Lilla bilen

Haha nu ska ni få höra en rolig berättelse ;-) Nja inte så himla kul kanske. Men ett typexempel på virrighet (jag som annars är så jävla noggrann missar lätt det om är mest basic, bjuder på den här). Jag har för mycket knas och i huvudet att det viktiga inte får plats;-) Jag har tydligen haft KÖRFÖRBUD på min bil sen i MAJ! :O Hade visst inte öppnad brevet från bilprovningen, och när jag väl gjorde det så la jag det åt sidan eftersom tiden ändå redan hade varit. Man blir så stolt över sina egna tankar ibland haha ;-)
 
För någon månad sen hittade jag ett oöppnad kuvert hemma från bilprovningen. Såg att jag hade haft en tid för länge sen, och eftersom tiden redan hade varit så la jag bara det åt sidan och tänkte inte mer på det. Ja, fråga mig inte hur jag tänkte där, inte alls antagligen. Eller jag tänkte lite, att klart jag har varit och besiktat bilen, det gjorde jag ju nyss kändes det som! Nu i veckan satt jag och ett par kompisar och pratade om just bilar och besiktning och jag frågade om man kan hitta någon stans om man HADE besiktat bilen och det kan man ju. Jag hade en känsla av att allt kanske inte var helt rätt ändå... Det var lite konstigt att kuvertet var just oöppnat om jag faktiskt hade varit där... Hur som helst så stod det ju på internet att den hade KÖRFÖRBUD sen maj tom. Hoppsan....hahaha. Och eftersom jag precis tappat ljuddämparen så kunde jag inte besikta förrän det var fixat. Och så vågade jag inte åka med bilen i veckan. Är det någon gång man skulle bli stoppad så skulle det ju vara när man faktiskt VET att man kör med körförbud! Innan hade jag ju iallafall ingen aning. I veckan har jag fått hjälp av en snäll vän att fixa ljuddämparen och i morse var den på besiktning. Så nu FÅR jag KÖRA :D Iallafall en månad, måste fixa ena bromsen bara och komma tillbaka så är den igenom :)

Kretabilder

Vi gjorde ett par olika stopp när vi var på Kreta för ett par veckor sen. Här kommer lite av godbitarna från resan. Vi Landade i Chania. Därefter tog vi oss till Patanias ett par dygn, sedan Paleochora och sedan tillbaka till Agia Marina. Först ut, Platanias =)
 
PLATANIAS
Piña Colada is the shit!
 
Strosa lite i butiker. En hatt kanske?

 
PALEOSCHORA
 
Efter Platanias åkte vi buss till en jättemysig hamnby där det var grymt god mat. Det blåste lite mer men det var kul att få se en mer genuin och inte så turistig del av Kreta också.
 
Haha jag säger bara OMG!!!! LOVE IT:D


 
Sista kvällen åt vi på en suuuupergod fiskerestaurang vid vattnet, men ser det inte här men framför oss ligger vattnet. Alltså det är den godaste fisk jag nånsin ätit. Och så grekisk sallad till det såklart. Vi åt båda minst en grekisk sallad om dagen. Det är ju bara ett måste!

Just ja, det blidde lite vin till maten också... ;)
 
SAMARIARAVINEN
 
Ca 15km lång vandring nedför reavinen och i ravinen till en liten by nere vid havet. Det var verkligen jättekul att vandra. Mycket fina saker och bara att få rösa på sig var jätteskönt! Bland det bästa på hela resan :)
 
Det var så otroligt många varningsskyltar efter vägen om fallande stenar mm.
 
Bergsgeten

 
ELAFONISSI
Andra dagen i Paleochora tog vi en båttur till vackra stranden Elafonissi.
 
Åh vad jag saknar min gula bikiniöverdel, den hänger kvar i ett parasoll i Paleochora :(

Klart man måste testa chinsräcket på båten ;)

 
AGIA MARINA

 
Sista dagarna blev på Agia Marina där vi tog det mest lugnt, solade, badade och bara hade det gött! :) En Strawberry Daiquri på stranden är inte helt fel.
 
Hittade en fin hatt! :)
 
God mat och goda drinkar.
 

Handstående, handgång och jag som hoppelihoppar
 

Vackra Madde hoppelihoppar :)
 
 
Tack Kreta för att vi fick komma och hälsa på! Sammanfattningsvis hade vi det grymt bra! Dock lite blåsig, det hade vi gärna sluppit. Positivt med det var att man kunde ligga i solen utan att dö av värmeslag. Trippen till Elafonissi och vandringen var verkligen det bästa.
 
 

Pisksnärtad

 
Körde lite DU/SU med hopprep idag. 500 DU (dubbelhoppp) och 1000 SU (Singelhopp). I slutet gjorde det så hima ont på ena överarmen, andra underarmen och skinkorna för varje miss man gjorde. Och sista 100 kändes det som att jag kunde göra en i taget och det är mååånga snärtar. Underarmen var ändå rätt lindrigt. Andra överarmen var nog värst. I slutet ville jag bara skrika när jag missade, både för att det gjorde ont och för att jag blev så förbannad! Ser ut som en vädligt deprimerad tjej på armen. Träffade Fredrik på gymmet sen, vi körde bland annat armgång, 1000kg från golv till tak m kettlebell på fyra minuter (jag hann 830kg) Och sen en magcirkel, mosa mage i nästan 8 minuter. Myyyys! ;) Riktigt trevligt med sällskap, mycket roligare då :)
 
Jag som inte skulle köra mage alls idag:P eftersom jag körde en Crossfit Annie igår (50-40-30-20-10 av DUs och situps) Jag har sjukt svårt att göra många situps i rad. Men jag ska fasen träna upp magen så jag blir starkare och slutar vara så svag där! :)
 
 
 
 
 

När allt pajjar!

Ibland har man ju perioder när allt typ läger sig på hög och går sönder och/eller måste fixas. Måste göra en to-do-list och beta av. Kan inte blunda längre.
 
- Laga bilen, ny ljuddämpare och slänga den som ligger och sover i skuffen.
- Besikta bilen så jag får köra med den.
- Sätta i nya lamor i sovrummet, fattar inte hur många ggr man ska tända och släcka utan att det händer nåt innan man sätter i ny lampa. Även nya lampor i hallen
- Rensa avloppet i duschen så man slipper stå i en dm vatten innan man kliver ur.
- Flytta ut all skit från köket som står utan att flytta sig själv.
- Boka ny tid för cellprovstagning då jag missade den förra tiden.
- Telefonen.... suck
 
- Sälja fonder så jag har råd med allt. Och att leva.
 
(förutom allt annat som också behöver göras, städa mm. Fixa bikini inför resan eftersom min bikini inte längre finns kvar)

Hoppla polle

 
YEY! Jag fick vara ute och rida i onsdags med Madde! :D Bästa på ridturen var nästan den rätt långa barbackaturen till hagen med hästarna efteråt! TACK Madde för jättebra initiativ. Det vill jag göra om! :D
 

Sjukt kallt

 
Sjukt kallt på jobbet idag. Eller egentligen alla dagar. Vi flyr en stund ut till trapphuset för att få oss lite värme. Jag har dessutom lämnat tröjan hemma i morse eftersom det var så fint väder och har varit så varmt alla andra dagar så det har varit onödigt ute. Men idag, det är tom kallt ute!
 

Ett sms - så litet - så mycket!

Jag bara måste få dela med mig av ett sms jag fick igår kväll av min goa vän. Det gjorde mig dag!!! Värme spred sig i hela hjärtat! Love you! <3 <3 <3
 
"Hej finaste vännen! Åh jag saknar dig och tänker på dig så mycket! Vi kan väl ses snart? Jag följer jättegärna med dig ut med cykeln när du tränar långdistans. Jag har massor med olika rundor  i olika distanser som jag har cyklat nu, kanske är nyttigt med nya rundor du inte känner till i förväg. Jag kan också hjälpa att hålla tempo och stå för depåstopp:) Jag kan nästan allt... förutom att springa själv :) Du är så jäkla grym gumman! Hoppas verkligen att du vet det! :)"

A walk to remember

 
Kollade på A walk to rememer (2002) igår. Började kolla på den i söndags och såg resten igår. Fan va sorglig och fin den var! Fan va jag grät!!! Låten Only hope (låtens soundtrack) har jag lyssnat på tidigare och den är jättebra! Har bara inte blivit av att se filmen än, men nu blev det! Och gråt blev det :P Och lite kärlekskrank blir man.

Backe backe backeeeee


RUN BITCH RUUUUN!!!! *pisk pisk* Idag var det backe på schemat. Först backen vänster vid delningen femman och 2,5:an 8 ggr (4x2) sedan 4 varv uppför CP-backen i slutet av femman. Sammanlagd löpning med uppvärmning och nedjogg blev lite drygt 7km totalt, kändes bra. Lämnade tom bilen hemma och GICK till Rocklunda, pluspoäng för det! :) *tummen upp*
 
Tyckte att jag mest lallade runt igår på gymmet när jag tog ett pass styrketräning, men idag har jag träningsvärk i mage, rygg, och armar så nått rätt måste jag ha gjort :P Är så van nu att bara träna pass och att man liksom får så hög puls och att det är tokjobbigt varje gång man tränar så ett vanligt gympass känns som att man liksom inte har gjort nåt. Gör kanske lite mer än jag tror!
 
Skönt att ta sig ut idag trots blåsten som gjorde mig lite arg;/ Idag på jobbet har jag varit ensam ordinarie formatare. Mannfall. Tur att man har nåt att göra på jobbet ;) Vipps var klockan fyra!

YOLO

 
Just ja, som någon frågade på tidigare inlägg så ska jag snart ut och resa igen! :D Jag ska med några vänner till Ios och nån mer ö i Grekland en vecka ganska snart! :D Det ni! Hahaa tredje utlandsresan i år! :P Ibland ska man unna sig och bara LEVA!!! :D YOLO!

Mitt Träningsschema för Lidingöloppet

 
För den som är nyfiken så delar jag här med mig av mitt träningsschema som jag gjort för Lidingöloppet. (klicka på bilden så blir den större). För att komma i lite form för att kunna springa iallafall delar av distansen sen när det väl gäller, så ska jag försöka med detta. På distans och långpassen handlar det för mig om att GÖRA distanserna, sen har jag inga krav på att kunna springa hela de sträckorna utan bara jag tar mig runt. Sen är det naturligtvis bra om jag kan springa så mycket som möjligt av det, och förhoppningsvis kommer jag kunna springa mer och mer om inte annat. Jag har att försökt göra det så att det är "doable" för MIG samtidigt som jag ju också måste pressas upp i viss distans på rätt kort tid. Kikar man på de programen som finns på internet så är de kortaste 20 veckor. Jag måste få upp lite distans i kroppen på endast 10 veckor!
 
När jag la ihop programmet så tänkte jag att det måste bestå av ett backpass/intervallpass, ett långpass och sen två medelpass som man lätt kan göra i veckan. Två av passen kommer nog antagligen avverkas i Rocklundaspåret för att backar, men på minst ett (långpassen iallafall) kommer jag att fly någon annan stans, då jag redan innan kräks på Rocklundas jävla backiga skitspår ;) (Även om Lidingö ironiskt nog består precis just av detta) Observera att jag inte är någon löpexpert, så jag har helt enkelt gått efter vad jag själv tror på. Och helt enklet utgått ifrån de förutsättningar som finns för MIG och utomstående faktorer som tiden till loppet och var man måste hamna då.
 
Målet är minst 300 km löpning i benen, och håller jag detta så ska jag klara det även med några passbortfall. För att klara saker som jag tar mig an så är det FOKUS som räddar mig och det får jag genom PLANERING och MÅLMEDVETENHET. Man måste ha en PLAN för att lyckas liksom så det blir mer greppbart och inte känns lika övermäktigt :) Det fungerade jättebra för cyklingen och ska hjälpa mig både mentalt och fysiskt nu med tänkte jag. Kanske kan någon mer som ska göra klassikern och ligger lika illa till i tiden ha hjälp av detta :)
 
P.S Jag hoppas att jag inte kommer att bli mobbad för att jag kommer behöva ta med mig löparskorna till Grekland! :P

Solnedgånng på Kreta

 
Ni som har mig på insta har redan sett den här. Älskar den här bilden. Vi tog en del motljusbilder i solnedgånge för att den var så fin. Lägger upp fler sen! :)
 

Sån där dag igår...

Igår förmiddag tog jag mig ut och gjorde milen på Björnö för att sen stanna där, hoppa i plurret och sola med Nicke och Jonas :D Gick helt okej på milen, fick gå bitvis men det är fortfarande i början så jag måste tilllåta mig själv det. Dock slutade löpvändan på västa sätt! När jag kommer i mål upptäcker jag att bilnyckeln inte längre är kvar i fickan!!! :/ Där har jag ju allt. Och den ligger någon stans efter milspåret. Det är stekhett ute eftersom klockan är typ 12. Och jag var såå törstig, det var inte så man jättegärna ville återvända och backa i spåret men det var det jag fick göra. Bara börja gå och småjogga tillbaka. Jonas ringde någon stans ca 2km innan mål och jag gissade att det var där någon stans den hade hoppat ur också. Jag gick tillbaka till 5kilometersbacken utan resultat. Där vände jag eftersom jag visste att Jonas had ringt efter det. Tankarna i huvet är inte roliga då.
 
På väger tillbaka HITTAR jag nyckeln liggandes efter kanten. Fy FAN SÅ SKÖNT!!!! Jag missade ändå nyckeln när jag gick åt ena hållet och hade turen att hitta den när jag gick tillbaka igen.
 

Inte nog med det så tappade stackars bilen ljuddamparen på väg ut till David och Anna =( Så nu låter den som en riktig jäkla sportbil ;-)
 
På dagen blev det sol, bad och glass på Björnön och sen på kvällen ett besök hos goa familjen Gunstad så dagen var rätt bra ändå :)
 

La Crete

 
Här kommer en försmak av min resa till Kreta :D Lite Baywatch-känsla över den här tycker jag haha:P Och min fina gula bikini som inte finns längre för att jag glömde den i ett parasoll på Paleochora :( Helena i ett nötskal. Kommer fler bilder sen. Kommer inte åt alla bilder än eftersom de ligger i min telefon som för tillfället sover av fuktskador sen Älgsafarit.
 

Älgsafari!


På första bilden ser ni den som kom först till Biskopsängen
 
Verkligen helt packat med folk, speciellt i början =)
 
Jag och Emma
 
Övergivna båtar
 
Här är några bilder från älgsafarit förra lördagen =) Sjukt mycket människor som förflyttar sig på i svartån i gummibåtar från Bilsta till utan för Stadshuset i centrala Västerås. Sjukt kul, tog fem timmar! Men min mobil har plurrat lite väl mycket och är fortfarande vattenskadad och jag hoppas hoppas hoppas att den ska komma till liv igen och fungera, men endast tiden kan utvisa det. Med mig hade jag Emma, hihi vi hade det så mysigt! Strålande sol och gott att dricka. Jag tog det dock lugnt eftersom jag trots allt skulle simma Vansbrosimningen på söndagen. Lätt att jag skulle göra igen, men med en sörre båt och skyddsfodral till telefonen! Här har ni fler bilder på evenemanget! :D
 

Premiär på The Bear Island


 
Tog mig ut i spåret på Björnön idag. Skulle springa 7km, det var målet, men det fanns ingen skylt så jag fick springa enda in i mål och alltså 7,5km. (5an+2,5an). Jag gick ut med ett tempo som gjorde att jag skulle klara hela utan att börja gå och klarade HELA sträckan utan att gå ett enda steg! WIIHO HEJJA HEJJA! Nöjd tjej!!! För att inte ha sprungit nästan alls på nästan ett år så är ALLT tungt. Men det gick ändå helt okej och var tro det eller ej rätt behagligt bitvis :) Under och precis efter sista backen på femman så var jag sååå nära att dö en stund men nåt i mitt huvud hjälpe till att driva på och gjorde att jag inte gav mig, måste fortsätta springa. Allt stopp sitter ju i huvudet. Och mycket också i att jag är sjukt dålig och otränad för att springa. Skavsår utav bara aj aj i båda fötterna på insidan som vanligt, trots att jag hade tejpat dem. Japp jag har fan fittskinn över hela jävla kroppen. Och på tal om fittskinn så har jag fan det även det nära där man ska ha det. Fick skavsår av troskanten. Asså det är ju nåt jävla fel på mig! Eller så är huden lite förstörd där sen vättern då jag skavde upp ordentligt. Med mig idag hade jag Carolina Gynnings sommarprat :) Var nog det som hjälpte mig igenom, att fokusera på nåt annat än att springa. Dock var det ett par ställen då det blev för känslosamt, då är det jobigt att springa när man liksom vill gråta samtidigt. Började stretcha där efteråt, men satan myggen åt upp mig så jag fick ta det hemma...
 
Idag har jag knåpat ihop ett löpschema som ska få mig i form till Lidingö, skam den som ger sig, jag ska fasen övervinna den sista delen i klassikern också, min hatdel. Vill man så kan man. Just do it. Jag ska försöka gå efter hur jag har planerat och hoppas att det håller. Det kommer att bli jobbigt i början främst, eller ja hela tiden. Men idag när jag visade för mig själv att jag KAN jogga 7,5 utan att dö så kanske jag kan lära mig att springa lite längre. Jag ska gå i princip från 0-30mil på 10 veckor haha. Ingen liten utmaning ;-)
 
Det kommer nog bli en hel del löpinlägg de närmsta tiden, det är vad som är min utmaning i livet just nu. Förhoppningsvis kommer ni få bevittna framgång och en del svordomar och platta fall tror jag :P JAG SKA!!!
 
Nu har jag även städad undan alla resvärkorna och allt skit som låg i lägenheten sen Kreta, älgsafarit, Vansbro mm så nu behöver jag inte kliva över allt hela tiden. Också hejja mig. Bra dag, nu är jag redo för fredag och helg! :)
 

telefon och nyckelbälte

 
Köpte ett så smart bälte på HM för ett par veckor sen som jag testade idag. Tänkte att det skulle vara asbra att ha telefonen i och nycklar istället för att ha sånt armfodral. Men det SÖG!!! Inte nog med att det är sjukt jobbgt att jogga/springa ändå så gled ju den här upp mot midjan hela tiden och sen satt löst och hoppade. Dröjde inte länge förrän jag fick plocka av mig den och springa med den i handen. F*tta, jag som tänkte att det skulle bli så bra!

Tummen upp för gårdagen!

 
Tummen upp för gårdagens wod! Vi vår några som samlades på Friskis och busade lite. Jävlar vilket drag det var! ÄLSKART! Efter att knappt ha tränat på en månad så var det SKÖNT att få ösa på ordentligt! =) Och fan va jag älskar alla mina träningsvänner, gamla som nya, alla som öser på, hejjar och stöttar varandra. Familjen. Det är ju 80% av glädjen att träna!
 
Precis som i cirkelgym X var det 10 parövningar. 30sek x2x2. Skillnaden var att eftersom alla stationer var explosiva och ingen i maskin så gick pulsen aldrig ner. Grymt skönt pass! VILL IGEN!!!! :D
 
Övningarna
Thrusters + floor slambers, farmers walk + MB push ups, berpees + fällkniv, dragon walk + push press, air squats + hand stand push ups, ryggdra + boxhopp, push ups mellan brädor + DU/SU (hopprep), tuck jumps + bålrotation, pull ups i ringar + sprint sit ups, abroller + wall balls.
 

Wake me up

 
Så skön låt! :D Man blir ju så glad!
 

Nästa bokprojekt

 
 
Här är en ny triogoli som jag ska läsa =D Dock måste jag vänta lite med crossfiretriologin tills de kommer ut som pocket då jag inte gillar de hårda böckerna :( Kom nuuuuu då!!!! De ska vara som Fifty så jag har goda förhoppningar för att de är bra! Det kommer ju bara att ösa in böcker i denna nya lite mer vågade genren tror jag. Kommer bli en explosion! I väntan på dessa så ska jag läsa Synda av samma författare som fått jätebra kritik. Den är beställd och jag väntar på att den ska aviseringen ska komma så jag får hämta ut den! :D
 
 
 
 
 

Fler bilder från Vansbro


Vansbrosimningen

 
Plums Chabaaam duckface! Tredje avklarad av klassikern. Vansbrosimningen! 3km simning i öppet vatten. Först 2km i lugnare vatten sedan 1km motströms. Tempen i vattnet sade 16,9°. Men jag undrar om de tog i starten för sista 1km i motsröms var kallare än i början. Eller ja, PRECIS i början var det ju som kallast eftersom det var då man skulle hoppa i :P Brr! Tog det rätt lugnt hela sträckan utom sista 1km då man var tvungen att kämpa lilte mer för att komma någon stans. Kände ingen stress eftersom jag inte kände att jag behövde göra någon viss tid utan mest simma för att någon gång komma i mål:) Såhär i efterhand när det ändå blev en okej tid så önskar jag ju att jag faktiskt hade ansträngt mig lite så hade jag ju fått mycket bättre tid haha, aja lätt att vara efterklok. Crawlat lite skulle jag ha gjort, men jag fick simma utan glasögon redan efter ett par hundra meter eftersom de bara immade igen så jag blev tokig och satte de i pannan resten av loppet. Och jag tycker det är svårt att crawla med så mycket folk och sen inte SE nåt haha. Massor av kallsupar, ett par armågar i sidan och några sparkar i magen får man räkna med. Trångt och mycket folk, alla är inte lika snälla. Nöjd över tiden 1:15:31 för att ha simmat en gång förra året, två vändor i basäng i våras och sen inte sedan jag var liten. Kul också att vi alla 4 kom i mål inom ett intervall på 5 minuter. Så vi var rätt jämna :)
 
Jag är redan sugen på att göra om de tre första nästa år! :D Kanske blir det klassikern nåt år till =) Men vi har Lidingö kvar nu, och den är VÄRST känner jag personligen. Usch säger jag, det är en mardröm. På 10 veckor ska jag förvandla mig själv till löpare. Alla tips och all pepp är välkomnat! :D

RSS 2.0