Sköönt

Idag har jag bara två saker att säga. Abmat = träningsvärk. Tabata MB push ups = träningsvärk!
 
God natt!

Tabataaaa

 
Slår ett slag för Tabata! Har nämnt det förut men jag tycker och tror verkligen på tabata som träningsmetod! Det är lätt utan att man behöver räkna något alls. Och det går så pass fort att man inte bara hinner ta ett par andetag innan det är dags igen. 8x(20/10) 8 gånger av 20sek träna+10sek vila. Det är applicerbart på nästan allt! Styrka, löpning mm. I söndags när jag körde mage så använde jag mig av en tabata-app. Asbra, jag har ju ändå musik i öronen, och att någon då räknar åt mig och säger åt mig när det är paus och när jag ska köra är ju hur enkelt och skönt som helst! :)
 
Jag fick aldrig plats på HIT-passet idag på Friskis (köplats 2...snöpligt) så vilken tur att man kan åka till ett annat ställe och träna då när planerna springer! Positivt med två medlemsskap! :D Så idag var jag på Tabatapasset på Factor. Vi körde Burpees, sit ups på abmat, armhävningar på medicinboll samt boxopp. 8x(20/10) Satan va det sög i armarna på armhävningarna redan efter tredje setet, finns risk för träningsvärk i armarna imorn:P De andra tycker jag gick ganska bra. Mage är ju sjukt jobbigt också för där är jag så svag. Dock hade jag önskat mig kanske 6st övningar istället för 4. Eller så var jag helt enkelt pigg idag! :)
 
På torsdag blir det lek och bus med Emmahjärtat! Och ev Ulle och Maria! Om nån mer är sugen så hör av er! Vi tänkte köra tabataövningar i monstret och på sidan om. På Rockis vid fyratiden =)

Dilemmat med träningskort

Kikade lite på mina träningskostnader nu när mitt Friskiskort går ut om drygt en vecka och spanar på vad som är bäst för mig och ekonomin för hur som helst är det fan dyrt att träna! Tanken är att jag ska kommer cykla och springa mycket i vår/sommar inför klassikern och tänkte därför att jag då inte kommer att utnyttja ett nytt Allkort eftersom jag bara kanske är där nån gång i veckan. Som det är nu är jag ju även fast Factormedlem där jag har minimedlemskap som betyder att jag får träna två ggr/vecka. Jag benar upp de olika delarna för att se vad som är bäst och kanske även kan hjälpa någon mer som funderar =)
 
FRISKIS
Har funderat på att kanske ha uppehåll på Allkortet nu under vår/sommar för att hinna med löp och cyklingen. Men spinning vill jag gärna kunna köra helst fram till vätternrundan, och främst till de har fått bort allt grus ute och sen även när det regnar och man vill inte gärna träna ute. Så kanske ett 3 mån spinnkort? Men då kan jag BARA spinna, inget mer. Eller 10-klippkort för att täcka upp det och då kunna göra NÅT mer om jag skulle vilja på ett HIT-pass eller CGX. Det här kom jag fram till...
 
Spinnkort 3 månader = 46 kr/vecka.
Klippkort = 45 kr/ gång
 
SÅ OM jag alltså BARA skulle spinna/träna EN gång i veckan så spelar det ingen roll vad jag gör. (Anledningen till att jag jämförde bara med 3månades och inte årskort spinning, är för att jag kommer ju vilja göra nåt mer i höst än spinna) Om jag vill kunna spinna 2ggr/veckan så blir det hälften så dyrt med spinnkort än klippkort. Vill jag spinna och göra nåt annat så det sammanlagt blir två ggr i veckan så kostar det 90kr på en vecka. Sååå, alltså OM JAG INTE vill göra nåt annat än spinna och inte fler en en gång/vecka så ska jag ta spinnkort. Vill jag egentligen träna NÅT mer än det och mer än en gång i veckan så är jag körd hur som helst typ. Då ska jag bara hålla mig till EN gång för att hålla kostnaden nere. Jag måste nästan blanda in allkort i leken.
 
Allkort år = 48kr/vecka.
 
Även om jag bara skulle träna en gång i veckan så är det samma kostnad som om jag skulle köpa spinn tre månader eller 10-Klippkort. Vill jag träna fler än en gång och då oavsett VAD jag tränar så blir det billigare att ta Allkort, plus att jag då inte är begränsad alls. Bara gå in och köra lite mage på gymmet eller vad som helst. Frågan jag måste ställa mig är alltså om jag kommer träna EN gång i veckan eller MER på Friskis?
 
FACTOR
En gång i veckan = 92kr/gång (engångsbiljetter) = 397 kr/månaden
1,5 ggr i veckan = 78kr/gång (engångsbiljetter snitta på 1,5 ggr/vecka) 505kr/månaden
2ggr i veckan =70kr/gång (engångsbiljet) 613 kr/månaden
2ggr i veckan = 55kr/gång. (minimedlem) 480kr/månaden
3ggr i veckan = 64kr/gång (enångsbiljett) 830kr/månaden
3 eller fler i veckan = (fullmedlem) 680kr/månaden
 
Det räcker med att gå totalt två gånger mer på en månad utöver 1gg/vecka så förlorar man redan på att köpa singelbiljetter. Vill man träna mer än 1 gång i veckan så tjänar man alltså på att ta minimedlemsskap, fast per månad än att ta engångsbiljetter. Håller man sig på bara 1 gång/vecka så klarar man sig och det är ett bra val! De som jag strykit är helt enkelt kassa val :P Frågan jag måste ställa mig här med är alltså om jag kommer träna EN gång eller MER? Tre eller mer känns inte aktuellt. Då har jag hellre Allkort Frikis + 2ggr/veckan Factor för samma pris som det blir att ha endast Factor fullmedlem.
 
SLUTSATS
Ja, som ni ser så slutar båda med att jag egentligen måste fundera på hur många GÅNGER jag kommer träna i veckan. Gränsen verkar gå redan vid 1 gång på de båda. Och så måste jag fundera på om jag vill vara på ETT ställe eller på BÅDA. Ett enkelt val skulle ju vara att bara ha friskiskort, så skulle jag sänka kostnaden rätt rejält. Det visste jag iofs innan att Factor är en väldans kostnad. Frågan är om det är värt det? Om jag bara skulle tänka träningsmässigt så skulle jag säga nej, men eftersom det precis som Friskis är en social del för mig så är det mer det och det roliga med Factor som jag behöver fundera på om det är värt. Det är lätt att avgöra i de enskilda fallen var för sig vilket av de jag skulle ta. Då skulle jag ta Allkort utan tvekan på Friskis. Och mini på Factor. Men när jag ska avgöra de båda i kombination med varandra så blir det mycket svårare.
 
Jag tränar ca 5-6 dagar i veckan (försöker hålla mig till 5). Ska man vara krass så skulle jag minst behöva löpträna två gånger och cykla två gånger i veckan. Då är det bara två dagar kvar om jag inte ska köra lite kombi/dubbelpass. Factor kan man ju alltid kombinera med löpning eftersom det är så kort pass. Hellre det och ha kvar vilodagar för kroppen (annars kan man sluta träna helt om kroppen inte får bygga upp sig). Jag kan dock tänka mig, om jag är ärlig mot mig själv, att det kommer bli bara löpning ELLER cykling ute, kanske tot tre ggr/veckan. Då har jag två-tre pass kvar. Jag vill ju som sagt helst fylla upp cyklingen med spinning nu och då behövs friskis. Jag vill ha ett eller två Factorpass kvar i veckan. Desstuom måste jag simma helst en gång i veckan. Det är för FÅ dagar i veckan kan man ju lätt konstatera!!!! :( Egentligen skulle jag behöva plocka bort Friskis helt. Få styrkan genom Factor och tvingas vara ute i de övriga och hinna simma. MEN då kan jag inte vara inomhus och varken spinna eller göra nåt annat. GAH, hur svårt ska det vara.
 
Nuvarande kostnad. Fatta jag lägger 700kr/månaden på träningsmedlemskap som det är nu. Det är 8500kr/år. Crazy, och det är BARA medlemsskap. Sen utöver det är det golfmedlemskap, träningskläder, utrustning, anmälan till alla lopp mm mm.....
 
Jag blir inte klokare av det här mer än jag VET vilket kort jag ska ha OM jag ska ha ett :) Alltid nåt. Kanske blir det ändå ett nytt Allkort på Friskis och sen får jag väl vara på Factor så länge jag känner att plånboken klarar det. Priset är 700kr/ månad för den träningen jag vill ha. Och som det är nu så kan jag rinte riktigt se någon annan bra lösning. Hahaha, vilket långt värdelöst inlägg inlägg det blev som egentligen inte slutar i en klockren slutsats. Men kanske hjälper jag någon att sortera tankarna iallafall :P

Helgutvärdering ;-)

Helgens PLUS, våfflor i stugan. Jag fick dessutom bilen tvättad och all min tvätt tvättad :)
 
Helgens MINUS, parkeringsböter...
 
 

Sommartabata tillsammans? :)

 
Hörrni, jag har tänkt lite och har en idé! Jag tänkte att vi som vill kunde träffas en gång i veckan, kanske lördag eller söndagförmiddagar på fotbollsplanen vid mig (bangatan) och träna utomhus tillsammans! :D Upplägget som jag tänkte mig är riktiga Tabata-intervaller. 4-5 övningar. 8 reps på varje. 10 min uppvärming, nevarvning/stretch tillsammans. Totalt ca 40 min träning. Jag har ett 30 tal övningar som man kan använda sig av och kan lägga upp ett program för varje gång! Vad säger ni om det? :)
 
Skulle det här kunna vara en rolig idé? Jag skulle kunna tänka mig att dra ihop något och köra någon kväll i veckan också om någon är sugen! Jag tror att det här skulle vara en jätterolig idé som skulle passa alla som vill vara med och röra på sig lite! :D Min tanke är att starta ganska så snart! Vem är intresserad?
 
I sommar skulle man tom kunna träffas på ex framnäs så kan de som vill kan bada efteråt. Kanske samla ihop till lite brunsch också. Jaaa, nytta med nöje! :D

Me at work

 
Här kommer ett par bilder från gårdagen. Tänkte att ni skulle få ett par bilder på det. Inte så ofta jag lägger upp bild på mig i glasögon, men ja, jag ser alltså lite kasst. Jag har alltid glasögon på jobbet eftersom jag är en kontorsråtta och skulle få skallebank och svidande ögon varje dag om jag inte använde dem. Jag trivs i dem men det är inte så ofta jag har glasögon på mig utöver jobbet. Kanske mest för att jag lämnar dem där varje dag. Japp, så är det alltså, glasögonorm är jag på jobbet! Och ibland hemma också, kanske om jag är bakis, då brukar de åka på, då tycker jag att jag ser ännu sämre :P

Tio år

 
Igår kväll hade jag och Sara fredagsmys. Kantarelltoast, godis och film :) Choklad till mig och slem till Sara ;-) Vi såg på filmen "10 years" Mysig romantisk komedi. Perfekt fredagsfilm!
 
 
Plus att Channing Tatum var med i filmen gjorde ingenting. Mums. Fanns ett par till att vila ögonen på. Sen var bruttan i filmen inte så osnygg hon heller faktiskt. Heta grabbar, fina tjejer, lite romantik och det räcker för mig :)

Grymt!

 
 
 
 

Positiv energi

 
Bra pass på Factor idag! :) Clean and jerk, burpees och hoppa hopprep. Men jag blev inte så toktrött ändå. Mycket bättre fokus än förra veckan, känns jävligt skönt.
 
Inte så lätt att försöka hoppa hopprep dubbelhopp för om man missar så har man så himla mycket fart så det blir rejält piskrapp på armen eller benet! Sköööönt haha nä. Ni som följer mig på instagram såg min arm haha, det var när jag skulle testa dubbelhopp med det lite bredare hopprepet, lite mer likt det man är van vid. Fick ett par rapp av det tunna också, men det gick rät bra. Det är dessutom lite kul när man för en gångs skull inte är sämst på nåt. Att hoppa 90 hopp varje gång gick ganska lätt och snabbt för mig, medan man såg vissa hade det lite svårare, främst grabbar. Roligt pass idag. Hade kunnat köra ett till efteråt, men jag var så sjukt hungrig så det var bara hemfärd som gällde :)
 
Efter en lite smådryg vecka är det skönt med fredag imorn! :)

Jaaa =)

Hehe, tjejen som inte riktigt hänger med, men idag fick jag höra att det är påsk nästa vecka! :D Yey! 4 dagars jobb både nästa vecka och veckan efter. Skittidningar då innan, men jag är glad! Lyx med långhelg jue! :D

Älskade HIT

Idag blev det HIT! Som jag älskar ett bra HIT-pass. Sånt där som man håller på att kräkas efter halva och fortsätter sen in i kaklet. Och sen fortsätter lite till med bonusövningen!!! :D Man överlever och är nöjd med sig själv. Mina ben har precis repat sig lite sen i lördags och thrusters då och nu är de lite smått döda igen. Enkla övningar med mycket ös, hög puls! Johan är grym! Så himla skönt att lite pannben är tillbaka och tränigsglädjen och lite styrka kom med den :D
 
Dagens pass. 4x4 min maxa.
Zon 1: 8 Frivändningar, 16 MT-climbers, 8 HR push ups
Zon 2: 8 Sumomarklyft med uppdrag, burpeesförflyttning, 8 explosiva situps
Zon 3: 8 Marklyft, 8 hängade rodd, 8 push press. (baaaaara armar)
Zon 4: 8 thrusters, boxhopp förflyttning, squats m sandsäck (baaaaara ben)
(ber om ursäkt om det ev inte är helt korrekt namn på övningarna)
 
Bonus 4,5 min
4 burpees, rush, 5 armhävningar alternativt 5 boxhopp. (jag gjorde situps)
 

NUUUUU Onepiece och tjejtv!!! :)

Helgen

 
Skön helg! :) Lördagen började jag med ett partnerworkoutpass på factor, så idag har jag haft rätt ont i låren kan jag säga, blev en hel del Thrustlers sammanlagt :P Sedan tog jag mig ut till stugan tillsammans med mamsen för lite mys i solen. Hur skönt som helst!!! Hem och städa lite för lite tjejmys med vänner. Hemmagjord (nja fuskdeg men ändå) pizza, Såg Bachelorette, och snackade en massa skit! I fredags var jag och två vänner och shoppade tv-apparater :) Så nu är min lite större än tidigare, så det blev ju väldigt bra att vi var hemma hos mig och kikade film :D Perfekt lördag!
 
Idag har jag varit och shoppat två par skor, ett par löpardojjor och ett par crossfitskor! Testkörde crossfitskorna idag på det inställda HIT-passet som blev Tabataintervaller istället! Körde ur benen lite extra på det nya Spinn 2013passet därefter. Nu blir det soffan och kanske nån film. Tänkte börja kika Falkfilmerna från start. Hmm, eller om jag ska kika en lättare film som "Du gör mig galen".
 
Ta hand om er där ute! :*

Det lider mot helg


Fredag idag, strålande väder och Herr Uggla är med såklart! Dessutom älskar jag verkligen min skinnväst! Den är snygg och sen värmer den jätteskönt om ryggen. Asbra för en fryslort som mig! :P Ser fram emot lunch på Å (som nästintill blivit standard på fredagar) med trevligt sällskap. Anledningen till detta är att de bjuder på KLADDKAKA varje fredag som är sjukt GOD!!!! Planerna för helgen är ganska små vilket är väldigt skönt efter alla lopp mm innan. Jag kanske har blivit en mer rofylld person haha, inte lika rastlös utan kan tycka att det är ganska så skönt med spontana helger där inget är uppbokat och det kanske finns lite tid för att ta det lugnt. Efter jobbet ska jag som sagt SHOPPA iallafall, det är min plan! :D Önskar er alla en skön och härlig fredag och helg! =) Puss på nosen!

Swim swim

 
Blev lite simning idag! Försökte crawla men det blev lite bröstsim också. Jag kom dit lite sent så jag han simma bara 55 min, men det är ganska lagom. Flåset för simning är verkligen helt annorlunda mot annan träning tycker jag. Bara ligga i och simma bröstsim och träna crawl och se om det går framåt. Känns inte jätteviktigt del i klassikern, igenom kommer man och jag har inga tidsmål/krav där alls. Lite rogivande att simma också faktiskt.
 
 
Pigg då, lite tröttare nu ;-) Kom 1500m. Men då var det mycket av det då det inte gick så fort eftersom jag övar på att crawla. Dock går det mycket snabbare att crawla än bröstsim, det visste jag redan. Men idag klockade jag och det skiljer 10s på en längd (25m). Det blir en del om jag väl får till det att jag orkar längre och får ordning på andningen! Och dessutom blir bättre på crawl :) Och fasiken va simglasögonen sitter åt, ser ju ut som en koala när jag är klar, därav den lite ledsna sista bilden ;)
 
Nu ser jag fram emot sängen. Imorn ska jag nog shoppa lite, har förberett mig med att sälja lite fonder! :) Liten ska bli stor! :D

Uppbrott

Jag har precis hört två par som brytit upp efter längre förhållanden. Båda två HELT otippat skulle jag säga. Är det våren som är på ingång som gör att folk känner efter och vill vara fria? Eller är det vår/min ålder som gör att det är fler nu. Svårt att säga. Passar man inte ihop så tycker jag att det är helt rätt! Ålder spelar ingen roll, tid att hitta ny finns alltid. Det är mest det att man blir så förvånad när det verkar som de som har det som mest perfekt uppenbarligen inte alls har det så. Tänk va lite som syns på ytan egentligen.... Jag tycker att det är skönt också att folk vågar gå isär fastän de har varit tillsamman länge. Många är nog väldigt rädda för vad som ska hända då. Det var jag, och jag överlevde och har haft mina bästa år som singel. Sedan finns det också de som bryter upp för lätt tycker jag. Där ingen orkar ta tag i saken, det är såklart en annan sida, inte heller rätt! Man ska vilja LEVA tillsammans i vått och tort och vilja hitta på saker ihop. Det som man tycker är ROLIGAST i livet, ska man vilja dela med sin partner tycker jag. Man ska trivas i varandras sällskap och HA KUL TILLSAMMANS! Det är nog det absolut viktigaste.
 
Jag kan ju inte hymla med att jag faktikst tycker att det kan vara lite positivt att bra människor också har hamnat lite i fel förhållanden, för det ger mig som jag sagt tidigare hopp om min egen tillvaro (ego jag vet). Det är så lätt att tro att de som är singar är något fel på. Typ, varför ingen vill ha dem? Och att det går upp och ner även för de "bästa". Såklart tror jag inte att det behöver vara något fel på en person bara för att den varit singel länge för då skulle det ju vara något fel på mig och det är det inte =) Det ska bara kännas rätt, och det har det inte gjort hittills, det handlar inte om att "ingen vill ha mig" och så är det nog för de flesta. Att höra när folk som har "perfekta förhållanden" bryter upp är sorgligt och man blir bara jätteförvånad. Samtidigt, vetskapen om att det kommer ut även BRA karlar på marknaden, de som man tror ALLA SÅNA är upptagna och kommer alltid vara, känns ju rätt bra för mig :) Men när jag får en sån på kroken så kommer jag hålla fast honom ;-)

Gymkort

Hmm, Sara och jag har samma problem. Gymkort. Mitt gymkort går ut om redan om tre veckor, det går så fort!!! :( What to doo? Planen var ju att köra endast Factor under sommaren eftersom jag kommer ju behöva löpträna och cykla mycket ändå. Men frågan är ju om de hinner få bort allt grus och att det hinner bli varmt till om tre veckor :P Tveksamt. Hmm.. Svårt. Jag skulle vilja ha en månad till! Kanske skulle man ta 10-klippkort? Eller kanske 3 mån spinning? (så kan man spinna om det regnar) + 3 mån träna ute, så man kan hänga på på svettislöpningen. Eller ska man skita i att det blir sommar och dra till med ett helårs allkort igen? Plånboken gillar ju inte riktigt både 100% friskis och factor...

Factor gym

 
Idag var jag tillbaka på Factor efter några veckor (säkert fyra). Skidorna har ju tagit sin lilla tid nu ett tag, både träna inför, ladda/vila inför och efter för att låta kroppen återhämta sig. Idag bjöd Factor på styrka 5+5+3+3+3 av Clean and jerk. 7 min av (6 Clean + 6 push jerk + 16 squat jumps). Därefter 3 min av (5 CJ + 5 burpees). Fasiken vad jag har blivit svagare av uppehållet, känns inte alls som att jag orkar lika mycket. Det gör mig lite ledsen. Men antar att det är bara att kämpa på så kommer man upp i styrka igen!
 
 
Efter passet tog jag på mig löparkläder och joggade ett varv runt cityringen för att få lite kondotion och kanske springa bort problemet i benet innan jag åkte hem. Börjat tröttna liiiite på att ha myror och lite känslobortfall i vänster ben, främst foten. Måste ju vara någon nerv som ligger i kläm, jag tänkte att lite jogg kanske skulle lösa upp benet, verkar inte så nu men hoppas på det. Imorn har jag haft det en vecka, börjar nästan bli lite orolig. Det gjorde att jag tappade massor av koncentration på Faktorpasset då det blev lite värre av övningarna där. Med vikt på stången gör att benmusklerna späns och jag fick nästan myror i hela benet... Skumt. Hur som helst, mina skidkäder är iallafall guld att springa i nu när det är lite kallare ute. Bara sätta underställ under och inget mer så blir det bra! Byxorna kommer jag kunna köra tills jag byter till tunna helt. Grymt! :)
 

Pausplanka

 
Tänkte jag skulle försöka stärka upp bålen, så varför inte använda pausgympan på jobbet till det! Klockan 14.00 när de andra drar i gummibandet kommer jag att göra PLANKAN. Hatar plankan, men den är ju bra så jag kör på den. Börjar med tre set. 45sek-1min på varje så ökar vi därifrån. De sägs ju att den vardagliga motionen är viktigast.

Semesterlista

Asså, det här med semesterlistorna. De ger mig ångest varje år även om det känns lättare och lättare. Jag vill ta semester spontant när jag vill, inte bestämma ett halvår innan vad jag ska göra. Rädslan för att bli helt ensam och ingen att leka med. Rädslan för bara regn och ingen att leka med. Rädslan för Sol och fint väder, men ingen att åka och bada med. Rädslan för asbra golfväder, men ingen att spela golf med. Jag är ingen ensam människa, jag har massor av vänner, det är inte det. Jag känner mig annars nästan aldrig ensam. Kan vara nån enstaka dag någon gång när man verkligen vill göra något och ingen annan kan. Men just sommarhalvåret då alla är så upptagna på alla egna håll, eller inte har semester, eller inte får semester. Allt ska vara så hajpat och superkul hela tiden. Och folk med sambos åker på alla möjliga resor. Ja, jag erkänner, DÅ känner jag mig ensam. Första året jag hade semester här (fyra år sen) så tog jag tre veckor på sommaren, varav jag typ grät mig igenom första veckan, för jag kände mig så sjukt ensam och jag VILLE INTE ha semester alls. Sen renoverade jag en vecka hemma. Året efter renoverade jag också. Visste inte vad jag skulle göra med mig själv. Tragiskt, nä. Men jag tror ändå att det är många som känner så, bara det att ingen törs erkänna det. Eller så är jag själv med att känna så, ja då får ni väl se mig som en tragisk stackare om ni vill det. Jag vill bara inte bli ensam... vem vill det.  Sommarsemester, det är inte positivt för mig, passar inte in i mitt liv just nu, speciellt inte bestämt ett halvår innan, jag vill spontanbestämma och kunna haka på när det händer något kul. Tur att det känns lättare och lättare för varje år iallafall men ångesten finns där och spökar lite fortfarande.

Gymhäng - mest häng

 
Igår hängde jag och Emma lite på gymmet efter ett tema tabatha-pass. Shit vad kroppen inte är med just nu. Har inte tränat sedan över två veckor om man bortser från Halvvasan och Vasaloppet. Det va jobbigt. Gick upp och stretchade lite och använde massagerullarna, tänkte att det kanske skulle göra att myrorna i foten skulle släppa men nej, de finns fortfarande kvar även nu på morgonen :( Träningsvärk i skinkorna idag.
 
 
Testade ringarna lite också och se om man har samma spänst som när man var liten....Det hade man INTE, men upp kom jag iallafall. Vi testade att göra to to bar också, men det gick sådär för oss båda :P
 
Idag var tanken Factor, men så lägger de upp ett skitpass. Squat clean, tuck jumps och mountain climbers.... Och jag har ont i sätesmuskeln.... hmm, ska fundera lite till. Kommer ju knappt kunna göra dem. Och MOUNTAIN CLIMBERS..... VARFÖR älskar alla att göra dem???!!! Det suger. Hatar dem. Kanske för att jag är kass på dem, antagligen. Orkar inte och tycker inte att det är ett dugg kul! De är alltid de som inte gör dem själva utan bara måste komma på övningen som tycker om MT.climbers... Fan nu måste jag tänka om träningsdagen ju!

tihi

 

Asså fy

 
Hatar att lägga upp fula bilder men här kommer en. AW igår och jag skulle försöka fixa till håret lite igår morse så jag kunde ha det utsläppt. Det GÅR typ inte med nåt längre, inte fint. MÅSTE ringa frissören!!!!!

Kanske finns det hopp ;-)

Måste bara säga, igår fick jag en känsla av att det kanske ibland blir riktigt fina killar som blir singlar lite då och då. Kanske finns det hopp ändå att det finns några kvar där ute :)

Knäppa ben

Helt sjukt, men jag har knappt haft träningsvärk alls sen Vasaloppet i söndags :D Trodde att jag inte skulle kunna röra på mig, men jag har bara haft pyttelite träningsvärk i triceps, det är allt :) Måste vara det att man höll på länge men inte så hårt. Var på benmassage i onsdags, tog det istället för ryggen för att reverna i baksida lår har börjat "spela" så fort jag går uppför i tex trappor. Enligt massören så var jag sjukt stel i lår och vader. Musklerna har inte kunnat slappna av. I torsdags var jag andra gången hos kiropraktorn för att kika på knät och resten. Han säger också att lårmuskeln och sätesmuskeln är på tok för stela. Jag har fått i läxa att stretcha rumpan 3 minuter på varje sida, morgon och kväll i sex veckor. Vilken ÖKEN, sjukt tråkigt.
 
Nu har jag problemet att jag har haft myror i vänster fot i två dagar nu, så frågan är om det är nerverna i benet som ligger så pass i kläm att det stryper blodtilförsen lite. Har tagit det lugnt med träning denna vecka för att låta kroppen vila lite extra. Var och simmade i torsdags, crawl. Nu ska jag lära mig på riktigt. Fokus ligger på tekniken istället för sträckan. Tror det är nöta nöta nöta som gäller för att få in flyt och andning. Ska försöka simma en gång i veckan. Men idag blir det tabatapass på friskis. Hoppas att det hjälper för cirkulation i benen och resten av kroppen! :) Nu kör vi igång igen. Etapp två och tre väntar... Cykling och simning!

Fullgjord Halvklassiker! :D


Halvvätterm, 150km cykling. Vansbro Halvsim 1,5km i öppet vatten. Lidingö15, 15km löpning. HalvVasan, 45km skidåkning.
 
För er som inte förstått det så har jag i och med Halvvasan fullgjort en Halvklassiker. Det är alltså är en halv Svensk Klassiker. (Ingen jäkla tjejvariant som vissa ibland tror när man säger halvklassiker ;-)) Jag ville inte göre en tjej för det kändes aldeles för lätt. Halva är precis över gränsen för distanserna man kanske normalt gör. Det har varit väldigt roligt att få prova på de olika delarna och jag måste säga att jag har olika minnen av alla. Cyklingen gick väldigt lätt de 10 första milen, ett par tunga men OTROLIGT skönt att komma i mål. Simningen gick så himla fort så där har jag inget alls att säga haha. Löpningen var just då inte min grej så det gick sjukt dåligt. Skidorna var helt klart ROLIGAST av dessa!!! Där var det glädje och nöjje för hela slanten. Vill göra igen skidorna igen! :D
 

Steg 1

 
Har iallafall gjort steg ett i att försöka bry mig om mig själv igen. Tog tag i lite hårfärgning igår. Syns inte så mycket eftersom det är den färg jag brukar ha, men inte färgat på ett tag bara. Lite mer lyster. Steg 2 blir lite nagellack, antagligen imorn. Sen blir steg 3 fanemej att få arslet till frissören!!! Steg 4 får bli att köpa nåt nytt fräsht klädesplagg. Sen kanske jag hittar tillbaka till mig själv nån stans igen.

Bilder Vasaloppet 3 Mars

 
När vi stod i startfältet gick solen upp, det var lite magiskt med så sjukt mycket folk och fint väder och massor av skidor och stavar. Starten gick och iväg åkte vi. Startade nästan längst bak i massan av 16.000 åkare...  Jag är en av knappt 2000 damer. När vi kom till backen... stod det still. En timme senare och vi var fortfarande inte uppe. Snackade lite med folk bredvid en och tassade sakta uppåt.
 
 
Framme i Evertsberg, halvvägs var jag pigg och kroppen kändes skön, förutom att jag var kissnödig så jag avvägde att gå ställa mig i kön, böta drygt fem minuter och åka resterade utan att kissa på mig. Kände att 4,5 mil var lite väl långt att hålla sig till... :P
 
Elina i Evertsberg

Här tror jag att jag är i Hökberg, fortfarande pigg! :) Och ja, man är sjukt ful i dessa glasögon, men det bjuder jag på. Dessutom är typ hälften av alla där lika fula eftersom det är asmånga som har just dessa. De sitter bra och det är ingen skönhetstävling :D
 
Elina ser också pigg ut vid Hökberg

Måååååål!!!! :D
 
Skönt att få av sig skidorna och dricka lite varm saft, nöjd! :)
 
Jag och Elina lite känslosamma i mål.
 
Sista biten till mål försökte jag att inte tänka på målgången, för då fick jag klump i halsen och problem att andas. Jag var inte trött i musklerna eller kroppen, men man är så slut energimässigt så man blir lätt känslosam. Det gjorde att så fort man tänkte på nåt som hade med målgången att göra så ville man bara gråta. Varje gång jag började tänka på det så fick jag tviga mig själv att lyssna på varje ord i musiken jag lyssnade på för att distrahera mig och kunna fortsätta andas normalt :P När jag väl kom i mål ville jag också gråta av lättnad och utmattning. Musklerna var som sagt fortfarande inte så jättetrötta, men sista biten vågade man ändå inte trycka på så mycket för att man va typ rädd att svimma av energiförlust i kroppen. Det är så konstig känsla, för jag va verkligen inte så himla trött trotts att man hållt på så länge, och jag tyckte inte att det var långt och jobbigt alls. Men ändå är det en så skönkänsla att komma i mål och allt bara sköljer över en. Jag lyckades ändå hålla mig hyffsat. Men när Elina kom i mål och gick mot mig och jag stäckte upp handen i skyn och sa "vi klarade det" Då kramade Elina om mig och började gråta, och då var det kört för mig också! Glädjetårar och tårar av energiförlust allt bara sköljer över en. Man får gråta en skvätt när man åkt skidor i över tio timmar utan att typ äta. Då är det okej att vara lite lycklig och låta tårarna komma av stolthet :)
 
Första delen av EN SVENSK KLASSIKER - CHECK!!! =)

Fotoredigering

 
Tänkte jag kunde visa detta. En vän bad mig kika lite på en bild och se om man kunde fixa till den lite. Hon undrade om man kunde göra något åt bakgrunden samt ett rinnande öga. Det som är gjort är bakgrunden, ögonen, lite ojämheter i hyn utan att ta bort det som gör att bäbisen ser nyfödd ut, lite dregel,ett par fläckar på tröjan och lite ljus och skärpa. Tog nån timme. Sånt här tycker jag är väldigt kul! Fixa, trixa och lite problemlösning :)

Hahahaha

 
Sjukt kul!!! Såg den här när jag lag låg i sängen igår och skulle sova... fan va jag skrattade!!! :D Det handlar inte om fotboll, så ni vet, det handlar om att ge feedback till spelarna genom elektrochocker ;-)
 

Fastnade tydligen på tv =)

 
Hihi, jag å Elina fastnase på tv i i kulisserna bakom en intervju i Mångsbodarna =) Jag åker förbi efter 6s med rosa mössa och rosa magväska och Elina kommer efter 12s med rosa jacka och vit mössa! Nu finns det även bildbevis på att vi faktikst åkte =)

JAG HAR ÅKT VASALOPPET!!!!! :D:D:D:D

 
Jag har åkt ett Vasalopp, fatta, lilla JAG HAR ÅKT ETT VAAAAASALOPP!!!! Jag är riktigt nöjd! Helt galet nöjd egentligen att jag sjukt nog har åkt 90km på skidor från Sälen till Mora!!!! Tiden blev 10.20.47. och det är jag som gör segergesten i målgången! Hade jag inte trott för två år sen att jag skulle göra nåt sådant! Kroppen mådde bra och det var kul att köra hela tiden :)
 
Tänk va kroppen och spyket kan egentligen! :D Fatta att ÅKA SKIDOR I ÖVER TIO FUCKING TIMMAR!!! :P Det är ju lite smått galet. (Jag vet hur mycket cykling jag har framför mig;)) Allt handlar om att inte tänka negativa tankar och jag tänkte inte en enda sån alls! :D Det är helt absurt när man hör runkeepern säga 8...9...9.30...10 timmmar i öronen på en. Det är jävligt lång tid kan man tycka!:P Men jag tyckte att det gick ganska så snabbt! Kilometrarna tickade hela tiden framåt. Man kanske är lite knäpp också ;-) När den visade 80 så kände jag "Fan tänk, jag har redan åkt en mil?!" :) Ingenting kändes tro det eller ej långt. Man kanske hade konstig uppfattning av sträckan haha, men det var inte psykiskt jobbit alls. Jag hade musik i öronen och krigade på :) Jag ska inte säga att det är lätt att åka ett Vasalopp. Men det är inte alls så jobbigt förutom att man inte får någon energi mot slutet. Kroppen i sig, muslerna, var inte alls så slutkörda som man kanske kan tro. Man blev lite som en maskin som bara matade på:)
 
Tiden är inte relevant, inte ur tävlingssynpunkt. Det sket jag i att jaga efter efter första backen, när man hade suttit fast då länge! Man kan inte åka ett vasalopp och tro att man ska kunna åka på en bra tid. Det är att åka skidor, men inte ett skidlopp. Det tog nästan två timmar att ta sig till första depån. Man gick på varandra i början och myrsteg upp för backen. Det går inte att ta igen. Och sen att det var helt GALET mycket folk runt en under resten av tiden också gör att det liksom inte går att "prestera" Men det var en rolig grej! Med det menar jag inte att det INTE var jobbigt detta, för det var det... energinivån på noll efter så lång tid. Haha spåren var verkligen skit och efter Evertsberg (halvvägs) fanns typ inga spår alls. Finns inga likheter med HalvVasan alls (som kändes då mer som ett skidlopp). Här är en tagen random beskrivning av loppet "Alla ska fram i spåren samtidigt och det var omöjligt att hålla en egen idealfart utan att hela tiden byta spår. Det var i stort sett bara sista milen som man kunde hitta luckor på 15 meter eller mer till framförvarande löpare. ”Spåren” var på flera mil näst intill obefintliga. Att åka i mjuk konstsnö alá sorbet är ingen höjdare. Tackar konungen, drottningen och högre makter för att jag inte låg längre bak i fältet där spåren måste ha varit betydligt sämre. I TV:n såg säkert loppet idealiskt ut med solsken och fina spår för eliten, men för oss vanliga dödliga var det näst intill katastrof. Många menade att detta var ett av de värsta loppet hittills. Där det var blötsnö gled det dåligt och där det var torr snö fanns det inga spår. På myrarna var det OK spår men sen …" Och jag startade bland de sista så ja... Inga spår och uppför sjunk man ner i 1dm socker för varje saxtag. Trots att jag åkte halva sträckan i tisdags så kände jag knappt igen mig för att det såg helt annorlunda ut... I TV ser man de bra bitarna :)
 
 
Det är en trött men stolt och glad tjej som sitter på jobbet idag. Mest sovtrött, än så länge känns inte kroppen så öm alls :)
 
Kroppen kändes väldigt PIGG under hela loppet egentligen. Ja klart den var lite trött mot slutet men inga egentliga krämpor. Bortsätt från snuva och hosta. Med mig under 7 mil hade jag ett jävla illamående bara, så jag ville bara kräkas. Det som höll mig ifrån det var att jag visste att jag skulle förlora all energi i kroppen om jag skulle göra det. Tror det var energidrycken som inte är så kompis med mig, så efter två depåer så slutade jag med det. Blåbärssoppa, vatten, buljong och ett par bullar var det jag tog mig runt på. En bar åt jag också iofs. Tanken var att jag skulle trycka en gel mot slutet för att orka, men så blev jag så rätt att kroppen skulle skrika rakt ut så jag vågade inte. Jag hade ju trots allt VILJA och ork i kroppen ändå :) Anledningen till att jag är trött nu är ju att energidroppet på ca 6000cal igår gör att det känns som att man har varit magsjuk och har ingenting i kroppen. Skakis och vill gärna sova. Plus att jag kom hem och gick och la mig halv ett också :P Nu försöker jag få tillbaka lite energi och hoppas att hostan som håller på att döda mig slutar. Men det gör inget att jag är trött, det gör inget att jag blir mer förkyld, för nu kan jag vila och låta kroppen återhämta sig, det är den värd efter 15 mil skidor på en vecka. Crazy. Återkommer med bilder. Om jag har några. Grabbarna missade ju min målgång. Jag kom tydligen "för tidigt" ;-) Längtar hem till soffan, en kopp te, klappa mig själv på axeln och bara mysa!!!

Strax dax!!!

 
Wiiiiiie! Nu är det ingen återvändo! hjälp! ... IImorn smäller det! Om ni vill följa mig så kan ni göra det på Vasaloppets hemsida som sist! Vasaloppets hemsida - resultat - tracking - sök på namn längst till höger! :)

Humor

 
Om ni har tråkigt. Haha jag tycker sånt här är skitkul, satt och lyssnade på den till och från på jobbet. Skrattade för mig själv många gånger =)
 

RSS 2.0