 
Nu blir det spelkväll! :D Pax för att vinna!!! ;D Bara det inte blir TP. HATA TP HATA TP!!!

Snööö

 
Love snooow!!! :) Kommer nog snart lite fler gamla bilder, men så länge kan ni gå in och Saras blogg och kika bilder :) Så många minnen. Älskar några av dem så mycket. Jag säger bara 2009, vilket år!!! :D
 

Dagens bild

 
Idag bjuder jag på denna gamla från ett sexparty. DEN NI haha. Nu ligger ni grabbar i LÄÄÄ:P Älskar att jag ser typ rädd och oskyldig ut haha. Pryd nästan. Men det är jag ju iofs ;) äsch kom igen nu, bli inte generade, nog har ni sett sexleksaker förr!;)

Tabataintervaller på factor

Idag testade jag ett Tabatapass på Factor!
 
Tabata intervaller är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter. Intevallerna kan användas på allt möjligt från  konditionsövningar som löpning mm men också på styrkeövningar som t. ex. benböj, armhävningar, sit-ups mm.
 
Dagens Factorpass Tabata
 
Uppvärming
Två varv av 5 Burpees, 10 Push ups, 15 Squat, 20 Mt. climbers.
 
Tabatapass
4 intervaller på varje station. 4 stationer. 2 varv
 
- Wall balls.
- MedicinBall push ups.
- Box jump.
- Dips.
 
MedicinBall push ups var tunga tycker jag. Gjorde på knäna men fick försöka vända lite innan man skulle. Satte jag bröstet mot bolle kom jag fan inte upp igen. Så ja jag "fuskade", för jag var för svag:( Tror att gårdagens  push jerks och burpeearmhävningarna kan ha gjort sitt för tröttheten också iofs:P Jag avslutade med dips, och där var det INTE mycket kvar i armarna på sista! Brände skönt! Bra pepp Robban!
 


 
Igår var jag på ett vanlligt pass på Factor och då använde vi abmat. Det har jag aldrig testat tidigare. Det är en matta man lägger under ryggen. Sätter ihop fötterna som att man stretchar insida lår (för att koppla bort benen och inte fuska antar jag haha;)) Och sen gör man fulla situps. Jag är sjukt otränad i magen och de sista var fan assvåra att göra. Idag gjorde det lite ont att nysa hahaa. skönt med träningsvärk just i magen tycker jag. Måste köra mer sånt. Vore gött om man kunde få lite snygg mage till sommaren ;-)

Eeeh

Haha, älskar gamla kort! :P

Glädje

Wiiie! Dagen startade såå segt sjukt trött och känns som jag har haft möten hela dagen. Men sen kom jag hem och gick och tränade. Helt plötsligt vände allt och jag är jätteglad. Kul pass, sköna människor. Sen kom jag hem och såg att jag fått ett brev. JAG SKA FÅ GÅ PÅ BRÖLLOP!!!!!! :D Finns det nå finare?! Nu blev jag bara helt varm och gosig i kroppen. Love life! :D <3
 
Nu ska jag nog lägga mig tidigt och läsa lite bok :)

Egyptenträning!

Det här måste vara den bästa träningen ;-) Semesterträning :) Jag och Emma i Egypten.
 
Åh va jag saknar att vara sol, värme och att vara solbränd!
 

Flum från egypten


Poooose

 
Haha, jag vet inte vad vi försökte oss på för fina poser :P På sista är Emma iallafall ladylike och korsar benen, men annars vet jag inte vad för fint det skulle vara med den posen vi hade där. Inte de andra heller haha! ;P

Memorylane


 

Lördag 13/1

 
Igår var jag iväg en sväng med Calle, Elina och Nicke till Avesta för att testa deras längdspår. Upp halv nio för att åka till Avesta... haha inte varje dag man tar sig dit. Det var helt okej spår, lite mindre än 1 mil varje varv. Ganska flackt, inte så många backar alls så det var mycket staking. Skrapade ihop tre varv, ca 2,6 mil. Ländryggen är verkligen det som ger upp först och som jag är mest orolig för till vasan. Hur ska man få den att palla?! Får försöka träna så mycket skidåkning det går och så mycket rygg det går.
 
 
På kvällen var vi ut och åt på Kajplats9, Maddes födelsedagspresent. Asgott var det! :) Jag åt en jättegod räkmacka och sen en grymt god efterrätt med typ hallonmousse och lakritsgrass. Blev en sväng till Folkets och Hatten också. Mycket trevlig kväll! :)

Filosofiska jag

I en gravid kvinnas mage låg två bebisar. Den ena frågade den andra:
- Tror du på liv efter födseln?
- Så klart. Något måste det finnas efter födseln. Vi kanske bara är här för att förbereda oss på vad som komma skall.
- Dumheter! Det finns inget liv efter födseln. Hur skulle det livet vara?
- Jag vet inte, men jag vet med säkerhet att det kommer att finnas mer ljus där. Kanske går vi med våra egna ben och tar in näring genom munnen.
- Det där är absurt! Att gå är omöjligt. Och näring genom munnen? Det är ju löjligt! Vi får näring genom navelsträngen. Jag ska säga dig en sak: Liv efter födseln är uteslutet. Navelsträngen är alldeles för kort.
- Jag tror att det måste finnas något. Och det kanske är annorlunda mot vad vi är vana vid.
- Ingen har någonsin kommit tillbaka därifrån, från efter födseln. Födseln är slutet på livet. Och när det kommer till kritan så är inte livet mer än en osäker existens i mörker som inte leder någonstans.
- Jag vet inte precis hur livet efter födseln kommer att vara, men jag är säker på att vi kommer att träffa mamma och att hon kommer att ta hand om oss.
- Mamma? Tror du på mamma? Och var tror du att hon är nu?
- Var? Överallt runt omkring oss. Det är i henne och av henne som vi lever. Utan henne skulle den här världen inte finnas.
- Jag tror i alla fall inte på det! Jag har aldrig sett mamma, och därför är det logiskt att hon inte existerar.
- Men ibland, när vi är riktigt tysta, så kan du höra henne sjunga eller känna hur hon påverkar vår värld. Eller hur? Jag tror att det finns ett riktigt liv som väntar på oss och att vi just nu bara förbereder oss för det.
 
Har jag tagit den från fb och hoppas ingen stämmer mig för plag. Så himla fin! Jag har många gånger pratat med mina vänner om tro och liv efter döden mm. Alla är typ naturare och tror inte på något annat än det som de upplever som vetenskap. Det som sägs vara bevisat.
 
Filosofiska jag:
Med den här historien menar jag inte att jag tror på Gud, men jag tror att det skulle vara väldigt konstigt om vi på nåt sätt skulle vara störst och inget finns som är större och mäktigare än oss. Jag tror att allt är möjligt och det är bara dumt att sätta en gräns för vad som kan vara sant och inte. Jag har funderat en del på vilket som är "verklighet", det vi lever nu eller det som vi ser skymtar förbi i våra drömmar. Kanske är det det här som egentligen är drömmen och drömmen är vår egentligen verkligheten. Det kan man ju inte veta. Likom barnfilmen Horton och Whoville, det lever en hel värld i en liten maskrosboll, de har ingen aning om en större värld, för att de inte kan se den. Det vore knasigt om det inte fanns något utanför rymden tex. Kan vi hitta massor av partiklar som är mindre än oss, så borde det finnas lika många dimensioner som är större. Och olika dimensioner tror jag också på. Vem har sagt att tiden är linjär? Vi har skapat den så för att ha en trygghet och för att få ett samhälle att fungera, men det kan ju lika gärna finnas olika paralella världar. Matrix, ja varför inte, vi kan ju lika gärna vara programmerade att fungera i en värld som denna för att våra små hjärnor skulle inte klara av att leva på ett mer komplext sätt just nu. Förr trodde man att jorden var platt och att atomen var minst. Sen upptäckte man att jorden var rund, en helt annan världbild, och att man kunde klyva atomen. Vem törs säga att vetenskapen är 100% sanning? Det vi inte vet, vet vi inte, det vi tror att vi vet kan vara fel. Jag tycker man får tro vad man vill så länge man inte skadar andra. Jag skulle kunna skriva HUR mycket som helst som mina filosofiska tankar, för jag är nog rätt öppensinnad (de som inte kan öppna sig för annat än vetenskap skulle nog kalla det "knäpp, naiv eller lättlurad") men jag sätter punkt för idag.
 
Den här lilla historien bebisarna är ändå så himla bra! Tänk på det, vi kan aldig veta.

De små trollen

 
De små liven på nyårsafton. Tyvärr fick jag inte på alla barnen, bara ett par. Vissa var linslusar mer än andra. Sötnosarna! <3 Älskar bilden på Olle och Ellie :)

Ett pass till :)

Först måste jag säga att det är räääättt tråkigt på jobbet nu. Januari är alltid dötid då ingen vill annonsera. Jag är glad att jag har en lite större tidning iallafall. Men det hjälper knappt. Gillar inte när det är lugnt! Men det är två veckor och två dagar kvar så har jag lite semester igen.
 
Körde ett till pass på Factor idag. Fan, jag visste att jag skulle gilla det här :P Nu blir det ju skitsvårt hur jag ska göra för att hinna med det jag vill. Friskis kanske får stryka på foten, får se...;) Är lite som en enda lång bonus, och jag äskar ju bonus. Lite svårt med vikter nu i början bara innan jag vet ungefär hur mycket jag tar. Så här var upplägget idag :)
 
Uppvärming:  Dynamisk stretch. 2 lap: 10 Push jerk, 5 Burpees, 10 Squat.
Styrka: Push jerk 5-5-3-3-3

12 min rotera på
8 Push jerk (typ push press)
30 Lateral jump (hoppa över stången, det låter sååå lätt, men redan efter 20 är man trött)
10 Squat jump

* 4 burpees on the min (varje gång han sa burpees skulle man göra avbryta där man var, göra 4 burpees och sen fortsätta).
 
Så det blev väl tot ca 50 push jerk. 120 Lateral jumps. 40 Squat jumps. 40 burpies, kanske, har ingen koll på dem, de kom ofta iallafall :P Måste bli bättre. Orkar långt ifrån så mycket som jag vill. Bävar för när de slänger in en magövning, då är jag körd, så svag där!
 
Svängde förbi Friskis efteråt för jag tänkte köra lite på crossen, men så mycket folk så jag sket i det. Hata januari!

Little Things

 
Jag härmar dig Sara! Men jag har blivit lite kär i den här låten jag med! Dock är jag kär i låten och inte pojkarna till skillnad från dig ;-) Det är hur som helst jättefin text och skön melodi. Myslåt! :) De har gjort en del bra låtar faktiskt de små pojkarna.

Factor Functional Gym

 
Har länge tänkt ta mig till Factor och testa men det har tyvärr kommit saker mellan hela tiden. För ett par dagar sen köpte jag en månads träning på Factor och var dit igår för första gången och testade. Jag ÄLSKAR ju verkligen denna form av träning, högintensiv lite tuffare träning, det är bara sådana pass jag väljer på friskis annars också. Väldigt lik Friskis HIT-pass men lite kortare. Tanken är väl ju man ska dra på lite mer vikt då eftersom det är kortare och färre övningar. Jag hade tyvärr så satans ont i ryggen sen skidåkningen så jag vågade inte riktigt lassa på. Träningen var upplagt i tre delar. Först en uppvärmning, sen en liten styrkedel och sen 10 min högintensiv träning (hit). Jag tror personligen att uppvärmningen skulle kunna vara bättre för att minska skaderisken. Styrkedelen var i detta pass 5+5+3+3+3 frivändningar. hit-delen var tre övningar Clean and jerk (frivändningar), split jumps (utfallshopp/killerjumps) och HR push ups (explosiva armhävningar). Dessa gjorde man först ett varv med 3 sen 6 sen 9-12-15-18 osv.... så många varv man hann med på 10 min. Älskar att mosa på!
 
Egentligen är det ju väldigt lätt att skapa sånana här pass själv så länge man är på en plats med stänger och fria vikter mm. Det gäller bara att ha lite kunskap och motivation. Efter ett antal HIT-pass och CGX och Cirkelfys så har man byggt på sig lite fantasi, MEN jag tycker ändå att det är SJUKT SKÖNT och BRA när någon annan bestämmer vad jag ska göra. Slipper jag tänka själv :P Det är också väldigt svårt att motivera sig själv att köra på hårt om man är själv och ska tänka själv, så är det ju. Man veknar liksom lite tidigare. Och jag älskar att vara på en plats där likasinnade finns, människor som gillar det jag gillar! Det är det som lockar mig mest! Det finns det visserligen på friskis också, men inte på samma sätt, där är det utblandat med de som gillar gympa (no offense, men det gör inte jag) Jag tycker om hårdare träning som ger både styrka och hjärtflås! Jag har en del vänner som tränar där och så känner man igen en hel del från friskis. Jag kommer nog ha kvar en prenumeration där men tyvärr kanske bara den som är 2 gg i veckan för att hinna med allt annat som jag bör göra (löpning, cykling, skidor, simning) och ändå kunna ha vilodagar. Jag tycker också att det är lite dyrt, jag har liksom inte obegränsat med stålar att lägga på träning. Helt sjukt mycket la jag 2012 och det kommer inte bli mindre under 2013 med klassikern.
 
Det är verkligen alltid jättekul att hitta nya träningsplatser, träffa nytt folk, lära sig mer och hitta bättre tekniker, så ett tag kommer jag nog hänga kvar iallafall. Det är dessutom sjukt kul med crossfit! Ser fram emot att testa deras tabatapass och få ta ut sig! :D Träningen passar mig jättebra! :) Älskar sånt här! Tummen upp! :)

tröttig och blåslagen

Här kommer receptet på hur man blir lite småtrött. Var ute igår med fina Sara. Man ska föresten inte slåss med godispåsen Sara ;-) Vi hade en jättetrevlig kväll på Folkets och sen Hatten. Där träffade vi också ett par till godingar, Frida m fl =) och kvällen blev lite senare än jag tänkt.
 
Kom isäng efter tre och halv kl nio i morse skulle jag bli upphämtad för att åka till Skinnskatteberg och åka längskidor. Där åkte vi 2mil och grabbarna 2,3. Jättejobbigt innan man kommer igång, men sån är jag alltid. Hatar uppvärmningar och när jag tex ska löpträna. Första tre km är ju ett helvete. Sen kommer man in i träningen och det kändes riktigt bra! :) Fick dock missa CGX idag, det var synd, men skidor måste gå före nu :)
 
Man skulle kunna säga att jag tränade FALLträning idag också :P Jag vann i antalet vurpor idag! 4 st. Två stycken åkte jag ur spår i en kurva i nedförsbacke (Ena var Elinas fel som splittade precis framför mig ;-)). Den tredje sögs skidan fast i isen så den inte hängde med och jag föll. Fjärde ggn var mina tankar helt ute och svävade och jag råkade sätta staven lite för nära pjäxan på sista varvet så det blev tvärnit och det gjorde asont i ena skinkan. Hahahaa, och kom på nu att jag faktiskt kom upp i FEM. Skäms Helena, skäms!!! Sista var typ stillastående när vi var klara, vet inte vad som hände men jag föll bara bakåt med arslet/ryggen rakt ner mot snön och jag kan ju säga att snön INTE är mjuk nu. Rakt på samma ställe som fallet tidigare och jag har så satans ont nu. Det är ju IS i backen nu. Fett blåmärke kan vara att vänta..
 
När vi kom hem så lånade vi föreningens bastu och satt där inne ett tag. Hehe, var jag trött innan så blev jag ju inte dirket piggare. Som en urvriden disktrasa! :P Soffan är skön nu :D Puss på er!

Träningsåret 2012

 
Utmaningar och lopp 2012:  Utmaningen nyårslöftet. Krossade konkurrensen på gåtävling på jobbet. Västeråsloppet, Halvvätten, Vansbro halvsim, Vasastafetten, Blodomloppet, Lidingö15.
 
 
Jag startade året med att göra Runners Worlds utmaning, träna något varje dag under hela januari. Älskade januari, det var helt GRYMT KUL!!! :D Sen hade vi även gåtävling på jobbet där jag hade nästan dubbelt så många steg som alla andra... :P
 

Jag testade på telemark en sväng! Askul, men sjukt jobbigt!
 
Vad vore vintern utan en tripp till Alperna och lite åk på min kära bräda! Några dagars tuff offpiståkning i lössnö sög gött i benen! :D
 
En del styrketräning blev det.
 
Och massor av roliga pass. Cirkelfys. CGX, Spinning, CFX, HIT mm.
 
 
Jag skaffade en systerblogg till denna, som skulle handla om enbart träning. Men konstaterade sedan att det skulle bli rätt tomt på denna haha. Jag är kluven hur jag skulle göra. Jag vill ha båda men vet inte riktigt hur.
 
Jag och Elina bestämde oss för att göra halvklassikern så jag utökade mitt träningskort så jag kunde testa och köra spinning! Sen köpte jag mig en RÄSER!!! :)
 
 
 Vi teståke loppet Västeråscykeln. 9 mil. Ovan. Aj min rumpa.
 
 
Första loppet i HALVKLASSIKEN. Halvvättern! 15 mil cykling. Första 10 gick som en dans. Sen ett par tunga mil då det var totalt mörker i mitt huvud, avslutade med glädje. Nöjd, väldigt roligt. Tiden 5.37.
 
 
Andra loppet var simningen. VANSBRO HALVSIM! 1,5km simning. 43 minuter. 17,6 grader i vattnet.
 
Lite golf måste man ju hinna med mellan allt annat! :) Dock långt ifrån så mycket som jag hade velat.
 
Frisbeegolf måste väl också räknas som en typ av sport?! ;-)

Helvetet var igång igen - Löpningen. Var tvungen att få upp kondisen till Lidingö.
 
Jag sprang Blodomloppet milen på 55.28. Det kändes bra och jag kände mig stark.
 
 
Jag var iväg och sprang det värsta jag gjort i hela mitt liv. (Okej, jag har inte sprungit så många lopp) Sprang en sträcka i VASASTAFFETTEN tillsammans med nio andra! Jag sprang sträckan Risberg - Evertberg. 12,5km. Haha ja ni. fyyy satan va jobbigt det var! Jag ska ha revansch nästa år! Grymt lag var det iallafall!!! :D
 
Jag tog mig även igenom tredje delen i Halvklassikern. Lidingö15.
 
 
Jag började staka inlines med stavar som uppladdning för Vasan. Jag Calle, Nicke och Elina började också med att springa i backe med stavar som träning.
 
Började åka längdskidor med blandat resultat. Hatar materialsport! ;-) Men blir valla mm bra så är det väldigt skön träning.
 
 
 
Total träningtid i år. Det har lite tid till träning i år, närmare bestämt ca 281 timmar. Det är nästan 12 dygn i tid. Jag har en frekvens på 60% av veckan som träningsdagar. Det är ett snitt på lite drygt 4 dagar i veckan under året. Totalt 116 mil. Jag kan verkligen rekomendera funbeat.se som är jättebra som träningsdagbok. Lätt att se vad man håller på med här i livet :)
 
 
Still going strong! Mål för 2013 är att avsluta Halvklassikern med Halvvasan och sen dra igång en EN SVENSK KLASSIKER. Följ mig gärna! :) Vi är fyra stycken som ska ta oss igenom den. Först ut är Vasaloppet då vi alltså kommer att köra dubbla lopp, avsluta havla och börja hela på samma vecka. Känns rätt jobbigt att ta sig igenom alla dessa, men skam den som ger sig. Jag tror att jag är på tok för dåligt tränad för de flesta, men det återstår väl att se. PANNBEN! ;-) Målet är också att njuta och bara ha jävligt kul där emellan!!! :D

Mål 2012 - Resultat

Här har ni resultatet av mina mål för 2012! Några var lite svårare än andra. En del rök av bara farten då det var en kass sommar. Sen kan jag erkänna att jag glömde bort listan efter ett tag. Men jag tycker det gick helt okej ändå De feta är avklarade :)
  • Klara Runners worlds Utmaning, träna varje dag i 31 dagar - CKECK!
  • Fortsätta träna, men inte bli träningsnarkoman. Håller mig på min kant!
  • Byta jobb om inte jag får något nytt på nuvarande. Större tidning + Samordnare.
  • Gå på en konsert - SHM
  • Säga de komplimanger som jag tänker, högt
  • Spela en paintballmatch (och vinna ;))
  • Spela en runda på en golfbana som jag inte spelat på förut - VGK
  • Vara minst en gång på spa. - Nej, men jag har varit på massage, räknas det?
  • Åka snowboard i Aplerna
  • Pussas - ingen kommentar
  • Värna om mig själv - försöker iallafall.
  • Springa Lidingöloppet 15. Gärna på bättre tid än 2011.
  • Sova under bar himmel - var var sommaren??!
  • Baka något som jag inte bakat förut
  • Åka på solsemester - Mallis!
  • Springa Blodomloppet 10k - bra lopp!
  • Visa mina vänner hur mycket de betyder - Det hoppas jag...
  • Åka motorcykel
  • Få massage
  • Lära mig något som jag inte kan
  • Genommföra de idéer jag har - Blir man väl aldrig klar med.
  • Fixa rosten på min bil - Tack Jonas!!!
  • Annordna en mumsmum-ätar-tävling och delta
  • Ha en fotoshoot med en person jag inte fotat tidigare - Nyårsafton får räknas ;-)
  • Åka på roadtrip till någon ny spännande plats
  • Köpa nya gympadojjor
  • Dejta
  • Nakenbada (kan det bli lite sommarvärme dårå!)
  • Genomföra ett Triathlon
  • Dricka vin med mina vänner
  • Dyka från höga klippor - kass sommar
  • Dansa i regnet - Bra sommar för det.
  • Äta glassbuffé - kan inte fatta att jag glömde bort!
  • Spela en fotbollsmatch
  • Göra en obekväm utmaning varje månad... Svårt att avgöra
  • Rensa ur källarförrådet från skit (Tack underbara Emma för hjälpen)
  • Besöka Arosfortet (blir nog höghöjdsbanan istället, roligare)
  • Bjuda mina vänner på mat
  • Bjuda över min familj på mat
  • Bli bättre på att ta ögonkontakt fastän det är obekvämt. - Blyg- Svårt. Försöker.
  • Genomföra en Halvklassiker (halvvägs, men kommer ha en kvar till 2013)

Nyårsafton

 
Här kommer ett par bilder från nyårsafton! Vi börjar med en EGOPIC! ;) Japp, man fååår faktiskt, för det är min blogg ;) Hade en jättetrevlig kväll med mina kära! Mycket god mat och underbart sällskap. Jag älskar verkligen mina vänner! Vi var ca 28 stycken inkl en drös ungar. Vilken härlig stämning!!! :)
 
 
Kvällens outfit var en svart balongklänning med skärp i midjan. Ett lite större halsband och ett tiadem med en liten hatt på. Lockigt hår fick det bli för att dölja att jag behöver klippa mig :P
 
 
Testbild innan riktiga photoshooten. Här har vi ett av värdparen. Jag tänkte att det vore kul att någon gång kunde få en riktigt bra i gruppbild på hela gänget. Så vi ställde upp oss och tog ett par bilder med självutlösaren. Fan va jag önskar att jag hade haft med min kamera och stativ och fjärren, men det här gick ju bra det med! Vi tog med Elinas istället :)
 

Här är alla underbara godingar + några bonusar. En fin bild och en flumbild blev det!

Vackra värdinnan och kvällens kock! Stort tack till Sara!!
 
Det började med ett fint kort på mig och Helena. Sen spårade det ut lite haha :P

Fina flickor! :)
 
Några tappra själar kvar i väntan på vickning. Ingen ville länge vara med på bild!
 
Här börjar nog jag också blir lite på lyset haha. High five, peace out my darlings!
 
TACK alla inblandade för en toppenkväll!!! Det blir aldrig misslyckat tillsammans med er!
<3<3<3
 
 

Roliga timmen! :)

Haha! Jag och Emma har verkligen vår roliga timme på torsdagar klockan åtta då det är cirkelfys. Vi är alltid lika flummiga och småtrötta när vi kommer dit och ska gå därifrån. Igår var vi nog extra flummiga. Den är den dagen i veckan vi alltid tränar ihop förutom söndagar och CGX, men det är inte alltid. Så torsdagar är liksom vår roliga timme! :D Måste bara säga att det är inte så att vi latar oss för det direkt utan vi mosar alltid gärnet! Igår kände jag mig jättestark och ville fortsätta köra lite mer efter passet, men Emma börjar ju tidigt så hon måste hem och sova. Passet slutar ju nio så det är rätt sent ändå. Men kul har vi!!! :D Sebbe och Kristoffer som har passet är bra på att peppa!
 
Jag + Emma + Torsdagar + 20.00 + Kristoffer + Sebbe + bra musik + bus = Roliga timmen! <3
 
Det ska va kuuuul att träna! Och detta pass går jag enbart på för att det är kul! :D

Moget beslut!

Jag fick förfrågan om om jag skulle vara med på utmaningen i år också. Runners World hade en utmaning som gick ut på att träna varje dag under hela januari som jag och ett par till var med på. Jag tränade en del innan och tänkte jaja, det kan jag väl vara med på! Det var jättekul och jag mådde grymt bra!!! :D Dessutom hade jag en helt vit månad. Jag fick tumma ett tag på att min regel att inte träna på fredagar. Jag har inga problem med att träna varje dag. Förutom när januari var över och jag skulle försöka trappa ned igen. Jag tvekade förra året inte för att jag inte skulle klara utan för jag var lite rädd för att jag inte skulle kunna sluta. Precis så blev det. Dessutom överlappade den där månaden en gåtävling som startades på jobbet. Jag tog alla tillfällen i akt att samla poäng och det eskallerade lite för mycket hela grejen. Jag var fast. Det slutade med att jag någon gång i slutet av februari ringde gråtandes till mamma och sa att jag inte kunde sluta. Det är som en drog, man mår så jäkla bra och känner sig så duktig och som man klarar allt! Jag ville inte sluta, men jag visste ju vad som skulle kunna hända om jag fortsatte. Jag satt och skakade i hallen och var sjukt trött men hade inte ro att stanna hemma från träningen. Jag hade självinsikt nog att känna att det där kunde vara en farlig bana att fortsätta på så jag tvingade mig att stanna hemma och vila! Och jag vilade nog en vecka från träningen då. Träning är nyttigt men jag är väl medveten om att hålla den på lagomt avstånd. De som tränar mycket känner nog att jag är dum som har en gräns på fem dagar i veckan, men det är för att jag inte vill bli beroende. Jag känner redan ett par som har hamnat på fel plats och jag har ingen plan på att göra de sällskap. Jag vill känna att det är kul och även kul att leva och njuta av allt annat i livet och jag anser att kroppen behöver vila också :)
 
NEJ TACK till den utmaningen. För mig är det ingen utmaning, för mig är det som upplagt för en dålig vana. Mina egna utmaningar med bla halv, helklassiker mm får räcka! Och bara leva sunt. Det är ett jättebra sätt att hitta motivation och rutin på att träna för de som behöver komma igång. Men jag är redan igång och har en egen motivator i mig själv. Visst kan jag tumma på vissa "regler" så länge det inte blir mer och mer och okontrollerat. Jag har rätt bra koll på när det blir för mycket. Träning ska vara hälsosamt och kul och jag tänker fortsätta att ha det så!
 
Älskar träning, men älskar mig själv mer! ;)

Egenträning innan nyårslöftena

 
Sista rycket då det är skönt på gymmet innan alla nyårslöften kommer dit och trängs. Missförstå mig inte, det är ju jättebra att fler folk tar tag i sina liv och börjar träna!!! Men om man får vara rent egoistiskt en sekund så hatar jag dem. De kommer dit och tar en massa plats i ett par månader, sen försvinner de. I slutet av februari brukar det bli lugnt igen. Jag hade inte sagt något om folk hade tagit sakerna på allvar och fortsatt träna, men när det blir en hets att folk ska ta tag i sina liv bara för att det är nytt år, maxar ett tag och sen inte kan hålla i stör mig lite. Varför kan man inte ta tag i sitt liv vilken tidpunkt som helst, bestämma sig att nu ska jag ta hand om mig själv?! Är folk så lättlurade. Uppenbarligen inte eftersom de inte kan hålla i särskilt länge. Jag lovar dessutom att det skulle gå mycket bättre att ta det en random dag, då har man en större motivator än att det är ett nytt år!
 
Det är inte så ofta nu som jag hinner med att bara gymma. Men igår motiverade jag mig själv till att köra lite HIT-variant eftersom jag hade dåligt med tid och svettig blev jag. Startade med lite tid på crossen, drog på level 15 för att få jobba lite extra med skidmusklerna inför vasan. Sen hann jag köra tre omgångar om fyra minuter innan jag var tvungen att dra.
 
1. Boxhopp, armhävning med benindrag, enarms kettlebelldrag.
2. Triceps över huvudet i snören, hängande rodd, dra upp vikt fastspänt i rep.
3. Pushpress, burpies, explosiva situps.
 
Avslutade med 5 min snabblöpning i intervaller på bandet för att rusa upp hjärtat ett par gånger.
 
Sen var det dags att duscha och dra mig iväg till Jonas som fyllde ett år närmre gammal :) Hade naturligtvis fått med mig allt utom handduken så tur att man kan hyra handduk för 10kr. Man tackar. Gofika hos Jonas som nog skämdes lite när jag berättade om nyår. Puss på dig darlig, men du var en riktigt dryg jävel ;-) Kommer att tänka på den röda jävulen "jobbit va, jobbit va" ;-) Grattis till 29 jordsnurr! :D

Operation nyår

 
Svårt att välja. Den lilla svarta finns ett par stycken och jag tog hjälp av Emma för att bestämma. Man ska ju ta det som kändes mest bekvämt och man känner sig snyggast i, och det kände jag mig i mina mjukisar! ;D Fick fixa till mig lite och sen tog jag en paus och gick över till mamma och pappa och hämtade lite dricka för kvällen. Mamma-bolaget :P Jag hade helt missat allt sånt. Men jag ville ändå fira i det bästa så jag behövde ingen skumpa, då skulle jag bara kräkas. Redbull Jäger is the shit! ;) Hade missat (skitit i) det faktum att man kanske skulle ha införskaffat sig någon ny nyårsklänning och nya smycken och hela baletten, så jag fick fixa av det jag hade. Jag har faktiskt struntat i all form av både jul och nyårshets i år, allt löser sig. Och satt fokus på att njuta och ha trevligt, så himla skönt och roligt blev det! :)

RSS 2.0