kroppens år ;)

Helt sjukt vad mycket jag har haft "fel" på kroppen i år. Nästan så man skrattar åt det, så jag sammanställde en liten lista på det större grejerna bara för att :P Såhär har året sett ut. Klen eller hård kropp, tolka det som man vill.
  • Problem med höften, låsning, kiropraktorhjälp
  • Sitter fast i sätet = myror i ena benet ner i foten sen Vasaloppet ff
  • Stela och överansträngda lårmuskler
  • 5 cm varböld efter Vätternrundan
  • Helt sönderskavda fötter, levt med compeed
  • Överansträngda senor i knäna
  • Testade att få ge blod, avslag, för lågt järnvärde
  • Groteskt skavsår efter Lidingöloppet.
  • Hugg i magen i några månader. 6 cm cysta på ena äggstocken, 2 cm på andra
  • Bukoperation, 15cm buksnitt. Operera bort ena systan.
  • Diagnos endometrios. Kronisk sjukdom i magen.
  • Något nytt stort 6cm har hittats i magen, ny cysta eller något ofarligt. Får veta nästa år.
Sammanfattningsvis:
4ggr kiropraktor, 5 ggr nålterapi sätet, 3 ggr laser för knäna. Minst ytterligare 4 ggr sjukgymast, knä, lår. Antal ggr hos massör för låren. 1 beök hos läkare för varbölden. 4 besök på kvinnokliniken. 2 ggr hos sjukgymnast för att tejpa ihop knäna innan Lidingö. Bukoperation och inlagd 3 dagar på sjukhuset. 3 veckors sjukskrivning. 5 ggr och ff rehabträning hos Pentti för att få tillbaka användningen av knän.
 
Men jag har tamefan gjort en Svensk Klassier! ;-) Och notera också att jag inte har haft en enda sjukdag för "vanligt sjuk" eller något annat. Så operationssjukskrivningen är det enda jag har. Det finns olika synsätt här i livet och man kan välja hur man ska leva och ta saker. Det är klart att det har varit ett tufft år på måna sätt, att jag tex inte gillar det som händer i magen och jag tycker att det är himla jobbigt att de skär upp mig. Men det var det som gavs och då kan man välja att bli nedslagen eller så kan man välja att kämpa, jag väljer det sistnämnda. KRIGA!

Julen

Här kommer en kort sammanfattning av julen hittills :)
Började julafton på bästa sätt, bli av med lite energi så man kan sitta stilla hla dagen sen :) Ett julfyspass på Friskis. Sjukt bra pass! Riktigt kul!
 
 
Sen gick jag hem och svidade om till att bli lite julaftonsfin. Till och med rosifett i håret dagen till ära.
 
 
I år gjorde jag inget julgosdis så jag försökte mig på att göra egen sill istället. Först gjorde jag egen senap som jag använde. Blev senapssill, skärgårdssill och vitlökssill. Och så gjorde mamma vanlig inlagd. Vi gjorde också egen gravad lax. Vi har haft godare julbord hemma haha. Tror vi misslyckades med häften i år. Både mamma och jag gör annars väldigt bra mat, men det här är första året vi misslyckades båda två. Min senap blev, låt oss säga, sådäääär bra. Sillarna inte heller, de smakade inläggning och jättesalt. Och Jansson blev jättesalt också. Vi fick dricka hela kvällen sen :P Hahaha, jaja det kan inte alltid bli bra :P Vi hade roligt åt det iallafall.
 
 
Juldagen var jag ut en sväng med Maria och Nicke. Självklart hade jag min traditionella juldagsklänning. Och det är samma varje år. Den är ju så len så den glider av allt. Så först fick jag tejpa fast hela BH:n i kroppen med massor av plåstertejp ( det är bra till allt) Och sen nåla fast klänningen i BH:n för att allt ska sitta uppe. Vilket jäkla projekt varje år, men den är fin ;) Först åt vi chokladfondue hemma hos Maria, sen var vi en sväng och förfestade med Friskisarna. Hängde ganska länge på folkets och gick en stund till Hatten tills det blev brandalarm, då tog vi oss hem. Trevlig kväll :) Och jag kan säga att det var tur att jag var lite dragen när jag kom hem, för det var INTE skönt att dra bort all tejp. Var aldeles röd ett par dagar efter, runt och under hela bh:n och även ett par dejpbitar som jag satt på tuttarna. Oskönt javisst. såg dumt ut, javisst! :P
 
 
Jag och Freddan öppnade våra "paket". Hahaha vi tränade med snörena tills sista övningen så vi köttade på så snörena skar in i armarna så fick de åka av. Det här är en grej som vi gjort i ett par månader för skoj skull för att se om vi kan få biceps att växa. En gång i veckan har vi kört. Men det har blivit mycket störningar med operation för mig och så. Trots det vann jag med 0,5 cm. Kan säga att ingen av oss direkt fick bra resultat, men ändå, JAG VANN!!! ;-)
 
 
Har hunnit shoppa lite också, Träningskläder mest (som alltid) Och så kanske jag äntligen har hittat ett par bra snowboardkängor. Finns ju inget alls att välja på. Dessa är beställda för att jag skulle få prova. Ska testa lite hemma.
 
 
Ett par linnen som inte sitter lika tajt som jag kan ta till X-byxorna för att dölja trippelmagen som blir när man har tajta byxor med väldigt tunn resår. Älskar byxorna men hatar resåren. Köpte även ett par sjukt sköna mjukisar. Lite haremstyle. Ja jag vet, det är inte de snyggaste som finns, men de var som sagt assköna så jag skiter i det :P
 
 
Testade nya Nike-brallorna idag på fysen, De var jättesköna. Lite tjockare än jag är van vid, men funkade helt klart bra! Tummen upp. Kul med lite mönster.
 
 
Köpte även skrillor. Kunde inte bestämma mig för om jag skulle ha tjej eller hockey. Vi ska nämligen spela hockey imorn på dagen som uppvärmning till nyårsmiddagen. Jag kan inte åka på hockeyrör, men det ska nog gå bra. Jag köpte hur som helst båda eftersom jag inte kunde välja. De var inte så fasligt dyra så det gjorde inget, och jag lär inte växa om fötterna. Så imorn blir det skrillorna på! Men innan det ska jag busa lite på nyårsaftonsfysen :D
 
Nu måste jag sova. Blir väl till att sova på rygg med händerna på täcket inatt då jag har fixat naglarna för sen på kvällen igen. Och de kommer att bli helt förstörda om jag inte försöker hålla de borta från täcket! :S Vill man vara fin, får man lida pin! ;-)
 

Julbord på Gudagott

 
Nu till nåt roligare! :D I fredags fick jag äran att följa med som respektive på en väns julbord med hans jobb. Blev lite stressigt med sjukt mycket på jobet på dagen och sen hinna hem och fixa mig mellan. Tur att man har sminkat och fixat sig tidigare i livet så man fått upp lite fart ;-) Men julbordet var huuur mysigt som helst i vikingamiljö. Så coolt där. Och såå gott! Inte som ett traditioellt julbord utan det var lite annat också. Det kalla var helt klart godast. Köttet och det varma är ju inte jag så mycket för, det smakade mest kött liksom.... Glassen till efterrätt var gudomlig! Jag valde tyvärr att inte dricka knappt nåt då jag ville kunna ta de starkare tabletterna som jag fick utskrivna på dagen. Gudagott rekomenderas starkt att åka till. Det ligger typ vid Frösåker GK! :)

Akutbesök på Kvinnokliniken

Ni kanske har sett på fb att jag var upp på kvinnokliniken i fredags. Tänkte att jag skulle skriva några rader vad det handlade om. Jag vaknade på natten till fredag av att jag har så sjukt ont i magen. Jag låg ett par timmar och visste inte var jag skulle ta vägen. Jag bara låg och grät och funderade på om jag skulle åka till akuten. Det är första gången någonsin som jag funderat på att åka dit. Jag testade att ta två alvedon och det hjälpte iallafall lite. På morgonen ringde jag iallafall till kvinnoklinkiken och frågade dem och de bad mig komma in och titta.
 
Domen, efter att två läkare hade tittat, blev att jag hade en ca 6 cm klump i magen som antingen är en sk gulekrop som bildas innan mens och sen ibland kan hänga kvar lite för länge, men den försvinner så småningom. Eller så är det en till cysta. Skulle kunna vara den cystan som var 2 cm som de lämnade kvar vid förra operationen. De hade nämligen svårt att se vad "klumpen" (som jag väljer att kalla den nu) tillhörde. Den låg ganska på mitten bakom livmodern och högra äggstocken kunde de inte riktigt lokalisera så det var svårt att säga. Den lilla cystan kunde de inte heller se. Så ja, antingen har den förvunnit och jag har bara en gulekropp som också försvinner, eller så är det den 2cm som har växt till 6cm på två månader.  
 
Just där jag hade som mest ont kunde de inte hitta något, det gör fortfarande ont men långt ifrån smärtan som var på natten. De trodde att det kunde vara endometrios som var just precis där och just då blödde och härjande och orsakade smärtan eftersom de inte kunde se om klumpen tillhörde högra äggstocken. Grejen var ju att det inte var bara där det gjorde ont utan över hela magen, men när de frågar var man har ont så är det ju var det gör mest ont som man talar om. När jag hoppar eller springer gör det ont i magen. aja, inget att göra åt, jag hoppas att det försvinner snart. Det här med endo, det är inte så kul. Jag vill börja äta p-piller snart så endon slutar härja riktigt såhär mycket...
 
Jag ska tillbaka om någon månad och då ser vi vilket klumpen är/var. Antingen har den då försvunnit eller så är den kvar, det kommer att avgöra vad det är. Tills dess så får jag anta att det är bara en sån som försvinner. Tanken skrämmer mig ju såklart att det skulle vara en till cysta och om den är 6cm nu så vet jag ju vad som väntar och jag vill INTE gå igenom samma skit igen. Jag vill inte. Är sorgsen och skrämd av tanken. Även om jag ju som sagt inte vet än och såklart hoppas på positivt så kan jag inte helt slå bort tanken på om det skulle vara en cysta till. Får vänta och se, det är säkert bara falskt alarm :) Hoppas hoppas!!!
 
 

Whats uuuuup duuuude??!!!

 
Måste ju lägga in den här här med, den är ju såååå söt!!! :D Riktiga såna ditklistrade skallerögon. Den sitter bakom min skärmvägg på min kollegas skärm, vänd mot mig. Så när Agneta höjer sitt bord så tittar den fram bakom min skärm. Vi har skärmarna ganska ofta i samma höjd så den tittar ju hela tiden på mig :P Det är helt okej. Vi har blivit kompisar :D

Ny ometlettgörare

 
Testade Tupperwares nya omelett"burk" här om dagen. Funkade helt okej. Skönt att slippa göra på spisen, bara in i micron och så 6 min senare så har man sig en omelett! Köpte även deras runda matlåda, för det är ju så många som tycker att de är bra. Skitburk säger jag. Man får ju jaga runt maten run rundeln i mitten. Och stor som satan är den. Betyget är hiss för omelett"burken" men diss för matlådan!

Pallar inte längre

 
Idag klippte jag bort tejpen, JAG PALLADE INTE LÄNGRE. Jag höll på att klia sönder mig. När jag precis tagit bort det och duschade så sved det utav bara helvete, kändes som när man var liten, hade ramlat och bränt sig mot golvet i jympahallen. Och nu när jag tagit bort tejpen kliar det nästan ännu mer!!! GAH håller på att bli tokig. Hela knävecket känns helt förstört just nu, men det tar väl ett par dagar innan det försvinner. Tejp och stabilitet i all ära, men just nu är det inte värt det. Jag pallar inte så mycket det kliar. Måste försöka få till någon annan variant, kanske om jag hittar ett knäskydd som kanske passar som jag kan dra på då jag tränar.
 
Annars ingen träning för mig idag heller :( Tänkte låta förkylningen förflytta sig lite ur kroppen iallafall. Kanske försöker mig på lite stor cirkelfys imorn, då kan man ju själv bestämma intensitet. HIT idag kändes lite väl för kroppen :) Man måste ha hand om sig!
 
 

Party party

 
Från förra fredagens inflyttningsfest med jobbet :P
 

Inte stålmannen ;)

Fasen, jag trodde att jag var stålmannen som skulle klara mig trots att alla andra faller som käglor. Men inte denna gång:P Klarade mig nästan hela året. Igår smög förkylningen sig på och idag har jag ont i huvudet, nyser, är snuvig och fryser. Kanske har feber, vem vet. Aja, tror bara att det är en lindrig variant så jag räknar med att vara på G snart igen. Just idag är det ganska mysigt att bara hålla sig inomhus ändå så det är väl inte hela världen :) Igår kväll orkade jag inte heller så mycket, mös mig ner i soffan under duntäcke och filt för att slippa frysa, och kikade på Hobbit med Jonas. Så nu är jag uppdaterad för årets Hobbit på bio. Nån träning blir det inte idag. Kanske försöker mig på lite rehabträing här hemma bara om jag orkar :)

Hiss eller diss

Det känns lite konstigt i kroppen... Antingen kickar jag igång en förkylning ikväll eller så sparkar jag ut den! Eller också är jag bara lite allergisk mot nåt eller så :)

Kjol - tydligen ovanligt


 
Måste nästan lägga upp en dagens outfit från jobbet idag. Inte för att det är något speciellt med den tycker jag men det verkar fler på jobbet ha tyckt. Fick säkert sex kommentarer på "va fin du är idag, du brukar ju aldrig ha kjol". Såg inte själv det som en grej, jag tog nåt skönt ur garderoben i morse bara och jag orkade inte ha åtsittande jeans. Men tydligen var det en hit att jag hade kjol och rätt uppenbart att jag inte har det jätteofta. Har tunika en hel del, men ren kjol, nej kanske inte. Skönt är det iallafall, speciellt denna gamla, för den är så mjuk och svävande. Följer liksom med rumprörelserna haha.
 
 
Var lite och kikade i en affär i väntan på bussen idag. Den här var lite söt tycker jag. En gullig liten klänning. Och jag måste säga, satan va allt är glittrigt i affärerna nu. Kanske skulle ha glitter och glamor som tema på festen :) Puss och god natt!

Ljust hos mig med


 
Okej då jag får väl plocka fram lite jul jag med! Iallafall stakarna. Jag ligger ju som sagt lite efter i år och funderade faktsikt på om jag ens plocka upp nå grejer när det går så snabbt. Tänkte att ett par ljusstakar kan jag ju iallafall börja med. Går ju snabbt att plocka upp! Trodde jag ja. Jag höll på att lacka ur helt! Ingen av dem fungerade. Som tur var hittade jag några extraljus, så jag gick igenom en efter en och lyckades hitta ena som var trasig och få ena staken att lysa. Den andra gjorde jag samma sak med men det gick inte alls. Är det två som är trasiga så fungerar ju inte det sättet att testa. Nåja, då tog jag alla ljus och testade dem en och en i andra staken som ju hade alla fungerande ljus, slängde den som var trasig och i handen hade jag bara hela ljus. Och när jag satte i dem så fungerar den ändå inte... Då blev jag less, staken var glapp! Fick den dock att fundera sen men nu får man inte peta på den för då bara blinkar den :P
 
Sen skulle jag sätta upp stjärnan. Där höll jag på att slänga ut den genom fönstret efter antal försök att få den att hålla kvar. Det är ju en sån solfjädergrej som ska träs över och fästas i magneter mot lampfoten. Problemet är att pappret ville fälla ihop sig hela tiden så magneterna inte orkade. Men med lite våld och en hel del svordomar sitter den nu på plats!!! Det var så mysigt i morse när jag gick upp och det var myspysbelysning i resten av lägenheten! :D
 
 
Slänger in en bild på min sötnos på jobbet också! :D Det är så kul för den följer ju med upp när man hissar upp och ner bordet. Så den kikar fram hos Agneta som sitter mitt emot mig så fort jag höjer mitt bord =)
 
 

Rehab

 
Tredje gången jag springer på mattan. Sist visste jag inte hur länge jag skulle springa så jag sprang 20 minuter. Idag när jag frågade hur länge jag skulle springa så sa han "Du kan springa 20 minuter, du är inte så ung längre" haha What??! Taskigt sagt! :P Jag är VISST ung!!! :D Man kliver i det där bruna bandet så man får det runt midjan, och sen är det bara att strampa på. Bandet är för att man ska kunna springa mer naturligt framåtlutad.
 
 
Sen blev jag tejpad igen så att jag ska kunna bygga upp musklerna utan värsta smärtan. Fick rött idag, juuuuligt värre! Som ett paket. Och ååh vad jag önskar ett helt knä där under i julklapp! Snälla tomten! Enda nackdelen med tejpen är att jag är lite smått allergisk mot den. Kliar en hel del och när jag plockade bort veckans tejp igår så var jag rödprickig och det sved satan, men det får det vara värt. För då kan jag vara med och köra roliga pass och bli starkare :)
 

Kroppen

Oj aj ååh, Är bra mosig idag. Känns som att någon har gått loss med en slägga över kroppen. Blandad mjölksyra, ömhet och träningsvärk. Armar, axlar, rygg, mage, lår, rumpa, vader, huvud, ögon. Sådär som att hela kroppen är drabbad av ett virus, tränatslutpåkroppen-virus. Känns som att kroppen hade lite att göra inatt för jag har sovit väldigt dåligt. Har drömt att jag blev jagad av massa monster. Vaknat två gånger av att jag var kissnödig (och jag vaknar aldrig annars) och sen en gång av att jag låg och skakade för att jag frös. Då fick jag hämta tjockfilten, kura ihop mig som en liten boll och så kom värmen tillbaka. Skulle ändå säga att jag sov hur skönt som helst då jag inte vaknade och förutom drömmarna. Snoozade en timme innan jag gick upp, för att det var så skönt under filten :) Och nu längtar jag tillbaka dit kan jag lova!

Tema högintensivt

 
TRÖTT tjej! Idag blev det temapass högintnsivt! Älskart! Krama ur det sista som fanns ur kroppen tror jag!!! MOS! Bra köttat Nicke!!! Du kan ju ;) Jag var bra trött i kroppen sen igår så när jag satte 30kg på alla push press igår så....eeeh, gjorde jag INTE det idag :P Men jag kämpade på som fan iallafall tills jag såg stjärnor, men pannbenet var inte heller lika starkt som igår. Konstigt hur kroppen ibland reagerar när man tar ut sig så, ibland slängs man nästan över kanten så man nästan börjar gråta av ren utmattning. Sen så kändes överkroppen så konstig, kändes som att armarna hettade, typ brann på huden, jättekonstigt haha. Sit upsen drog ned både puls och hastighet för mig under passset, då jag inte alls kan göra lika många som innan op, det gör mig lite förbannad, men det är bara att kämpa på. Kunde knappt dra mig upp varv två haha. Älskar såna här pass, det var bra! Enda som saknades var Thrusters så var det komplett! ;) Inte för att jag enegtligen gillar thrusters utan för att det hur det än är, är en jävligt bra övning, och liksom passar in med de andra övningarna. Imorn ska jag bara köra rehab hos Pentti, sen ska jag ta en välförtjänt VILA!

Träning

Jag lever verkligen i dessa linnen, jag har säkert 20. Ett par av samma färg. Senaste fångsten är två blå, två lila och en svart till. Tyvärr är de lite dassigare i verkligheten än på denna bilden, men spelar inte så stor roll, de går ju åt så snabbt ändå. Det som sätter tvättiderna för mig är ju när träningskläderna är slut ändå. Då måste jag boka tid i tvättstugan. Och det är ju bra om man kan hålla sig därifrån så länge som möjligt. Trots att jag har det och typ 10 träningsbyxor, men de går ju åt så jäkla snabbt!!! Har kommit igång lite med träningen igen efter allt, med tejpade knän så går det ganska bra. Förstöker att få in 3 rehabpass i veckan också, utöver vanliga träningen, så jag får ordning på dem och kan springa sen.
 
Just nu så är det så himla många pass på att kroppen och tiden inte räcker till. Igår var jag på HIT. Ville kräkas efter första zonen. Kroppen var lite dåligt laddad med energi plus att jag åt typ 50 min innan passet. Kände ändå att det blev ett himla bra pass. Bra upplägg av ledaren! Körde 30kg på push press/ryggdrag under hela första zonen, tycker jag var bra gjort! Och det följde med mig hela passet sen, man hinner ju göra en del och hinner bli rätt trött. Enda som sen var riktigt tungt var bonusen som då såklart var endast ruscher och HR Push ups.  Men jag älskar ju överkroppsövningar så det passde mig bra! (även om jag var toktrött) Haha fick sagt till mig att jag kanske skulle ta det lite lugnt med knäna och så, och han frågade om jag hade ont för det såg ut som det. Men nej inte mer än I HELA KROPPEN för att jag låg på gränsen vad jag pallade hela tiden och det är ju det man ska göra! Man ska bli lite vingling och vilja kräkas, då är det ett skönt pass!!! Störd som man är hahah. Jag vet att inte alla gillar det, men sån här träning som man bara älskar, och som gör att man blir beroende, det är just sånt här! Självklart respekterar jag de som vill träna tre ggr i veckan och mest bara hålla igång kroppen, men jag vill ju ha detta, riktigt MOS!
 
Som jag sa, så himla många pass som jag vill gå på nu. Igår HIT. Idag vill jag gå på både spinning, fysen och temapasset. Imorn har jag rehabpass men vill även göra armpass med Freddan, HIT och fyspasset. Onsdag vill jag testa Lindas pass och torsdag är det ju grabbarnas pass. Och så kan man liksom bara hinna med 25% av det man vill. Får nog bli Tema idag, bara rehab imorn, vila onsdag och fys på torsdag. Vila är lika viktigt som träningen. De flesta väljer ju vilka dagar, vilka pass de vill köra. Jag väljer BORT de dagar och pass som jag inte hinner med att köra. Glaset är halvfullt så att säga, så jag får försöka hälla ur lite då och då så det inte svämmar över :)
 
 

Red snow

 
För er som har mig på fb så såg ni kanske att jag la upp denna! Tänkte jag kunde dela med mig vad jag gjorde med den och nedan så ser ni animerat vad jag har gjort.
 
 
 
 

Kul med Photoshop

 
Helt fantastiskt vad man kan göra i photoshop egentligen, trolla lite! Nu är ju minen i bilden inte den bästa men det var inte meningen med bilden, meningen var mest att se vad man kunde göra med enka medel :) Och då kan ni ju åter igen fundera på alla reklambilder, hur snygga alla tjejer kan göras, om lilla jag kan göra det där med en sån "rutten mobiltelefonbild"! Det är ju dessutom första gången jag sminkar mig med photoshop så det kan bara bli bättre!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Sminkning i ps

En vanlig sminkning i Photoshop! :) Det blir ju lite konstigt när de hamnar bredvid varandra men tänkte att det ändå kunde vara lite kul att se! De är inte förvrängda eller nåt (även om det ser lite ut som det) så är det bara färger, toningar, smink, och så som är gjort, bilden är inte dragen i. Jag tycker att jag ser smalare ut på den högra men så är alltså inte fallet, det är bara skuggor och sånt som gör det. Fatta va bra att man kan photoshop när man är typ 60 hahaha. Men nu har jag suttit jättelänge med massa pyssel så jag har glömt bort tiden :O Upptäckte att jag var tvungen att äta och byta om, för mitt pass börjar ju snart!!! Skyyynda! Måste bara säga att när jag ser bilderna brevid varandra så kan jag inte låta bli att tänka "trött 30-åring vs pigg 25-åring haha" ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Småtrött

 
Idag är jag lite småtrött! Men jag gillar instagram, bra program för att få en att se lite söt och fräsch ut fastän man är relativt nyvaken, trött och helt osminkad. Och så vill jag säga, älska instagram! ;) Om ni undrar lite varför jag inte bloggat på länge så är det här lite varför,  jag har ju inte haft en fungerande telefon som kan ta vettiga bilder, och det är ju så tråkigt med en blogg utan bilder. Så snart fylls bloggen med ego-pics igen så ni kommer att tröttna på mig :P Men men det är min blogg ju så den är tänkt ska handla om mig! :)

Inflyttningsfest

 
I fredags var det julfest på jobbet. Roooligt var det! :) Lite vin i blodomloppet vlev det visst! ;-) Sen på lördagen var det bara att skaka av sig baksmällan och sminka till sig igen och fixa för kväll nummer två. Ååååhh jag börjar bli för gammal för det här hahaha. Men det gick ju bra det med :P

RSS 2.0