Kloten

 
Vackan började med en tripp till kloten för utbildning i förhandlingsteknik. Det var jätteskönt att komma iväg lite från jobbet och göra något annat. Vi lärde oss om olika arbetslagar och arbetsmiljölagar. Föreläsningar, grupparbeten och rollspel. Bra mat och jättetrevligt sällskap! Första kvällen var jag ut och sprang en vända i spåret och sen badade vi badtunna och bastu och svalkade oss i det ISKALLA vattnet!!! Efteråt fick vi bakpotatis i baren och spelade dart. Andra kvällen fortsatte vi att spela dart och även biljard. Jättetrevliga dagar var det där. Så roligt att åka sjäv och knyta nya kontakter med vilt främmande människor :)

Liten

 
Ibland önskar man att man var liten igen. Tuffla runt och bara ha småbekymmer att oroa sig för. Hur man ska manipullera mamma att få en till kaka....

Tuff vecka

 
Arbetsveckan avslutades igår med en jättetrevlig middag hemma hos min kusin tillsammans med mamma, mina mostrar en kusin till och en bonuskusin :) God mat, gott vin och jättetrevligt sällskap. Vi träffas så sällan mn släkt så det var verkligen jättekul att träffas vi "tjejjer" och ha tjejmiddag. Hoppas på fler gånger :) Jag får väl bjuda hem dem till mig nästa gång! Jättebra avslut på en tuff vecka. Kände mig som en påse skit hela dagen igår så det var tur att jag hann med en snabbdusch och lite fix innan middagen, kände mig mycket finare och fräshare då. kände nästan att jäklar vad man kan fixa till sig själv fort numera! Sunkig tjej bortom all räddning till ett nöjt resultat på bara en halvtimme - rutinerad tjej haha ;)
 
Veckan som gott har varit tung. Igår hade jag inte mycket energi kvar, tolleransnivå och tålamod som en ettåring. Ville bara slänga ut datorn genom fönstret (och mig sjäkv också för den delen). Det är mycket nu. Mycket möten, mycket att göra, mycket strul och lite tid. Veckan har bara flygit iväg. Har inte kommit iväg i tid någon dag tror jag. Igår var jag och Agneta så trötta på systemet och allt kaos att vi behövde tröst-choklad så jag var och köpte. Mums, sen kändes livet liiite lättare iallafall. (Och jag lite tyngre;))
 
 
Idag, sovmorgon! Så skönt! Ställde inte klockan alls till idag, annars brukar jag det. Vaknade av mig själv halv nio. Var upp en sväng, sen mös jag ner mig i sängen igen en stund bara för att jag kunde! Ska ta en lugn dag och försöka att inte stressa. Har inget planerat denna helg heller och vanligtvis brukar det stressa mig, men inte nu, nu är det bara skönt.

I blåbärsskogen

 
Det här är en av mina absolut bästa barndomsbilder. Jag bara älskar den här bilden!!! Jag och min bror i blåbärsskogen. Idyll, landet, liten. <3
 

Shoppat!!! Längdskidor :)

 
Idag har jag varit och köpt längdskidor! :D Fina va?! Kommer åka som ett spjut!!! :D Har varit i valet och kvalet om jag ska köpa eller låna, och det känns jättebra att ha löpt! Idag var det 25% på intersport också, så det blev lite rabatt också, skönt. Skidorna ska vara jättebra! Och pjucken sitter bra! När jag va där i måndags och plockade ut grejerna så var det inga av pjäxorna som var sådär asbra, men så skulle de ringa när de fick in min storlek i de som tillhörde skidorna och de ringde passande idag! De satt bäst av dem jag provade (och jag provade alla) Stavar för jag där emot vänta lite med, för det fanns inte de jag borde ha. Passade på att köpa nya träningshandskar, en träningsbehå, skidvantar och två par löparstrumpor också när jag ändå var i farten! Träningen idag fick stå åt sidan, nästan som alla dagar ett tag bakåt... men kommer nog snart igen.

pic



 

Löpning m stavar



Idag provade jag på löpning med stavar, vågare inte ut och springa och bli besviken igen. Otroligt jobbigt med stavar faktiskt. Men jag fick iallafall lite mer sväng på det på slutet. Tekniskt svårt i början, speciellt eftersom jag springer med rätt små steg så får man stava så jäkla fort. Så jag fick anstränga mig att länga stegen lite så blev det lite lättare. Efter bara ett tag kändes det verkligen i armar och axlar. Sen blev det lite lättare, men då blev benen trötta istället haha.

 
Fick ajaj-blåsor på händerna också. Otroligt oskönt :S Hoppas de försvinner rätt fort, annars kan det göra lite småont på torsdag om jag får plats på fysen. Ligger nu i soffan med ont i händerna, ont i magen och trött. Tur att det är tjej-tv ikväll :)
 
 
 

Träningstrött och mycket på jobbet

Just nu är jag lite trött på träning, vill hellre ligga i soffan och äta godis och glass... Mycket på jobbet. Kom inte ifrån i tid idag heller. Eftersom allt inte är som det ska på tidningen jag ska ta över så blir det nog lite snurrigt i början. Måste ta över en del saker som är utlagt på andra och ha hand om det jag, som det ska vara. Hatar när allt är utspritt och ingen har koll. Var med på säljarnas möte idag så jag kunde presentera mig. Kändes jättebra. Sen var jag ner till redationen och presenterade mig också. Börjar känna att jag inte hinner med på jobbet, och att det kommer vara svårt att hinna med okt-dec... Vet inte hur jag ska göra. Med riskt för att jag blir helt sönderstressad.
 
Försökte springa i lördags på Rocklunda och kom 2km och så sket jag i det för att jag var trött efter 500m och sen gav upp. Jag VILLE verkligen inte springa. Gjorde ett nytt försök i söndags på björnön, tänkte att det kanske kunde vara lättare med lite miljöombyte för jag kräks snart på Rocklundaspåret. Men inte då. Lika jäva trött då. Tiden innan mens är man verkligen som en tung flodhäst och att spriga då är ju som att försöka spela pingis med en badboll... Uppgiven nu.

God morgon!

 
God morgon mina vänner! Framför mig har jag en helg som är helt oplanerad, sååå jäkla skönt! Nu är det mycket med allt så det var behövligt med lite oplanerad tid. Igår blev det en skön kväll hemma hos Calle med goa vänner. Första fredagen på länge jag längtade efter att bara ta det lugnt. Annars brukar jag ju vilja hitta på nåt skoj på stan men igår ville jag bara ta det lugnt med några nära. God frukost är intagen och nu ska den bara landa lite i magen så ska jag ta mig en sväng i spåret. Sen vet jag inte. Jag vet inte, så skönt! :)

På skoj



Hahaha, jag vill bara förtydliga att mitt förra inlägg såklat var ett skämt:P Alla andra lägger ju ut gravidmagar och jag ville också!!! ;-) Men efter att folk trott att jag var gravid så känner jag att jag måste kommentera att jag INTE är det. Det var bara en kul grej! :) Ber om ursäkt till er som fick hjärtat i halsgropen för en stund. Hatar att lägga ut bilder på min kropp såhär, men här får faktiskt inte plats en bebis... Nog för att min mage oftast är som gravidmagen haha. Men jag får nog vänja mig att jag inte kommer vara en sån som får asplatt mage utan mer en beafframage som putar lite. Jag fick förfrågan om den förra bilden var photoshoppad, men det är den "tyvärr" inte ;) Dock kämpar jag lite för att spänna ut den såklart, även om det inte låg så långt ifrån verkligheten! ;-) Sen tror jag inte på jungfrufödsel vilket i mitt fall skulle vara anledningen till att jag var gravid!!! Dessutom skulle jag inte heller SUPA in i halva graviditeten ;-)




20:e veckan



Det är något jag har hållt hemligt mina vänner. Jag är gravid. Jag mår bra och har inte kännt av så jättemycket än. Har mått lite illa på mornarna bara men annars inte så farligt. Tränar lite som vanligt än så länge. Får se hur det blir längre fram ;)

Blööööt

 
Förstår inte att jag alltid lyckas haha. Fick värsta regnskuren på mig på väg från jobbet idag. Då älskar man verkligen att man cyklar haha. Fick jobba över en halvtimme och precis när jag gick ut så började det tokregna. Folk måste tycka att jag är konstig som skrattar för mig själv när jag cyklar i regn, men jag tycker alltid att det känns lika tokigt :) Jeansen var helt dyngsura när jag kom fram till Friskis. Inte lätta att få av sig sen haha :P Tajta jeans plus vatten är inte det bästa! Sen blev det uppehåll en stund och började regna igen när jag skulle hem från träningen. Som tur va inte så mycket. Tur att det bara är vatten, det torkar ju, ingen idé att bli arg på :) Däremot är jag lite arg just nu på kanal 5 som inte verkar fungera. Helt död. Min enda tv-kväll. Det är ju inte mycket på de andra kanalerna heller som är bra.
 
Btw så hade vi info om omställningen idag och jag känner mig mer avslappnad nu att jag kanske får stanna, man ska aldrig ropa hej, men det känns iallafall skönare :)

Hoppa hopprep



Okej, såhär va, jag är TUNG!!! :P Fattar inte att man orkade hoppa i timmar när man va liten. Man stod på skolgården och hoppade och hoppade när man va typ tolv! Helt otroligt va kort tid man klarar nu. Är man verkligen i så dålig form, eller är det det att man var mycket lättare i kroppen när man var mindre? hehe, känns som att man blivit gammal när man inte orkar speciellt länge. Skulle bli brädad alla dagar i veckan av en åttaåring, det kan jag säga! Ska nog hoppa lite så man orkar igen, det är lite kul :)

"nytt" jobb

Ja just ja, det har jag glömt att tala om. Om tre veckor byter jag tidning på jobbet! :) Jag kommer då börja jobba som sidplanerare för vår lokala tidning. Så jag kommer inte bara sitta i rätt hus utan också jobba för den tidningen :) Det har jag velat länge, men det har inte gått, men nu går hon i pension och jag blir ju strax av med min tidning så jag blev erbjuden det, så smidigt det blev. Då kommer jag ha hand om näst största på företaget! Ska bli så himla kul, jag får lite nytändning, lite nytt på jobbet! :)

Omelett med räkor! :)



Blev så sjukt sugen på räkor, så jag var tvungen att göra nåt gott med räkor till middag! Eller egentligen är jag sugen på allt som är salt! Tror jag har saltbrist:P Hur som helst, ett tips som är lätt, nyttigt och jättegott! Vanlig omelett (2 ägg, salt, peppar och en skvätt möjlk) I den hade jag brockoli, spenat, röd paprika och körsbärstomater. Ovanpå strödde jag på finhackad saltgurka, handskalade räkor och keso!

15km på björnön

Måste bara skriva att jag faktiskt lyckades springa hela 15,4km idag på Björnön, wohoo:) Jag och Nicke tog en sväng och mitt mål var helt enkelt att klara av utan att börja gå och det kunde jag. Först milen och sen femman. Längsta jag sprungit nånsin utan att börja gå!!! Gick ju inte så himla fort men så länge jag klarade av att inte gå så är jag nöjd. Man kan inte alltid stirra sig blind på tider. Dessutom blir det ju jobbigare att springa under en längre tid haha ;) För er som inte brukar springa, tänk er att jogga/springa i ca 1,5h i sträck ;) Och värre kommer det bli ;) Femmans backar är inte nådiga. Och efter drygt en mil så är man inte så kaxig. Eller egentligen är de inte så mycket jobbigare om man sprungit längre, för de är ändå apjobbiga! Ändå var jag inte helt slut när jag kom i mål, men började bli lite stum i benen. Imorn kan det nog kännas lite, både i ben rygg och mage av löpningen. och i armar, axlar, rygg och mage av stakningen...
 
Soffan är så sjukt skön just nu och åååh, ska göra en kopp te till mig och bara mysa!!!!! Hoppas att ni har en härlg söndag mina godingar! :)

Inlinesåkning



Idag provade jag mina inlines för andra gången ever:) Och ja jag hade knä och armbågsskydd och bubbahjälm, men jag litar inte på mig själv. Tänkte börja rasta dem lite nu för att få stakträning till vasan. Så jag försöker skata så lite som möjligt och staka så mycket som möjligt. Då får jag också en liten känsla av vilka muskler jag behöver träna upp. Tog en tripp till stugan, totalt 11km, så det blev inte så himla långt, men det är en bra början. De musklerna är inte vana heller vid den träningen så bäst att börja lugnt!
 
Problemet är att jag blir livrädd när det går nedför haha, för jag kan inte riktigt stanna än ;) När jag skulle åka ned för en backe var det en karl med hund som frågade om jag tyckte det var läskigt haha... Kan vara för att jag höll stavarna som spjärn mot backen och inte ville åka ner hahaha. Han sa att han skulle ta emot mig om det gick för fort :P När jag skulle åka över kyrkogården fick jag en gång sväga av vägen och hoppa upp på en parkeringsrefug för att kunna stanna, så ett gammalt par som skulle sätta sig i bilen började skratta åt mig. Fler som skrattade åt mig kan jag säga, men det bjuder jag på :) En vända fick jag hoppa ut i gräset bland gravarna för att stanna (hemskt jag vet, men annars hade jag också legat där;)) Sen fick jag bromsa så det tjöt genom hela kyrkogården. Jajjemen, härligt det där. Men bra för bålen. Det gick mycket bättre hem, då kände jag mig redan då stabilare. Ska köpa ett par stavar så är det bara att köra på hårt. Kommer behövas :)
 

Lördagskväll utanför Sala



Hemma efter en grillkväll utanför Sala med gänget som ska till Alperna i vinter. Är ju pigg och inte alls sugen på att sova nu ju! Partyhumöret är på men klockan har tyvärr överskridit tiden för utgång... Hmm. Göra dårå? :P Riktigt trevlig kväll var det! Härliga människor är det som åker iallafall haha, ett hopkok av alla möjliga olika människor i olika åldrar skulle man kunna säga! Jag vill typ åka NU! Körde ett CGX-pass som start på dagen i morse klockan elva, och det var ju som att skrika på en som sover typ. Man vaknade till kan man säga. Riktigt jobbigt men det är så satans kul. typ 30 min asintensiv träning! Ville nästan gråta vid näst sista övningen. Men jag ÄLSKART! :D Puss till er och världen! Nu ska jag nog sova ändå och hoppas att jag inte vaknar med grym träningsvärk :)

Hahahaha

 
Hahaha, höjjer med denna! Jag dör!!!! Fattar inte mycket av vad han säger mer än att det är alvarliga saker de pratar om, men jag kan inte sluta skratta. Skratt är universalt!!! :D Titta på HELA!!!! :D

Skratt

 
Försök att hålla er från skratt! Det kunde inte jag! haha :) ÄLSKAR när skratt smittar! :D

Bästa torsdagsupplägget

 
Bra upplägg på en torsdag! :) Kommer nog bli standard! Jobba till 17.00, hem och käka, plocka undan alla jävla kläder som ligger utspridda i lägenheten!!! (Ta hand om tvätten som låg kvar i påsarna sen söndags. Har jag förhoppningsvis inte varje vecka ;)) Städa, damma, diska, damsuga och fixa fint i lägenheten. Moppa golvet på vägen ut genom dörren, ta med soporna ut och åka till Friskis för fyspasset kl 20.00. Umgås lite med Emma och svettas järnet på ett grymt bra cirkelfyspass med bröderna! Hem, rengöra badrummet och duscha. Diska upp det sista, laga till en god mellis med varma äpplen och kvarg. Mysa ner mig en sista stund i soffan, äta lite och njuta av lugnet innan det är dags för sängen :) Med det här menar jag inte att jag gjort mycket på nå vis, bara mest det jag ska faktiskt, och det tycker jag räcker :) Bästa av allt och det är fint till imorn när jag tar helg.
 
Torsdagsstädningar har jag börjat med lite mer på riktigt nu på senare tid och det är verkligen något jag ska försöka prioritera. Och om jag tränar passet kl 20 så hinner jag städa undan innan, asbra! Tycker egentligen att passet ligger lite för sent, men om jag lägger upp det så här så blir det toppen! Gäller bara att inte hamna i soffan efter jobbet, vilket jag iofs inte brukar ha nåt problem med :) Sååå skönt att ha fint när man kommer hem på fredagar!

Kvarg med varma äpplen

 
Det här är så gott mellis på dagen eller efter träning. Nyttigt och bra! i kvargen har jag haft i vanilj (notera bara vanlig vanilj och inte vaniljsocker) Stekta äpplen (rostade) med kanel. Så gott med varma äpplen, blir sött och gott till kvargen! Mums! :)

All alone




Alldeles alldeles ensamen var jag idag sista tiden på ovanvåningen på gymmet. Inte en endaste som sällskap. Var va alla människor??! Hemma i soffan kanske. Haha, eller så var det jag som var seg på att ta mig dit :P Jag va så jäkla hungrig så jag var tvungen att äta först efter jobbet innan jag tog mig dit. Så var nog kanske jag som var sen ;)
  
Förresten så åkte jag in på Skultunavägen idag och kom på sen att dit skulle jag ju inte alls. Jag skulle till gymmet. Och ni som vet att jag bor på Bangatan, vet ju att det inte alls är på vägen till Rocklunda haha :P Virrpanna idag.

Jag finns



En liten bild från jobbet i morse. För att ni ska se att jag lever. Okej, nej, det är nog mest för att JAG ska se att jag lever kanske:P Det är mycket nu med allt. Saker rullar på men lite trögare än vanligt. Saker händer som man inte kan göra något åt. Känslor som finns som man inte heller kan göra något åt. Tankarna gåt mycket åt jobbsiuationen också. Jag kommer förlora Motala. Och hur det än är så är man ju lite orolig för om man ska förlora jobbet när de skär ner. Man har ingen aning om hur många som ryker, plockar de tex tio så är jag på gränsen.... Ändå är jag inte så orolig och hoppas på det bästa. Fick reda på en jätterolig grej idag dessutom som gör mig GLAD! :) Kommer bli toppen!!! Precis vad jag hoppats och trott på länge. Nu ska jag bara få stanna också, men klart jag får! ;-)
 

Vart jag än går

 
Myser lite... Började dagen med att ringa tryckeriet och säga att jag kanske har lagt upp tidninen fel... på fel datum. Då sa han att det såg ut som att det var rätt. "Okej, ja det kan lika gärna vara så att jag faktiskt gjorde rätt" Förvirrad tjej, hahaha.

Trötter



Hehe slänger upp en bild på en trött kille. Han sprang iofs 2,5k mer än mig. Jag dog lite smått av att lugnorna inte var så glada på mig att jag sprang ;) Blev bara femman för mig idag för att testa hur det skulle gå. Runt kom jag med ett par hostatacker på mitten. Tänk att man inte vänjer sig någon gång med alla backarna som är där... Tack Nicke för att du står ut med min takt! Jag ska bli bättre, jag ska bli bättre! Puss på dig! :*

Bilen min lilla plutt

Mitt lilla blåbär är skadad och sjuk. Fyra lampor skriker att den har ont. Den behöver till sjukhus och plåstras om lite. Kostnad ca 5000. Vad gör man inte för det man håller kärt.

En rättelse

Här kommer en rättelse från Blodomloppet. Tiden för mig blev 55.28! De har nu nämligen mätt banan igen och den VAR lite för lång. Antar att de har fått klagomål på att sträckan verkade längre så de mätte om och då var den det. Så jag räknade om sträckan med samma snittid som tidigare men med kortare sträcka och fick en mer rätt tid. Mer rätt också mot vad det kändes. Jag hade mycket kraft i hela loppet ändå så jag blev ländå lite besviken att tiden inte visade det, men nu visade den ändå liiite bättre :) Tror att det är snabbaste jag sprungit milen på. Ni kanske inte tycker att det är så bra. Och det kanske det inte är, men jag tycker att det är okej :) Här bjuder jag även på målgången trots att jag knappt syns. Nu förstår ni kanske också varför jag fick GÅ in i mål :( Förra året sprang jag på 58.02 så det är ju lite bättre iaf, dessutom var jag mycket tröttare då :)

Gratäng

 
Idag eftersom jag inte torde träna riktigt så lagade jag mat istället. haha, ja alltså jag lagar ju annars också förstås, men nu blev det inte lika stressigt. Det blev lins och pastagratäng med massa gottit! Pasta, linser, brockoli, morötter, tomater, paprika, zuchini, keso, fetaost, lite salami och kryddat med salt, peppar och Tabasco.
 
 
Riktigt gott blev det! :D Bara skära allt och ha i en form tllsammans med lite kokt pasta och grädda på typ 150 grader i 45min. Såhär i efterhand hade jag dock kanske struntat i pastan och bara ha grönsakerna, det hade räckt :) Gillar sån här mat, det landar lätt i magen till skillnad från potatis och sås... Man kan ha i vad som helst egentligen. Och gratänger är ju bäst, för att man kan skära och slänga i ugnen. Det är nästan som att slippa laga mat. Och det blir nästan aldrig fel. Och så blir det så man får ett par matlådor också :) Och å känns det helt okej nyttighetsmässigt. Fetan hade man inte behövt. Salamin är så himla lite på så stor gratäng så det känns också okej;) Och pyllelite ost på toppen måste man ju ha ;) ASGOTT blev det!!! :D
 

Film

 
Idag kikade jag på den här, What to expect when you're expecting. Man trodde att det skulle vara en komedi rakt igenom men jag måste ändå säga att den var lite fin. Eller så här, jag och Elina fick glansiga ögon fler än en gång under filmen. Jag kanske tio... Sen när jag kom hem så gick Marley and me på tv.. så då blev jag också lite tårögd. Jag blir alltid så känslig när jag är lite bakis och det är söndag. Då blir jag ju lite .smått känslosam av allt! På tal om det så skulle jag nog behöva gråta. Gråta massor, och bara känna...

Söndag



Jag ska erkänna. Vissa dagar lite tyngre. Söndag. Seg dag. Trött dag. Bakidag. Ångestdag. Jag ska försöka tvätta klart. Ta en skön promme och sen omge mig med en eller ett par hjärtan och få lite kärlek. Oftast är det ganska skönt att vara singel, men ibland saknar man någon. Vissa söndagar kan jag känna den saknaden. Idag är en sån dag. Ja, jag sa de orden, jag saknar. Ibland får man faktiskt sakna nåt man inte har. Vakna upp med någon vid sin sida. Mysa ner sig i soffan. Skratta med. Kramas med. Som tur är så vet jag att när jag vaknar imorn så har jobbiga känslan gått över.

Helg igen



Lite partaj igår igen. Förfest hos C&E sen blev det ett besök på Hatten. Kul kväll! :) Hade lite jobbigt att prata bara, och det blev ju inte bättre ju längre kvällen gick. Hade ändå en lite jobbig känsla hela kvällen, vissa kvällar är det bara så, var inte riktigt mig själv, kunde inte riktigt släppa loss. Och idag känns det lite tungt om jag ska vara ärlig. Tvätttid har jag nu också och när jag kom ner så var ena tvättmaskinen trasig :( Så det kommer ta dubbelt så lång tid att tvätta :( Så jag kommer behöva välja bort en eller två maskiner. Inte vad jag tänkt :(

Skön pw med myskänsla




Blev en skön 2h lång pw. Mot Rönnby, genom Biskopsängen, ner genom stan förbi Ica Ettan och hem. 13km. Kan man inte springa så får man gå. Haha jag är en sån där konstig människa som går och ler för mig själv när jag är ute och går eller springer ibland. När jag är ute och känner att livet är bra härligt så kan ler jag och bar myser i tillvaron. Idag var det så. Jag kände den sköna luften och lite löv som börjat falla från träden. Det tycks vara lite grått och trist, men jag tycker att det är så mysigt på nåt vis! Det är bra härligt!!! :)

Fångst hittills


Här är min fångst än så länge i år. Ett till för Lidingö15 ska till i samlingen för i år också. Lite kul att det är olika grejer tycker jag! :) Simma, cykla, stafettspringa, vanligt springa!

Konstig lördag

Va konstigt det är när saker inte är riktigt som det brukar vara. Lördagmornar brukra jag nästan alltid dra iväg och träna för att komma igång och det är så himla skönt! Men idag vågar jag inte. Känner mig inte alls hängig eller så men halsen är inte bra alltså, riktigt rosslig, så jag ska hålla mig borta från träningen och anstränga lungorna iallafall någon dag till. På måndag hoppas jag vara på banan igen. Förstår inte, har aldrig åkt på så mycket småförkylningar som de senaste typ två åren... Innan dess så var jag typ förkyld eller sjuk max en gång om året. Svårt att hålla sig borta från träning tycker jag när man inte känner sig direkt sjuk förutom lite täppt i näsan och hostig. Tror jag ska ta mig ut på en lite längre pw nu så man kommer igång lite iallafall. Eller kanske dra ut i skogen och plocka svamp :) Eller kanske både och :)

RSS 2.0