Off Road

Haha, undrar om det är Off Road-passet som är anledningen till känslan i kroppen idag... :P Känns som att jag har blåmärken på revbenen, längre ner utefter sidan på magen, ovanpå axlarna... Jag vet att däcken och stockarna slog mig en del iallafall! Skönt att känna att man lever! :P Det bästa när man kör några pass i rad är att man inte får sån smärtsam specifik träningsvärk utan blir mer öm i hela kroppen istället. Det är skönt! ;)

=)

Den som säger att man inte hinner med ljuger. Man hinner visst, både träna och ha kul och allt där emelllan=)En fredag med pizza och sällskapsspel fick bli början på en lite körig helg för kroppen men åå så rolig! En röd tråd denna helg är nog träning! =)
 
Kl 10.00 lördagmorgon var det såklart dags för Partner Workout på Factor! Körde med Maria och vi var grymma!!! Såklart ;-)
 
Efter Factorpasset blev det första riktiga cykelpasset för i år. 6,2 mil ut förbi Skultuna och bortåt. Jag hade mjölksyra från start då vi hade kört Squat Clean på Factor. Gick ganska snart över till smått kramp i högerbenet som höll i sig de första tre milen. Sen stannade vi och sträckte på benen några minuter och fick lite mer energi. Hemåt fick vi lite medvind och det gjorde att det gick lite lättare för benen.
 
 
Kvällen spenderades på NOM med vänner. God mat och trevligt sällskap. Dock är ju inte jag en sån fan av att betala massor av pengar för lite och "fin" mat. Jag gillar ju inte mat riktigt så mycket men det var himla trevligt och jag hade aldrig varit där =) Efterrätten kom iform av kladdkaka och glass som vi köpte med oss hem till mig. Blev snack och kortspel! Skön kvälll =)
 
 
I morse testade jag på nya Friskispasset 75 min Off Road! Hela tiden skulle man ha med sig ett bildäck, var man än skulle. Jävla skitdäck ;) Vi sprang, krälade, hoppade. Uppför backar, nedför backar. Burpees, armhävningar mm. Slänga däck över hästhagsräcke, krypa under i hästhagen. Flytta stockar och traktordäck mm. Gräs, lera, skog, hundbajs. Jag fick hundbajs på hela handsken och på byxorna (tur att jag hade handskar ändå! :S Kände att jag luktade skit!!! Det är nu man vill ha egen tvättmaskin och inte tvättstuga! Kommer nog få ett fett blåmärke på axeln av ena stockarna och däcket. Öm som fan nu. Riktigt kul var det iallafall, upp ett snäpp på gilla-skalan sen grunden vi testade förut som hette Boot Camp.
 
 
På dagen har jag hängt på Factor och kikat på när de gjorde maxtester och prowlerchallenge. Satan va jobbigt det såg ut med prowlern. Var sugen på att testa men förstod att det inte skulle gå så bra efter cyklingen igår. De tar lite kräm ur benen ändå. Fatta de som tog 220 i marklyft. Helt galet!!! Själv kikade jag bara, käkade grillat som de bjöd på och njöt av solen ute =)
 
Sen körde jag fjärde passet för helgen som var CGX. Sjukt kul som vanligt. Flumm flumm och sen Ös och Svett överallt! Asså man blir SÅ JÄVLA SVETTIG!!! Jag hade inte så jättemycket kraft i kroppen men när det blir så så slår det liksom över tillslut och man blir oövervinnerlig. Amen typ det är känslan. Känns som att man bara vill fortsätta hur länge som helst. Endorfiner.
 
Ibland blir det lite mycket och då försöker jag hejda mig själv. ca 6 timmar träing på två dagar tycker jag är mycket för mig. Factorpass, drygt 6 mil cykling, Off Road och CGX. Inga direkta mespass heller. Då säger hjärnan till mig "JAAAA KÖR PÅÅÅ! Det här är ju SKITKUL!!!" :D  Men jag vet vad som startas hos mig och det är träning som kan gå till överdrift för att det blir sån jäkla SKÖN känsla i kroppen!!! Som jag säger en känsla av oövervinnerlighet. Som en drog! Andra kanske inte tycker att det är så mycket. Men det handlar egentligen om att JAG inte får gå för långt så jag inte kan hejda mig sen så därför är jag noga med att vila mellan. Självkännedom helt enkelt, jag vet vad som slänger mig över gränsen och där vill jag inte hamna, balans är bäst. Så imorn blir det vila trots att jag bara egentligen har kört två dagar i rad. Kanske vila tis också för att kroppen ska få bygga upp det som har slits ner och faktikst också ge resultat av det man tränat :) Hur det är så är det inte träningen utan återhämtningen som gör att man blir starkare, lätt att glömma i all iver :) En sån här helg är ju inte för mycket så länge jag låter kroppen och huvet vila från träning nån dag efterår, då är det ju lugnt. Älskar träning, det är sååå roligt. Även om jag ska erkänna att jag funderade på att skita i Off Road i morse då sängen var förjävla skön. Tror att jag hade lite energiförlust sen gårdagen också. Nu är soffan och lugnet skönt :) Hoppas ni också har haft en skön helg mina godingar.
 

Snuvad på cyklingen :P

 
Min planerade eftermiddag gick i stöpet idag. Jag hade ju tänkt ut och CYKLA!!! Men efter NÅLterapin idag hade jag svårt att bara ta mig HEM från Apalby:P Cyklade och skrattade för mig själv. Det var ett skämt, kändes som nån hade rånat mig på en skärtmuskel. Och som att nålarna satt kvar och brände fortfarande. Som att muskeln var arg på mig. Jag kunde ju inte alls ta i med ena benet typ... nä nu överdrev jag men typ lite så. Plant gick väl bra men uppförsbacke haha. ja, jag säger då det.
 
Idag var det BARA som den känslan som jag fick två gånger förra gången. Han sa att "ja det gick lite för lätt sist" Han träffade mycket bättre nu. Tror han hittade hela lilla muskeln som var knuten. Inte jättekul just då ajajaj, men asbra ur det perspektiv att jag ju faktiskt går dit för att få ut just dem! Känns som när man har fått en spruta ungefär. Sist hade jag inte speciellt ont efteråt förutom där han hade masserat (där är jag fortfarande öm). Men inte direkt där nålarna hade varit, var därför jag tänkte att det skulle vara luuuuugnt att cykla en sväng idag, men tji fick jag. Gör ju fan ont bara jag ska böja mig ner och knyta skorna :P Visst hade jag kunnat cykla för smärtans skull. Men det är mest känslan att det känns som att muskeln ska spricka om jag tar i som är läskigt! Fick bli en prommenad med mamma istället :)

Livet efter födseln

Jag har lagt upp den här tidigare tror jag men här kommer den igen för jag tycker att den är så himla bra. Något att tänka på om man tex har någon som har lämnat denna värld.
 
Två bebisar pratar i magen
- Tror du på ett liv efter födseln?
- Självklart, det måste finnas något efter födseln. Kanske är vi till just för att förbereda oss för det som kommer sedan.
- Dumheter, det finns inget liv efter födseln. Hur skulle det kunna se ut?
- Det vet jag inte men det är säkert ljusare än här. Kanske vi kommer att kunna springa och äta med munnen.
... –Vilket skitsnack! Det går inte att springa och äta med munnen är skrattretande. Vi lever ju tack vare navelsträngen. Jag ska säga dig något. Liv efter födseln är uteslutet – navelsträngen är helt enkelt för kort.
- Nejdå, det finns säkert något där ute. Det kommer bara vara lite annorlunda än vad vi är vana vid. En tunnel och i slutet ljus. . .
- Men, det finns ingen som har kommit tillbaka från födseln. Livet slutar i och med födseln – och förresten är livet bara en eländig trängsel i mörkret.
-Okej, jag vet inte precis hur det kommer att se ut efter födseln men hur som helst så kommer vi att träffa vår mamma och hon kommer att ta hand om oss.
-Mamma? Tror du på mamma? Och var skulle hon finnas om jag får fråga?
-Överallt omkring oss, såklart! I henne och tack vare henne lever vi. Vi skulle inte finnas till utan henne.
-Det där tror jag inte på. Jag har aldrig sett någon mamma, så det är helt klart att det inte finns någon.
-Men ibland när vi är tysta kan vi höra hur hon sjunger eller känna hur hon smeker vår värld. Vet du, jag tror faktiskt att det riktiga livet väntar efteråt.

Och Sluuuta blåååsa

Vad skulle man göra om man inte hade träning som katalysator?! :) Orättvisor, hjärtesmärta, frustration, blåst, rastlöshelt, stress, you name it! Skiten måste ju ta vägen eller omvandlas till nåt vettigt. Ur kroppen! Träning fungerar nästan jämt! Och Emma min darling, en träff med dig gjorde mig varmare i hjärtat! :*

Mmm

Idag har jag inte mycket bra att säga förtom att det ska bli så himla mys att träffa Emmahjärtat ikväll <3

Nååålar

Först vill jag säga fan va glad jag är att vara tillbaka på Friskis, de har vissa pass som jag verkligen är helt såld på. De ger mig SÅ mycket ENERGI tillbaka fastän man blir helt skutkörd. Tänk att man kan få så mycket endorfiner av nåt så enkelt som träning!!! Det gör mig GLAD!!! :D PMS du mötte din överman idag, POW!!! Tänk om man kunde få folk som är "för trötta för att träna" "har för lite tid" eller allmänt bittra energiösa männoskor i hela VÄRLDEN att FATTA hur mycket energi man faktiskt FÅR av träning!!!!! :D Ålder är inte okej att skylla på. Det är läkande, energigivande, gör att man sover bättre, gör att man blir gladare, gör att man får mer energi, dämpar ångest, sorterar tankar och gör att man blir mer harmonisk och glad person. Aja nog om det! :)
 
Jo, igår var jag ju på NÅLTREAPI, eller vad det heter. Ja det var ett jävla tjat på mig om det :P Men jag tänkte att ni kanske ville veta vad det var och hur det gick. Annars får ni väl sluta läsa och se på tv eller nåt istället haha ;o) Jag trodde ju att jag skulle på akupunktur, men nej det VAR inte det. Det är samma nålar, men istället för att att sätta i några nålar och låta de sitta kvar så tryckte han i nålen utefter hela musklern, alltså samma nål tryckte igenom huden mer än en gång i sekunden. PEPPRADE muskeln från olika håll. Sen tog han ny nål, kände efter lite var nästa spända muskel var och pepprade den också som en jävla NÅLDYNA. Det var som att han var knäpp och hade nålfettisch eller nåt haha! Det var inte så skönt om jag ska vara ärlig. Toksvettig när han var klar både av rädsla och att det faktiskt gjorde lite småont på vissa ställen. På två punkter i skinkan så träffade han tydligen knutar som gjorde att hela skinkan, benet och ryggen ryckte till. DET var en oskön och väldigt konstig känsla. När jag var klar fick jag massage. Nej inte heller så skönt eftersom han ju letar reda på där det är som mest spänt och trycker med både händer och armbåge. Hoppas verkligen att det hjälper. Har varit lite öm idag, men inte så farligt :) Ska dit på torsdag igen och peppra!

Exempel Tabataövningar

Skickar upp några exempel på övningar också, för att det ska vara lätt har jag gett exempel där de flesta är med bara kroppen som redskap =)
 
Burpees
Starthopp
squatjumps (benböj med hopp)
armhävningar
explosiva armhävningar
Situps
Boxhopp
MT Climbers
utfallssteg
killerjumps
tuck jumps
Latheral jumps (hoppa över stång)
krabban (sidomage), ligga på rygg och dutta händerna på sidan om skorna
plankan
tvärtomplaka, sitta statiskt på rumpan
löpning
---
Kettlebellswing
Florslambers (kasta boll i golvet)
battlerope
 
De första kan vem som helst göra med vad som helst, behövs bara kroppen och ibland något hjälpmedel, men det behöver inte vara krångligt. Boxhopp tex, du behöver ingen box på gymmet, välj en parkbänk att hoppa upp och ner för. Latheral jumps: ta sopkvasten och lägg på två kastuller eller hinkar. Bara så du får något att hoppa över. Ställ dig jämte och hoppa höger, vänster, höger, vänster, över stången. Ta det du har helt enkelt och lycka till! =)

Tabata-app

 
Här kommer ett TIPS till er som ibland har svårt med idéer vad ni ska träna och för alla som kanske ibland har en dag på gymmet när man är lite omotiverad. Efter varför inte även en dag när man är tokmotiverad, funkar till allt. Då tar jag fram denna, jag tycker den är jättebra!  Jag har testat ca 5 appar för Tabataintervaller men denna tycker jag är bäst hittills. För mig måste den vara lätt och bra att ställa in och sen lätt HÖRA när det är paus och när man ska köra. Sök på Tabata och så ser ni denna som heter HIIT. Ni ser symbolen på den vänstra bilden.
 
HUR GÖRA? Värm upp först så du är uppvärmd. Välj övningar du ska göra, det spelar egentligen inte så stor roll vad. Armhävningar, upphopp, benböj, sit ups, en övning i maskin, burpees, vad som helst. Bestäm gärna 4-6 st (tycker jag är lagom). Ställ in klockan på 20 work, 10s vila, 8 upprepningar. Välj ca 20s preptime så du hinner placera telefonen där du vill ha den. Jag har min i ficka på armen och hörlurar. Har du inte det kan du lägga telefonen framför dig och titta på displayen funkar ju också. Ställ dig till rätta och slå igång den. Den räknar alltid ner tre slag innan den tjuter och du ska starta. Sen är det samma 3 sek nedräkning för varje intervall så du lätt kan höra när du ska starta, stanna och när du är klar. Alltså samma övming i åtta ggr 20 sek. Bara att mosa!!! Bra träning på 16-30 minuter!
 
Jag tycker att det är så himla SKÖNT för jag slipper RÄKNA hur många jag ska göra jag ska göra och tappa bort mig. typ 12-15 sägs det väl, men här är bara att köra så många det blir. Lätt att fokusera och veta vad man ska göra i de närmaste 4 minutrarna. ENKEL träning helt enkelt. Kan även ställas in om man vill jogga/springa. Dra på lite mer under work och gå eller jogga lätt i pausen. Så skönt att slippa tänka! :D
 

Möhippa


 
Igår hade vi möhippa för Emelie! Dagen började med en helt fantstisk champagnebrunch hemma hos hennes syster! Bäst var ju amerikanska pannkakorna!!!! Gudomliga! Därefter blev det en tripp till Arosfortet där Emelies krigare kämpade mot Emelies fiender. Krigarna vann såklart och ni kan ju gissa vilket lag jag var med i ;o) Älskar såna typer av tävlingar, man blir så taggad! :D Fast förbannad när det inte går so man tänkt. Nån cell måste ju ha varit trasig. Efter fortet slappade vi med snacks och vin o bubbelbad på Glada Oxen för att sen åka hem till Emelies syster igen för middag och därefter sexparty. Inga hämningar där heller :P Nu vet man allt om alla som var med iallafall ;) Vi avslutade dagen med att umgås, fortsätta dricka vin, drinkar och spela Wii Dance. Haha vissa låtar var hju verkligen som rena gympapass. Träningsvärk idag i den armen som man hade kontrollen i ju :P Och kanske lite från klättringen på fortet också! Snart ska de gifta sg och det ska bli så mysigt att få vara där och dela den stunden med dem. Hoppas Emelie tyckte att det var en bra dag, men det tror jag =)
 
Idag borde jag ha varit ute och cyklat eftersom det var så fint väder, men det blev ett CGX-pass istället. Så KUL att vara där igen!!!! 12 stationer och väldigt mycket axlar och armar. Nice. Egentligen borde jag väl vara nöjd med ett träningspass öht med tanke på att det var hippan igår. Fick låna massagerulle av Robban idag, jättesnällt, så nu ska jag försöka få bort stelheten i musklerna! Längtar inte till nålarna imorn, men jag tror det kan vara grymt bra! Och sen hoppas jag att han kan hjälpa mig med knäna pronto, de förstör min träning!!!

Hos sjukgymnasten

 
I morse var jag till sjukgymnast för att jag ville ha hjälp. Kiropraktorns slöråd att hålla mig borta från träning kändes lite överdrivet, så jag ville ha hjälp någon mer stans. Erik var jättebra!!! Nu har jag ju inte blivit hjälpt än men den känslan fick jag iallafall:P Det var inte yttre sätesmuskeln som var problemet utan de tvära innanför den. Därför kanske det inte hjälpte med bara stretch som kiropraktorn gav mig läxa. Det kommer ändå inte åt den muskeln. Så på måndag ska jag dit, så kommer jag att få armbåge och STORA NÅLAR in i skinkan :S :S :S Jag frågade om jag kunde komma runt det på nå vis och det kunde jag inte :( HATAR NÅLAR. VILL INTE HA NÅGAR I KROPPEN :S :´( Visst KAN man massera men då kommer man inte åt de inre så bra. Om jag får chansen att ligga lite på en sån liten boll på Factor så ska jag göra det också. Han testade massor av grejer och trodde inte att det var en inflamation utan bara att det dragit ihop sig och krampar i musklerna så det trycker mot nerverna (ischias) och skapar myrorna i foten, precis som kiropraktorn och massören säger. När det sedan är fixat så ska vi gå på problem två, knäna. Lät som att jag fick träna så mycket jag ville. Skulle bara tänka på att göra rätt så jag inte snebelastar mer =) När jag frågade om jag kan göra nåt mer för att hjälpa eller om jag gjort nåt galet så var det väl mest "ja, kanske inte åkt vasaloppet;-)" Det var tex bra att jag HADE tränat fastän det satt fast, då får jag iallafall cirkulation. Det känns som att jag fått lite ny energi och det känns inte alls lika mörkt! :D
 
Haha, är det det som kallas selektiv hörsel. Tycker man inte det ena svaret är bra så söker man ett svar som man gillar bättre ;-)

Meh :(

 
När jag kom hem idag såg det ut som att det hade varit inbrott, köksfönstret öppet och allt som stod på fönsterbrädan nedvälllt på golvet. Mitt satans fönster går inte att låsa fast helt så det hade väl flugit upp och knockat ner allt... :(
 
Elina ville att vi skulle ut och cykla idag. Jag var skeptisk från början då benen har fått jobba på rätt hårt i två dagar så ville jag vara snäll mot dem idag, tom vila faktiskt. Men svårt har jag ju att säga nej, jag behöver ju ta mig ut och det var fint väder. Ja, iallafall soligt och rätt behaglig temperatur. Men på vägen hem från jobbet fick jag känslan av att det nog inte ALLS skulle vara kul att cykla idag tyvärr. Jäklar vilka kastvindar det var trots att man var mellan husen. Jag fick lite dåligt samvete som ställde in, men jag tror verkligen inte att det hade varit alls nå kul på fälten. Dessutom hatar jag blåst mest av alla väderslag så jag hade nog bara blivit förbannad. Och nu i början behöver jag få bra vibbar av cyklingen. Så det fick bli VILODAG som jag tänkt iallafall så sätet får slappna av lite.

 
Istället städade jag ur och skurade skafferiet helt! Och skurade ur ugnen så nu är den också ren och fin i lagom tid till Greys Anatomy soffmys. Är det bara jag som blir helt nojjig och vill skura ut och slänga allt från hela lägenheten när det blir vår?
 

Mellanväg

Nu har jag funderat lite hur jag ska göra med kroppen och träningen efter att ha lugnat ner mig lite :P Jag kommer inte att göra som kiropraktorn sa, för jag tror kanske inte att han behöver ha rätt. Jag tar en liten mellanväg. Jag är inte dum mot kroppen, jag förstår att jag måste dra ner på det som ökar på smärtan såklart. Jag ska dra ner lite på de tyngre träningarna till en början, främst de som innehåller hopp och hög belastning på höft, tills det blir bättre. Max fyra dagar i veckan där benen är aktiva. Så om jag ska spinna eller cykla får jag plocka bort något annat pass som innehåller ben. Jag ska försöka välja de Factorpass som inte är sjukt mycket ben, squats mm. Jag får träna fler ggr i veckan men inte ben mer än så. De ska HELT få vila tre dagar. Det är min ambition. och får de vila fler dagar så är det ännu bättre. Jag ska vara JÄTTENOGA med att stretcha övermycket efter varje pass, och på kvällen. Jag får helt enkelt ta tid till det. Ska försöka rulla massagerulle så ofta jag kan och kosta på massage varje/varannan vecka för att trycka bort skiten och bli mjukare. Fokus säte, lår, och höftböjaren.
 
Sen ska jag testa en till sak som jag fick tips om. Behandling på Apalby som hjälp andra med samma problem som mig. Det vore ju GULD om det hjälpte!
 
Ber om ursäkt för dessa sura inlägg, jag är egentligen inte så sur som det låter. Inte när det gäller livet och allt annat. Just på kroppens onda är jag jättesur nu men alltså inte alls generellt arg :) Av någon anledning så har jag plockat bort rätt mycket kolhydrater och fett ur kosten också på senaste tiden så ska lägga till mer sånt också, så kroppen får tillräckligt och inte lider brist på nåt. Så tar vi nya tag! :)

Byggkaos

 
Så jäkla het! Visst?! En skönhet passar i allt! ;o) Vi har kunnat hämta hörselskydd sen de började bygga hos oss. Det låter rätt mycket men inte så jag har behövt hämta. Idag fick vi mail om att de skulle börja borra kl 17. Strax efter det (vid typ tre) började det låta som FAN precis ovanför huvudet på oss på format. Först skojade vi om att vi ju kunde gå hem eftersom klockan verkade vara fem. Men sen gick vi och hämtade snyggaste hörselskydden! Man hörde inte ett jota. Chefen var upp och pratade med dem och man var tvungen att vara tydlig tydligen, de borrade inte utan bilade upp golvet ovanför oss!!! Äpplen och päron. Det blev lugnt ett tag och sen 16.58 ville man INTE vara kvar. Herrejävlar vad det LÄT!!!! Nästan så man fick lite panik. UT UR HUSET var det som gällde då!

Fuck This

 
Då var vi där igen. Erkänner jag att jag är lite arg på livet just nu! Hatar att jag inte hittar bra skor till löpningen, inget funkar. Och så nyss var jag hos kiropraktorn för fjärde gången i år för att försöka fixa till mig. Värk i ena sätesmuskeln, och överansträngda lårmuskler som antagligen är ger smärtan i knäna. Vanligtvis behöver man bara gå dit ett par gånger så är det tillrättat. Han har inte gett några ordinationer förutom att stretcha sätesmuskeln 3 min morgon och kväll. Jag har blivit olika lång i benen eftersom ena skinkan drar ihop sig så det låser sig. Vanligtvis brukar man kunna knäcka till så det blir bra och stannar där men varje gång jag har kommit dit så har det liksom krypit tillbaka i samma läge. Och jag vaknar på nätterna ibland av att det värker just i vänster sätesmuskel. Senast inatt. Eftersom det inte går tillbaka så tycker han nu att jag ska vila från hårdare träning i TVÅ MÅNADER till att börja med, allt som påfrestar och ger vikt på höften främst och knän och lår så inflamationen får läka. Dvs nästan allt jag tränar!!! Jag bör inte springa för det ger för mycket belastning, jag bör inte lyfta lungt eller hoppa. Då går liksom all Factorträning bort eftersom det påfrestar asmycket på sätet och låren. Då bör jag inte heller gå på de passen jag vill på Friskis. Jag FÅR cykla och simma, det är typ det, för det belastar inte. Jag frågade om spinning var okej eftersom det är som cykling, men det är tydligen för hårt också. Jag vill bara krypa ihop och gråta. JAG VILL INTE BARA SIMMA OCH CYKLA. Det är ju inget av det jag älskar! Känns som jag inte får göra nåt av det jag vill och tycker om just nu. DET SUGER. Vafan ska jag göra då??! Vad gör jag för fel, jag fattar inte??! Jag har ju inte alls ont när jag tränar, bara ibland i knäna. Det andra gör ju bara ont typ när när jag ska sova och värker när jag är stilla, och när jag rör mig i vissa vinklar. kanske får jag känna efter mindre helt enkelt. Men jag vill ju heller inte få nåt kroniskt skit. Jag tänkte gå till massören imorn för att få ett andra utlåtande. Det behöver ju faktiskt inte vara så att kiropraktorn har rätt. Och kanske om jag går och drycker ut skiten varje vecka så går det snabbare. Innan jag bestämmer mig så ska jag iallafall köra HIT ikväll (precis vad jag inte skulle göra), sen får vi se! Kanske blir bara gymmet ett tag då för att stärka upp musklerna utan tung belastning. This SUCKS! Jag ska byta kiropraktor! ;) Jag ska iallafall försöka på nåt annat sätt först! Jag tror på massagea och stetcha skiten ur musklerna först och främst! :)

Virrpanna

Stannade på affären för att köpa lax. Köpte lax och typ fem grejer till. Väl hemma har jag ingen lax! Det va då f*n.... hur lyckas man??! Typiskt!

Friskiskort

BTW så bestämnde jag mig på föreläsningen igår, för att det kändes som att föreläsaren sa "Helena, skaffa dig Friskiskort igen" :D Jag läste det mellan raderna! ;) Faktikst, både när det gäller hälsan (att träna det man tycker är kul) och peak performens-kurvan att inte "överprestera". Min vilja att vilja prestera bra på cyklingen och löpningen i år kan alltså i princip försämras av att jag vill för mycket och då presterar jag egentligen sämre än om jag faktiskt låter mig träna det som jag tycker är KUL och sen förlita mig på att det räcker. Inte lägga ALL fokus på de specifika sporterna och på så sätt både tycka att det är pest, pina och förrakt mot det (för att jag måste välja bort annat) och sen kanske tom få skador. Det är något jag ändå nästan redan bestämt mig för att göra, då jag verkligen VILL och saknar att träna det jag faktiskt tycker är skitkul, det som jag MÅR BRA av. De gånger jag har tränat Factor och fått en känsla av att träna med andra medan jag inte haft friskiskort så är det som att jag är hemma igen. Jag har redan innan kommit fram till att jag inte vet om jag tycker det är VÄRT att ställa allt roligt åt sidan i ett år för att köra bara specifika klassikersporterna. Eller, jag VET att det INTE är värt det. Jag måste inrikta mig på dem men jag vill inte utesluta det andra som är kul. Och föreläsarens ord var sista pushen jag behövde för att "okeja" mig själv till ett nytt. Så så får det bli. Friskiskort igen men kanske att jag får välja bara de pass jag tycker är jättekul, och de som är lite mer riktade mot klassikersporterna, annars kommer jag inte hinna med :) Yey! :D

Pitch perfect

 
Ikväll var jag sugen på att se en måbrafilm och chansade på att Pitch Perfect skulle vara det. Och det var den tycker jag! Jag blev riktigt glad av filmen. Ja, det är en collagefilm, men jag älskar musik och dans och det var en jättemysig film. Jag kan verkligen rekomendera den! :) Varm och gosig i hjärtat. Älskar acapella!!! :D Sjukt duktiga!

Film och Föreläsning

 
Började lördagen på ett sätt som blivit vana nu. 10.00 på Factor Me like! :) Styrka och 20 min parterträning MOSA. Igår var det askul, men så jobbigt efter 10 min, sen efter 15 hade man kommit in i andra andningen och raptilhjärnan slogs på. Jag älskar verkligen att träna tillsammans så man kan peppa varandra!!! Det gör mig GLAD! :D
 
Kom hem och städade och tvättade. Dammsög soffan, jag har verkligen många kuddar...
 
 
Kvällen avslutades med mys med Catta. Vi kikade på This is 40. Helt okej film.
 
 
Sen när Catta gått hem så kikade jag på en till film som vi hyrde Love and Honor. Nja, den var sådär. Och i morse kikade jag på ytterligare en som vi hyrde The Paperboy, väldigt konstig fil, se inte den.
 
Idag har jag sen varit i Eskilstuna på föreläsning om hälsa. Det var kul att man fick bekräftat en del som man själv strävar efter och lever efter, och sen även massa nytt. Man blir alltid inspirerad av såna "måbra-föreläsningar". Och jag tycker verkligen inte att det är svårare än att se till att man mår bra. Bra kost, träning, göra det man mår bra av och omge sig med det man gillar. Och mycket ligger ju i att ta hand om sig själv. När han pratade om att all välmående egentligen grundar sin i magen, även psykisk ohälsa så är det så himla fashinerande och jag håller helt med. Balans av PH-värdet i kroppen mm. Sen tog han upp att om man har "sur" kropp så kan syran sätta sig i vaderna och benen och man kan vakna på nätterna av kramp och smärta i vader och ben. (Där kände jag väl igen mit rätt mycket) Det är tecken på att syran har skickats dit för att kroppen inte vet var den ska göra av den. Skapas av olika orsaker och stress är en av dem.
 
 
Denna var bra för mig, risken att kanske "överprestera" och vilja för mycket så att det får motsatt effekt om man går för långt. Det här gäller inte bara träning utan allt man gör. Jag upplever inte så ofta att jag har svårt med motivationen att VILJA och ORKA och ha DRIV. Jag försöker vara duktig med att hitta energi till att göra det jag vill och gillar. Tex äter vettigt och tränar för att orka och FÅ energi. Men ibland kan jag väl ha svårt åt andra hållet att stressa ner och se till att inte VILJAN går till överstyr och det istället blir överbelastning så man blir sjuk. Men efter vissa misstag jag har gjort så tycker jag ändå att jag har lite självinsikt och vet att jag inte får gå över mina egna gränser. Han pratade också tex träning som är rolig är den bästa träningen.
 
 
Dessa saker behöver man i balans för att må bra. Med bra kost och motion så kommer många av de andra automatiskt. Han pratade en del om ålder och ork och att de egentligen inte alls behöver ha något samband. Bortförklaringen att man är trött och inte orkar och inte har lust och bla bla bla sitter i att man helt enkelt inte äter bra och inte motionerar. Då drabbas tex att man blir deprimerad och sömnen drabbas mm. Tex om man är arbetslös och inte orkar nåt så kan man träna sig i att göra många saker om dagen för att liksom få upp farten och ORKA mer. Jag tycker att det är skönt att på nåt sätt min vilja att göra det bästa av mig själv syns att jag gör nåt rätt, för jag känner verkligen att jag har alla ekrar mer eller mindre starka på mitt hjul för att jag också kämpar för det. Man måste kämpa för att komma någon stans. Att skylla på att man är trött är bara kassa bortförklaringar. Det är iallafall min åsikt och det är skönt att det var någon mer som tyckte det :) Man måste faktikst ta hand om sig själv och bry sig om sig själv och sin kropp för att ORKA! Eller så har jag väl bara haft turen att äntligen ha fått allt på plats:)

Tatumkväll

 
Igår var det fredagsmys hemma hos Linnea med henne och Madde. Asgod pizza från Oliodeli, godis från hemmakväll och två riktiga chickflicks Älska mig igen och Dear John. Haha vi alla tre satt med stort löjligt flin en bra bit in i filmen bara för att han är sååå snygg. Jag kan inte säga det tillräcklig, men OMG där har vi en riktig HUNK! Hans leende, läppar, ögon charmighet, KROPP. Det är något med honom som gör att han är så sjukt manlig. GE MIG EN SÅN!!!
 
 
Ladies, jag bjuder på två till ;) Lätt att han skulle vara mitt wildcard! Kan inte sluta titta. Dregglar nästan lite :P Nä, nu ska jag byta om och dra och träna. Morgonpass på Factor! Kommer bli tungt efter gårdagens frossa tror jag, men skönt att komma iväg :)

Äta efter träningspass

Underligt hur magen fungerar. Det här med att dra direkt och träna efter jobbet. Fan va hungrig jag är ibland innan då, det bara kurrade i magen i början av passet idag, trots att jag ätit keso/frukt-mellis innan. Men sen är jag inte alls hungrig efteråt. Man tycker ju att man borde bli ännu mer hungrig, men det gör liksom att det stannar av. Kroppen blir kanske chockad. Haha, man blir väl så trött så man inte vill äta :P Tur att man vet att man måste ändå, så det är bara att trycka i sig! :) Äta bör man annars dör man!

Detox

En vecka utan Friskis. Det är svårt. Jag känner mig utanför. Jag har inte nå träningssug alls nu. Känns som "Alla barnen tränar på Friskis, utom Helena hon är helt alena". Jag har tappat all vilja. Känns som att jag tränar just nu för att jag måste, inte för att det är kul. Jag har två pass på Factor i veckan, det är kul. Men sen, resten är bara måsten just nu. Jag är tjurig och känner mig ensam. Neeej, mitt sociala har inte med Friskis att göra, men om man tränar på kvällarna och största delen byts ut från att träna med andra till att träna själv, då blir det ändå annat. Jag tycker ju om att prata med folk och snacka skit och ha kul också när man tränar, det är ju det som är kul. Och kämpa tillsammans. Harva runt på gatorna själv blir ju tillslut ensamt. Och när man är ensam så tänker man för mycket, det gillar jag inte. Orka tänka liksom :P Ensamträning nån gång i veckan är skönt, men inte fyra... nä. Visst, det har varit lite skönt att inte vara lika låst till tider, så jag har kunnat göra lite annat också. I måndags var jag till Intersport med skorna och idag till cykloteket. Det är jätteskönt. Kanske är nåt annat som gör att jag känner mig trött och nere, kanske inte alls har med detta att göra. Men det är tråkigt när träningssuget har försvunnit. Hoppas på att Factor imorn ska locka tillbaka det :)

Löpförsök

 
Eftersom jag inte har några vänner längre skulle jag ut och springa idag. Inte så värst sugen. Jag har inget träningssug just nu. Efter en kilometer ringde Olle så jag pratade med honom bra länge så det blev mer gång än löpning:P Testade de nya löparskorna som jag var och bytte till i måndags. De andra var jättesköna att springa i om man bortser från skavsåret som jag fick av dem. Desa var som att springa i träskor. De var så hårda i sulan att de bara small i asfalten när jag tog mark. Dessutom var de liksom hårdare på mitten så det tryckte mot mitten av foten så det gjorde ont för att det var hårt just där. Det gjorde även att det blev domningar i typ tre tår. De var sköna inuti eftersom de säs vara skavsårsfria, utan sömmar, så det var visserligen bra. Nu undrar jag om jag gjorde fel som lämnade tillbaka de andra skorna, de var ju trots allt sköna om man bortser från skarvåren som de gav. Löpning är skit. Träning är skit, just nu är jag deppig...

Tomb Raider

 
Nu är mitt hår så långt så det går att göra en bra inbakad fläta och allt hår stitter uppe. Huuuur skönt som helst när man ska träna! Inga nålar utan allt sitter uppe ändå! :) Me like. Lite Tomb Raider över det hela :P

Premiärtur på Racern

 
Tog ut och testade räsern för första gången sen Halvvättern. Japp, jag ville inte cykla alls efter det. Jag kände att jag hamnade tillbaka lite till där efter 12 mil igen när jag satt på cykeln. Trots fint väder så var det sådär halvkul om jag ska vara ärlig. Kramp i ena låret. Och idag kände jag mig mest ensam och frussen helt själv på landsvägen. vad har jag gett mig in på?..
 
 
Gjorde lite tabata hemma sen 4 övningar, HR push ups, Squat jumps, expl situps och MB push ups. Man tager vad man haver. Poc-hjämen fick agera Medicinball vid MB pushups! Tog i bra trots att jag inte har speciellt mycket träningssug just nu.
 
 

Påsk i Sälen!

 
Bra och hållbara backar, SOL och allmänt asbra! Bra temperatur även om Emma klädde på sig som om det var 15 minus ;o) När man är i fjällen så tycker jag inte att skidåkningen är det som är i fokus, utan bara att vara och andas fjällsluft, njuta av livet, det är det enda som ligger i fokus. Att man sen också får åka bräda är ju en bonus :D
 
 
Långfredagen var det Fullt ös på stora uteafterskin på Tandådalstorget. Sol, snö, musik, cider och väldigt trevligt sällskap. Så himla kul att Emil, Niclas och Maria också var uppe! :D
 
 
På Påskafton var det uppåt väggen, så då tog vi oss dit och kikade på alla stackare som sprang. Sjukt sugen på att vara med något år! I år sprang vinnaren upp och åkte ner på 9 min 30 sek tror jag att det var. Det är ju helt galet!!!
 


Det här är jag, såhär trivs jag. Det är som med träningskläder, det trivs jag också i. Man behöver inte vara tillfixad och snygg alls, utan man är det man är! Skydden är såklart på! Ryggskydd och hjälm (den har jag dock hunnit ta av mig här). VIKTIGT att vara rädd om sig. Flyger man (speciellt om man åker bräda) så kan man inte ta emot sig med benen på samma sätt heller, utan då är det ryggen man oftast handar på. Dessutom är det otroligt skönt med ryggskydd för det värmer när man åker, och ska man sätta sig någon stans så har man lite automatiskt ett ryggstöd :)
 
Tack Emma raring för en jättemysig helg!!! <3<3<3

Löpning

 
Nöjd över gårdagen då jag tog mig 11km! Norrleden till viksäng och runt förbi Friskis bv, Haga och hem. Inte i så pissig fart heller utan tog "bara" 62,5 minuter. Det är bra för MIG. För att inte ha sprungit så mycket alls också. Träffade på två stycken från förra årets vasastafettlag på lördagskvällen och blev lite taggad till att springa. Dock saknar man saker som man är van att ha idag. Typ mina VADER. SATAN va ont jag fick när jag väl stannade, måste vara stenhåda asfaltens fel. Kändes som vaderna drog ihop sig och la sig i ljumsken eller nåt. Satt en stund i soffan efter att jag duschat och när jag skulle upp och gå så kunde jag ta typ mysteg, hela jävla vaderna hade ju krampat ihop. Sov med tigerbalsam och har käkat massor av saltgurka för att få upp salthalten. Nu börjar den tiden på året om jag nu ska springa och cykla så tar mineral och saltdepåerna slut och man vaknar på nätterna av krampande vader och lår. Ska försöka bli bättre på vätska också. Sprang lite längre för att kunna testa skavsårsfaktorn i nya skorna. JAG HATAR att jag inte kan ha några skor. Fick skavsår av dessa också. Denna gång på sidan om foten vid trampdynan. Kanske nåt man ska leva med?
 
Mår för övrigt sjukt dåligt att jag inte får vara med på mina pass på friskis. CGX och HITen saknar jag att inte få gå på. Känns ju som ett knytnävsslag i magen när jag ser andra får gå på det. Tur att jag har två pass på Factor i veckan iallafall, det är ju kul! Skulle jag börja gå på CGX och HIT igen så skulle det bli styrka typ tis, tors, lörd, sönd. Och bara bli måndag och onsdag kvar till löpning, cykling och simning om man inte skulle köra combo. Ska låta det gå någon vecka och känna efter utan. Mindre stress i livet iallafall, det är skönt, men fan vad jag saknar, och det har inte ens gått en vecka.

Mamma <3

 
Haha, Wilja sa "när man fyller år så ska man ha kalashatten på sig" Sagt och gjort. Min underbara mamma!!! <3 Syns det att vi är släkt eller? ;-)

Grattis MAMMA:D

Idag säger vi grattis till MAMMA som fyller år idag!!! :D Strax blir det älgkalvsstek!

Nike Träningsväska

 
Måste visa upp min übersnygga nya tränigsväska. De jag har vanligtvis är ju små och så fort jag ska ha med mig duschgrejer så får jag inte plats. Och jag hatar mig ryggsäck som jag måste ha då. Sååå nu är denna min. Sjukt glad. Kärlek vid första ögonkastet!

Gnäll

 
Ja jag vet, nu är det gnäll på fröken Johansson.... men det gör fan ont i handen! Inte alls nå skönt faktiskt. Buhuu :( Kan inte sträcka ut handen fullt och det gör ont så fort jag rör på den. Ser mig inte som så mesig, men just när det gör ont i något som man konstant använder och rör på så är det ju bara väldigt irriterande! Det gör mig nog mest arg faktiskt. En tanke går till Nicke också som jag tror kanske inte heller mår så bra idag haha ;-)

Afterskiiiii


 
Skickar upp en bild från förra helgen också! Darling, sötnos <3 Grym spontanhelg! Vi hade det bra vi! :) Det kommer lite fler bilder sen.

Aggropass

 
Jag ska ju inte träna på fredagar men idag på eftermiddagen blev jag helt plötsligt typ arg, irriterad och allmänt less. Blev ett aggressionspass på Factor, fick utöver träningssmärtan även lite bonussmärtor! Ja, jag kanske är lite mesig, men det gjorde fan ONT i handen efter att huden fläktes upp. Och inte så skönt att tvätta håret sen. Dessutom två naglar pajjade (ja jag vet, vilken jäkla tjejkommentar). Hann iväg och köpa två filmer också så nu blir det fina "The notebook" med hanka hanka Gossling och trycka godis. Massor av marklyft och ryggen känns rätt mycket nu efter dem, men det stillade kroppen lite iallafall även om lite är kvar. Nu soffmys! :) Kram på er!

Sooon hoome

 
Hehe, me me me me! ;-) Efter lite lunch på Manga Mi så gör vi sista rycket på kontoret innan helg! :) Nice! Lite musik i öronen och fokus så blir det bra! Work work!

Vänner

Det är förjävla underbart med fina vänner!!! <3

Nya Träningskläder!

 
Efter att ha gått och suktat efter socs nya löparset i typ två månader trillade jag dit! Igår fick vi fri lek i en timme för det var totalt systemstopp.... och var hamnar jag, jo i en sportbutik. Och lite på HM. Tröjan jag la upp i morse var från HM. Just nu har de köpt 3 betala för 2 på Stadium. Problemet var att jag ville ha 4 grejer ju. Byxor, tröja, väst och jacka. Köpte inte tröjan igår, men funderar på att göra det idag, för den vill jag JÄTTEGÄRNA ha. Och kanske lämna tillbaka västen (eftersom jag faktikst redan har en väst från soc) Men så kan jag ju inte heller tänka eftersom jag faktikst även har en vindjacka, löparbyxor och tröja sedan tidigare. Så egentligen BEHÖVER jag väl inte nåt av det, men jag ville så gäna ha och visst blir man GLAD av att få lite nytt! Hmm, behålla eller lämna tillbaka västen, lämna tillbaka eller behålla... De hade även en jättesnygg väska från Nike... Den vill jag också ha!

Coloooooooor

 
Hihi, ifall någon får för sig att tappa bort mig så har jag en självlysande tröja/jacka på mig på jobbet idag. HA så nu kan de inte de inte tappa bort mig!!! ;-)  JAG BARA ÄLSKAR FÄRG!!!! Och så mycket mer färg än det här  går typ inte att få :D (Blev lite mesigare på bild än vad den är i verkligheten) Längtar tills sommaren när man får lite mer färg på kroppen då kommer allt vara skitsnyggt ju! :D Woop woop, fan va man får ny energi av färg också! :D

Nya pjuck till mig och bilen

 
Testade nya löpardojorna igår som jag köpte för ett tag sen! :) Funkade bra tyckte jag! Måste provspringa ett par gånger till innan jag säger bu eller bä. Ska försöka springa milen och se om fötterna håller för det, då borde det vara lugnt. Vill inte behöva plåstra fötterna så mycket som jag gör i de andra skorna. 8km blev det igår efter att jag hade bytt till somardäck på bilen. Fick ju punktering här om dagen så då var det lika bra att byta till sommardäck på en gång, var ju ändå tvungen att plocka bort reservhjulet ganska snart...
 
Fick en del kommentarer på det här kortet igår på instagram och det värmde till tusen!!! <3 Tänk va lite sol kan göra för att man ska må bra och då syns det att man gör det. Lite solbränna och i träningskläder, svettig och dan, då känner jag mig faktiskt som mest bekväm och ofta finast. (okej kanske lite mer innan än precis efter;). Inga konstigheter, smink, snygga kläder, utan bara mig själv liksom. Göra det jag tycker om :)

Också mys

 
Och videon är ju så fin. Filmen "The notebook" är ju fantastisk! Och han är ju en riktig liten godbit i också ;-) Så som han är i filmen, det är min typ av kille det! :D
 

Älskar denna

 
Jag bara älskar den här låten! Den ska jag ha om jag gifter mig någon gång! (Och han känner så ;-))
 

Klipp klipp

 
Vad tycker ni? Behålla längden och bara klippa lugg? Låta det växa och bli solblekt ruffs? Klippa av kortare? Eller klippa av kortare och klippa lugg? Jag blev så himla pepp på att klippa kort när jag såg Elina i Timotej på fångarna på fortet i lördags. (bilderna längst ner). Och det är väl lite så jag har haft tidigare också och trivts bra i. Det är ju även fint med både sned lugg och rak lugg. Nu hittade jag mest blonda bilder, så ni får tänka er in i att jag är mörkare ;-) Eller kanske ska jag göra mig blond också?  :P vad tycker ni???! 

RSS 2.0